9. den v Miami: Na programu jsou mužská i ženská čtvrtfinále

29. 3. 2017, 16:13
Previews 54
Na souběžně hraných podnicích WTA Premier Mandatory a ATP World Tour Masters 1000 ve floridském Miami jsou dnes na programu čtvrtfinálové zápasy mužské a ženské dvouhry. Ve středu se sice v Key Biscayne nepředstaví žádný český zástupce, nicméně všechna plánovaná utkání jsou lákavá. Čtvrtfinálové duely čekají i deblisty.

V prvním plánovaném zápase dvouhry proti sobě na centrálním dvorci v 19:00 našeho času nastoupí třetí nasazená Simona Halepová a světová jedenáctka Johanna Kontaová. Obě hráčky se potkaly celkem dvakrát. Před třemi lety ve Fed Cupu získala bod Rumunsku Halepová a o rok později ve Wuhanu vydřela výhru Britka.

Halepovou letos značně omezovalo zranění kolene. V prvních měsících téměř nic neuhrála. Dařit se jí začalo až v oblíbeném Miami, kde loni prošla do čtvrtfinále a před dvěma lety semifinále.

Ani letos nebude v závěrečných kolech chybět. Pětadvacetiletá Rumunka postupně přehrála Naomi Ósakaovou i Anett Kontaveitovou a letos vůbec poprvé zaznamenala dvě výhry v řadě. Vzápětí přežila i mečbol v osmifinále proti Samantě Stosurové a probojovala se mezi nejlepších osm.

Kontaová měla naopak start do letošního roku fantastický. V Shenzhenu prošla do semifinále, v Sydney získala druhý kariérní titul a na Australian Open skončila až ve čtvrtfinále.

Turnaj v Indian Wells se však Britce vůbec nepovedl. Rozloučila se s ním překvapivě už ve třetím kole, v němž nestačila na Caroline Garciaovou. V Key Biscayne se po třísetové bitvě s Aliaksandrou Sasnovičovou postupně dostává do formy. Proti Pauline Parmentierové i Laře Arruabarrenové už žádné komplikace nepřipustila.

Nišikori je proti Fogninimu favoritem
V prvním mužském čtvrtfinálovém souboji bude favoritem Kei Nišikori. Loňského finalistu čeká Fabio Fognini. S Italem má světová čtyřka pozitivní bilanci, obě předchozí vzájemná měření sil vyhrál.

Fognini výtečně využil výpadku tří nasazených hráčů (Marin Čilič, Pablo Cuevas a Lucas Pouille) a o posledního čtvrtého se postaral sám, když ve druhém kole porazil Joaa Sousu.

Dále si poradil s domácím Ryanem Harrisonem, Jeremym Chardym a v osmifinále ztratil s Donaldem Youngem pouze čtyři gamy. Letos tak poprvé vyhrál třikrát v řadě.

Nišikori je jedním z nejkonzistentnějších tenistů na okruhu. To potvrzuje i letos. Vyjma Rio de Janeira pravidelně postupuje do závěrečných kol. A v Miami mu prostě podmínky i kurt vyhovují. Již počtvrté v řadě si zahraje minimálně čtvrtfinále.

Nejjednoznačnější výhru si připsal hned v prvním utkání, v němž přehrál Kevina Andersona. S Fernandem Verdaskem a Federicem Delbonisem už měl více práce, s oběma borci musel do tří setů.

Venus se pokusí zastavit světovou jedničku
Večerní program zahájí vedoucí žena žebříčku Angelique Kerberová, která posedmé v kariéře vyzve domácí Venus Williamsovou. Světová jednička sice vede ve vzájemné bilanci 4-2, nicméně šestatřicetiletá Američanka ovládla dva ze tří duelů na tvrdém povrchu.

Kerberová se na tenisový trůn vrátila po Indian Wells díky absenci Sereny Williamsové. A zatím své druhé působení v čele žebříčku může považovat za úspěšné.

V Miami ještě neztratila set, ovšem teprve dnes potká první nasazenou hráčku. Loňská semifinalistka si postupně poradila s Ying-Ying Duan, Shelby Rogersovou i Risou Ozakiovou.

Cesta turnajem Williamsové je přece jen působivější. Američanka rovněž nemusela do tří setů, když vyřadila Beatriz Haddadovou Maiaovou, Patricii Marii Tigovou a naposledy loňskou finalistku Světlanu Kuzněcovovou. Semifinále v Miami si sedminásobná grandslamová šampionka zahrála naposledy před sedmi lety.

Šlágrem dne je souboj Nadala se Sockem
Přestože jsou všechna předchozí klání velmi atraktivní, šlágrem dne bude zápas mezi Rafaelem Nadalem a domácím Jackem Sockem. Oba hráči mají letos výbornou formu. Ačkoli Nadal ovládl před dvěma lety oba předchozí vzájemné duely, Sock je na tom herně mnohem lépe a Španěl rozhodně není tak jasným favoritem jako v roce 2015.

Nadal zazářil hlavně na Australian Open, kde se probojoval až do finále, v němž v pětisetové bitvě podlehl Rogerovi Federerovi. Další finálovou účast přidal v Acapulku.

V Miami kromě kanára, jehož schytal od Philippa Kohlschreibera, postupuje bez výraznějších potíží. Solidní výkon podal proti Dudimu Selovi, po prohrané úvodní sadě také v utkání s Kohlschreiberem a naposledy proti Nicolasovi Mahutovi.

Zatímco Nadal na první letošní titul stále čeká, Sock má na kontě již dva. Američan triumfoval v Aucklandu a v Delray Beach. Na předcházející akci Masters v Indian Wells došel až do semifinále a suverénní je zatím i v Miami.

Ve druhém kole mu zápas vzdal Jošihito Nišioka, o kolo později přehrál českého tenistu Jiřího Veselého a ve včerejším souboji o postup do čtvrtfinále deklasoval krajana Jareda Donaldsona, kterému povolil jen tři hry.

MIAMI OPEN 2017 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
středa 29. 3. 2017
• STADIUM • (od 16:45 SEČ)
1. Klepačová/Martínezová (Slovin./Šp.) - Yung-Jan Chan/Hingisová (5-Tchaj-wan/Švýc.)
2. Halepová (3-Rum.) - Kontaová (10-Brit.) / nejdříve v 19:00 SEČ
3. Fognini (It.) - Nišikori (2-Jap.) / nejdříve ve 21:00 SEČ
4. Kerberová (1-Něm.) - V. Williamsová (11-USA) / nejdříve v 1:00 SEČ
5. Nadal (5-Šp.) - Sock (13-USA) / nejdříve ve 3:00 SEČ
• GRANDSTAND • (od 17:00 SEČ)
1. Dabrowská/Yifan Xu (Kan./Čína) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.)
2. Petzschner/Peya (Něm./Rak.) - Baker/Nestor (USA/Kan.) / nejdříve v 19:00 SEČ
3. Kubot/Melo (6-Pol./Braz.) - J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.)
4. B. Bryan/M. Bryan (3-USA) - Čilič/Mektič (Chorv.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

54
Přidat komentář
Krisboy
Kdo to tady psal, že Nishi bude největší Rogerova překážka v cestě za titulem?
Reagovat
vrabejka
Snad Rafa :)
Reagovat
Krisboy
Ten to určitě nebyl.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!!!
Reagovat
vrabejka
Bohužel očekávaný výsledek čtvrtfinále je teď strop.
Třeba se změnou povrchu hra zlepší.
A opět velká šance pro Káju se o kus přiblížit.
Reagovat
Kozoroh
Na zápas se nedívám, tak se ptám - hraje Rafa tak dobře, že Jacka drtí, nebo má Jack příliš velký respekt?
Reagovat
Davor1
Chlapec by si mal dať od tenisu prestávku, trochu vyčistiť hlavu a poriadne potrénovať. Prípadne zvážiť aj zmeny v tíme. Hraje totiž najhoršie za posledných snáď 5 rokov. Niekedy keď mu to herne nešlo, tak aspoň bojoval a snažil sa do poslednej loptičky. Teraz ako keby mu stúpla sláva do hlavy a keď to na kurte neide podľa jeho predstáv, tak sa tvári otrávene, rezignovane, zmierený s prehrou. Jeho posledné turnaje a hlavne prehry s Fogninim, Sockom a Belluccim boli tak trápne, až som stratil chuť mu ďalej fandiť. Keď so sebou rýchlo niečo nespraví, tak pôjde rapídne dole a zapadne v priemere.
Reagovat
lukassb
Trochu mimo tema, ale narazil jsem na yt na tohle video: https://youtu.be/WScOX97owMo

Hantuchova na me pusobila vzdycky jako holka, co by nerekla sprosty slovo, ale to co ji jde odezrit ze rtu v 6:12 je celkem sila :D (ikdyz opravnene)
Reagovat
blixa
Nebuď cimprlich, to prostě přináší sport ;-) Když si vezmu co mě se někdy dá odezřít ze rtu ... :D :D
Reagovat
lukassb
Tak to ne ze by me to pohorsovalo :D to vubec..spis u hracky jako je Hantuchov me to prekvapuje :D
Reagovat
EllNino
mě ani ne, nikdy nebyla nějaká květinka :) ...
Reagovat
lukassb
* Hantuchova..samozrejme :D
Reagovat
George_Renel
Nishikori opravdu nemá šanci někdy něco velkého vyhrát. Prostě na to ten kluk nemá.
Reagovat
Kytka
Na mně jeho tenis působí tak, že se mu buď podaří něco uhaluzit nebo ne. Rozhodně není Nišiho tenis nic hezkého na pokoukání. Fabio, pokud má formu a taky náladu, dokáže porazit kdekoho. I Nadala dal na antuce, určitě 2x.
Reagovat
Nola
naopak, ak Nishi hra vo forme, na jeho tenis sa velmi dobre pozera
Reagovat
tito
To ano, ale dnes se na to asi nedalo koukat. Jinak si ten výsledek nedokážu vysvětlit.
Reagovat
Kytka
Já viděla jen kus druhého setu. Dělal dost chyb, ale Fabio hrál dobře, chytře.
Reagovat
Kytka
Ale Nišihop taková udřená hra se mi moc nelíbí. nemá pořádný servis a tak jen běhá a běhá.
Reagovat
Bloody13
Ty kráso, samuraj venku a Fábio jde dál!
Reagovat
Bloody13
Fedexovi už nic nestojí v cestě za dalšim důležitym titulem :)
Reagovat
Denis92
Tak Nishikori urcite prenho nebol najtazsia prekazka. Ta ho bude cakat v semi. Nishikori hral znova otrasne, uplny traged sa z neho stava..
Reagovat
Nola
Fogna zase nie je ziadny nazdarek, ked sa sustredi na hru. nenecha sa rozpylit pri loptickach, ktore sa mu nepodari zahrat podla predstav, je to velmi dobry hrac, v poslednej dobe sa mu dari porazat hracov prvej desiatky, s ktorymi mal velmi zlu bilaniu, nemusi byt kazdemu 2x sympaticky, ja ho celkom mozem
Reagovat
Denis92
Nishikori ma od AO hrozne vysledky. Prehra s Dolgopovom ci Bellucim (hraci mimo TOP50) na antuke v juznej amerike alebo teraz so Sockom a Fogninim na hardoch. Vsetko hraci, ktorych by mal porazat.
Reagovat
spaniel
Strašně mu škodí ten jeho servis. Největší slabina. Nejen že si všechno musí vydrit, z čehož plyne únava a zranění, ale ještě si nemůže dovolit slabší výkon, když ho nemá co podržet.
Reagovat
tito
Zverev
Reagovat
smazaný uživatel
Vamoos Fabiooo
Reagovat
kada.tom
Jsem rád, že jsem se v tipu spletl a že je Johanna v SF :-))
Reagovat
letityfanousek
dobře Konta!
Reagovat
tommr
tak podruhý se Halepový zápas ze stavu 2:5 otočit nepodařilo. Kontaová holt není taková labilka jako je Stosurová ... :)
Reagovat
blixa
Kontaová, boha, to mi rve oči :D
Reagovat
Krisboy
Dobře Jožka.
Reagovat
blixa
A už se to točí, už se to otáčí !!! Držte si klobouky velectěné panstvo, pojedeme z kopce !!! ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
pěkný sešup z jižních Karpat... ;)
Reagovat
mkubis17
úroveň hodně bídná, TB dost hrozivej - prvních šest míčů = 3 DF :-D
Reagovat
blixa
Kurňa , teď jsem přišel a čumím, to hraje Konta tak blbě nebo Simča tak dobře ?
Reagovat
Lunej..
Konta dost chybuje, prece jen neni typ na delsi vymeny, ma rada rychlou hru.
Reagovat
tommr
Halepka se chytla v zápase se Stosurovou ve kterým byla jen krůček od vyřazení. Mečbol Stosurový ale odvrátila a od tý doby hraje jako z partesu ... :(
Reagovat
slacker
co to je ten partes? Znam jen per partes
Reagovat
Fandina
Tak to toho moc neznáš, je to výraz,, který se používá pro někoho, kdo dobře hrál a volně se dá přeložit, hrál jako podle not.
Reagovat
smazaný uživatel
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=partes
Reagovat
Lunej..
drzim palce, ale ty FH crossy Konty jsou hodne jedovate. Navic ted Konta opet DF.
Reagovat
Lunej..
To je rezba, Simona skvele:)
Reagovat
tommr
k velkýmu překvapení dneska došlo v ženským deblu když ve čtvrtfinále nečekaně vypadly favorizovaný Rusky. Soupeřkami páru Andrea Hlaváčková/Shuai Peng v semifinále tak bude nenasazená dvojice Dabrowski/Xu. Pro vedoucí tým letošní Race to znamená obrovskou příležitost na postup do finále a další navýšení náskoku v žebříčku ...
Ve druhým čtvrtfinále zvítězily podle očekávání Yung-Jan Chan/Martina Hingisová a střetnou se tak v pikantním semifinále s párem Sania Mirza/Bára Strýcová ...
Vypadnutí Rusek taky znamená, že BMS si i nadále udrží první místo v deblovým žebříčku a Lucka Šafářová klesne jen na 4.místo za Francouzky Mladenovicovou a Garciaovou ...
Reagovat
dadaft
zajímavé, na oba dnešní ženské zápasy stejný kurz 1,75 x 2,15.
favoritky Konta a Kerber.
Reagovat
tommr
Kontaový budu přát, ale ve druhým čtvrtfinále bych jako vítězku radši viděl Venus ... :)
Reagovat
VlS
No, tož uvidíme, spíš bych tipnul Vee než Angie.
Reagovat
kada.tom
tipuju výhru Halep a Venus
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Berdych:socka
Reagovat
Krisboy
A vítěz?
Reagovat
smazaný uživatel
No přece berda:-)
Reagovat
Krisboy
Ok, to beru :)
Reagovat
Kytka
To bych brala, ale je to až moc velká fantazie.
Reagovat
Pe3k
Kyrios vs Nisi vitez Gyros.
Reagovat
Kytka
Na to už nedojde. nejspíš Gyros x tutově Fabio
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist