9. den v Pekingu: O trofej si to rozdají Sevastovová s Wozniackou. Sestini Hlaváčková se Strýcovou zaútočí na deblový titul

6. 10. 2018, 23:00
Previews 4
Letošní ročník turnaje WTA Premier Mandatory v čínském Pekingu dnes definitivně končí. O trofej pro vítězku si to rozdají Anastasija Sevastovová a bývalá šampionka Caroline Wozniacká. Na programu je také finále čtyřhry, ve kterém budou o titul bojovat Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry žen •
Sevastovová (Lot.) - Wozniacká (2-Dán.) | National Tennis Stadium (10:30 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - Dabrowská/Yifan Xu (3-Kan./Čína) | National Tennis Stadium (6:00 SELČ)


• Finále dvouhry žen •
Anastasija Sevastovová (20.) - Caroline Wozniacká (2.) | National Tennis Stadium (10:30 SELČ)
Anastasija Sevastovová ve svém největším finále kariéry potkává velmi silnou a zkušenou soupeřku. Proti vítězce ročníku 2010 Caroline Wozniacké se pokusí poprvé uspět, předchozích pět soubojů s ní prohrála a alespoň set jí dokázala vzít teprve v posledním duelu letos na antuce v Římě, na nejslabším povrchu Dánky.

Sevastovová se dnes pokusí vybojovat druhý letošní a čtvrtý kariérní titul. Na betonech ještě nikdy netriumfovala. Premiérovou trofej vybojovala před osmi lety na antuce v Oeirasu, loni slavila na trávě na Mallorce, kde letošní finále prohrála, a letos ovládla antukovou akci v Bukurešti. Dnešní titul by byl pro ni tím jasně nejcennějším, ještě nikdy předtím nevyhrála turnaj WTA kategorie Premier a vyšší. Celkově je ve finále posedmé.

Wozniacká bude útočit na jubilejní 30. titul, naposledy se radovala v červnu na trávě v Eastbourne a ovládla také letošní Australian Open, kde získala premiérový grandslamový vavřín, ve finále letos neuspěla pouze zkraje roku v Aucklandu. Wozniacká vybojovala 40 z 53 předchozích finálových účastí a 23 z 29 triumfů na tvrdém povrchu. Ve finále podniku WTA Premier Mandatory je posedmé v kariéře a dvakrát byla úspěšná (Indian Wells 2011 a Peking 2010).

 

Sevastovová se nehledě na dnešní výsledek posune na své kariérní maximum - 12. místo. Pokud v Pekingu vyhraje i finále, bude v pondělí světovou jedenáctkou a na premiérový posun do Top 10 bude ztrácet 150 bodů.

Wozniacká bude v případě výhry i prohry stále druhou hráčkou světa, může však zase o něco stáhnout manko na světovou jedničku Halepovou, které před dnešním finále činí 1 281 bodů. Pokud si Wozniacká dojde pro druhou trofej z Pekingu, bude na Rumunku ztrácet 931 bodů.

Wozniacká hraje v Pekingu ve velké formě a na Sevastovovou obzvláště na betonech umí. Lotyšku již čtyřikrát porazila, z toho třikrát pod širým nebem a dohromady s ní venku na tvrdém povrchu ztratila jen 16 gamů. Navíc má s finálovými souboji na rozdíl od Sevastovové bohaté zkušenosti a bude méně nervózní.

Tip: Wozniacká ve dvou setech

Aktuální forma
Sevastovová se na US Open poprvé v kariéře podívala do semifinále grandslamu, ale na životní úspěch na další akci nenavázala. Ve Wuhanu uhrála jen pět gamů s Pavljučenkovovou.

Cesta turnajem
V Pekingu se ovšem rozehrála do herní pohody. V prvním kole neměla moc práce s Cornetovou, Keysová k utkání druhého kola nenastoupila, v osmifinále si i přes mírné zdravotní trable suverénně poradila s Vekičovou, ve čtvrtfinále vyřadila Cibulkovou a v semifinále rozjetou vítězku letošního US Open Ósakaovou, jež vyhrála 14 z 15 předchozích zápasů. Na turnaji ještě neztratila set.

Historie na China Open
V hlavním městě hraje počtvrté. Při své premiéře v roce 2010 došla mezi nejlepší osmičku. V posledních dvou letech prohrála hned na úvod. Dnes si zahraje své největší finále.

Anastasija Sevastovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Bukurešť (vítězka); Mallorca (finále); US Open,  Charleston,  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Peking (finále); US Open, Brisbane (semifinále)
Bilance: 43-20
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na betonech: 21-11
Bilance proti hráčkám Top 10: 4-4 (kariérní 9-18)
Bilance ve finále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 3-3)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (1. kolo), US Open (semifinále)

Anastasija Sevastovová - China Open
Kariérní bilance: 7-3
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Wuhan (1. kolo)
Cesta turnajem: Cornetová (6-4 6-2), (17) Keysová (bez boje), Vekičová (6-3 6-2), Cibulková (6-3 7-6), (8) Ósakaová (6-4 6-4)

Aktuální forma
Wozniacká se od červnového triumfu na trávě v Eastbourne hodně trápila. Na dalších pěti turnajích nedokázala ani jednou spojit dvě výhry. Po vyřazení ve druhém kole US Open prohrála hned úvodní zápas v Tokiu s Giorgiovou a ve Wuhanu po vítězství nad Petersonovou podlehla Puigové.

Cesta turnajem
V Pekingu ovšem předvádí svůj nejlepší tenis a rovněž ona ještě neztratila set, když si poradila s Bencicovou, Martičovou, Kontaveitovou, která minulý týden hrála své největší finále ve Wuhanu, českou kvalifikantkou Siniakovou a v semifinále zastavila jízdu domácí naděje Qiang Wang.

Historie na China Open
Wozniacká skončila v Pekingu v posledních třech letech vždy v osmifinále, letos "prokletí" zlomila. Jejím nejlepším výsledkem je triumf z roku 2010, kdy ve finále porazila Rusku Zvonarevovou. Ve finále v hlavním městě je podruhé.

Caroline Wozniacká - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Eastbourne,  Australian Open (vítězka);  Auckland (finále);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (vítězka); Auckland (finále); Dauhá (semifinále)
Bilance: 39-15
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na betonech: 23-8
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 4-5 (kariérní 71-42)
Bilance ve finále turnajů WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 2-4)
Bilance ve finále: 2-1 (kariérní 29-24)
Grandslamy: Australian Open (vítězka), French Open (osmifinále), Wimbledon (2. kolo), US Open (2. kolo)

Caroline Wozniacká - China Open
Kariérní bilance: 23-10
Nejlepší výsledek: vítězka (2010)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Tokio (2. kolo), Wuhan (osmifinále)
Cesta turnajem: Bencicová (6-2 6-3), Martičová (7-5 6-3), Kontaveitová (7-5 6-4), Siniaková (6-2 6-2), Qiang Wang (6-1 6-3)


• Finále čtyřhry žen •
/ Sestini Hlaváčková / Strýcová - / Dabrowská / Yifan Xu | National Tennis Stadium (6:00 SELČ)
Deblové finále letošního ročníku China Open bude rozhodně zajímat české příznivce tenisu. O druhý společný titul totiž zabojují Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou. Jejich finálovými soupeřkami budou Gabriela Dabrowská s Yifan Xu. Bude se jednat o premiérový souboj obou párů.

 

Sestini Hlaváčková se Strýcovou se daly dohromady v březnu před turnajem v Miami. Letos si zahrají už páté finále, čtvrté na posledních pěti turnajích. Jediný úspěch zaznamenaly v srpnu v New Havenu, finále naopak prohrály na antuce v Římě, v hale v Tokiu a minulý týden ve Wuhanu. Sestini Hlaváčková má na kontě 26 triumfů, Strýcová o čtyři méně. Strýcová se titulu z podniků WTA Premier Mandatory dočkala až letos v Indian Wells (se Su-Wei Hsieh), Sestini Hlaváčková slavila před čtyřmi roky právě v Pekingu (se Shuai Peng).

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Kruničová/Siniaková (2-6 7-6 10-4)
ČF: (6) Klepačová/Martínezová (6-3 6-0)
SF: (4) Mertensová/Schuursová (6-0 7-5)

 

Dabrowská s Xu spolu hrají druhou sezonu. Loni ovládly hned svůj první společný turnaj v Miami a přemožitelky nenašly také v New Havenu. Letos kralovaly v Sydney a na trávě v Eastbourne. Dabrowská ve své kariéře získala sedm titulů, jediný z podniku WTA Premier Mandatory loni v Miami se svou nynější parťačkou. Xu je na tom úplně stejně.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: N. Kičenoková/An. Rodionovová (7-5 6-1)
ČF: Rosolská/Spearsová (6-2 7-5)
SF: (7) Hradecká/Makarovová (6-3 6-2)

CHINA OPEN 2018 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• NATIONAL TENNIS STADIUM • (od 6:00 SELČ)
1. Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - Dabrowská/Yifan Xu (3-Kan./Čína)
2. ATP
3. Sevastovová (Lot.) - Wozniacká (2-Dán.) / nejdříve v 10:30 SELČ
4. ATP / nejdříve ve 13:30 SELČ
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
George_Renel
Ovšem -bára si je na mečbolu moc pěkně vychutnala. :-D
Reagovat
tommr
jj ten lob byl od Báry chytrej ... :)
Reagovat
tommr
finále opět nezvládají. V prvním setu promarnily za stavu 4:4 vedení 40:15 při servisu soupeřek a vzápětí dokonce vedení 40:0 při vlastním servisu a set tak soupeřkám doslova darovaly ... :(
Reagovat
tommr
od druhýho setu se ale naštěstí zlepšily a v závěru STB to pro změnu nezvládly soupeřky ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist