9. den ve Wimbledonu: Kvitová a spol. hrají o semifinále

28. 6. 2011, 07:58
Previews 5
Ani den volna a osmička tenistek včetně Petry Kvitové už bude ve Wimbledonu bojovat o semifinále. A již nyní je jisté, že minimálně jedna tenistka si v sobotu zahraje poprvé v grandslamovém finále.
Henman`s Hill a kurt č. 1

Petra Kvitová bude dnes bojovat ve Wimbledonu o postup do semifinále, čímž by zopakovala svůj loňský úspěch. Osmá nasazená hráčka se v zahajovacím utkání na kurtu číslo jedna střetne od 14:00 hodin s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, turnajovou dvaatřicítkou.

Jak jednadvacetiletá česká tenistka, tak o dva roky starší Bulharka na loňském Wimbledonu vypadly v semifinále a dosáhly životního výsledku. Jedna z nich letos úspěch minimálně zopakuje.

Oba vzájemné zápasy v kvalifikacích na halové turnaje před třemi lety vyhrála Kvitová. "Hrála jsem s ní už dávno. Hrály jsme v hale a moc mě nestíhala, ale určitě se zlepšila. Tady hraje vždycky dobře," řekla Kvitová o soupeřce, jež vyřadila loňskou finalistku Zvonarevovou nebo pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou.

Čtvrtfinálové dvojice:
Šarapovová (5-Rus.) - Cibulková (SR)
Bartoliová (9-Fr.) - Lisická (Něm.)
Azarenková (4-Běl.) - Paszeková (Rak.)
Kvitová (8-ČR)- Pironkovová (32-Bulh.)

Rodačku z Bílovce však už od třetího kola trápí svalové zranění, nicméně ve včerejším souboji s Wickmayerovou na její hře žádné omezení znát nebylo. "Musím se s tím poprat. Když si dám nějaký prášek, tak to snad nebude bolet," dodala.

O účast v sobotním finále se vítězka utká s lepší z dvojice Victoria Azarenková a Tamira Paszeková. Žádná tenistka z tohoto kvarteta ještě nikdy v grandslamovém finále nehrála, v All England Clubu se to u jedné z nich změní.

Jednadvacetiletá Běloruska Azarenková je v grandslamovém čtvrtfinále popáté, dál se ale dosud ještě nedostala. Ještě o rok mladší Rakušanka Paszeková byla už v 16 letech dvakrát v osmifinále, po sezonách v ústranní si však ve Wimbledonu vybojovala premiérové čtvrtfinále.

Zatímco boje na kurtu 1 dnes pravděpodobně naruší déšť, dva semifinálové souboje na centrálním dvorci budou moct po zatažení střechy pokračovat.

Poslední bývalá grandslamová vítězka (Wimbledon 2004, US Open 2006 a Australian 2008) v soutěži Maria Šarapovová se utká s přemožitelkou světové jedničky Wozniacké Dominikou Cibulkovou

Slovenská tenistka má na ruskou soupeřku dobré vzpomínky. Dosud se s ní utkala čtyřikrát - pokaždé na antuce - a poslední dva duely vyhrála: předloni ve čtvrtfinále French Open 6-0 6-2 a set neztratila ani letos v Madridu. Na trávě je ale jasnou favoritkou Šarapovová.

Vítězka už v té chvíli bude znát jméno semifinálové soupeřky, která vzejde z prvního duelu mezi finalistkou z roku 2007 Marion Bartoliovou z Francie a Němkou Sabine Lisickou.

Obě soupeřky před Wimbledonem vyhrály přípravný turnaj na trávě a obě mají na zeleném pažitu dobré výdledky. Jednadvacetiletá Němka je ve Wimbledonu ve čtvrtfinále znovu po dvou letech a na trávě z posledních 15 zápasů prohrála jen jednou.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
úterní program (28. 06. 2011)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Lisická (Něm.) - Bartoliová (9-Fr.)
Cibulková (24-SR) - Šarapovová (5-Rus.)

Kurt č. 1 (14:00):
Kvitová (8-ČR) - Pironkovová (3-Bul.)
Paszeková (Rak.) - Azarenková (4-Běl.)

Kompletní pondělní program ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
petrulinka
Tak by mě zajímalo, jestli si myslíte, že to Petra vyhraje. Teď nechala Pironkovou dát za sebou 6 bodů, což tedy myslím není moc dobré. Ale doufám, že se vzpamatuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Četl jsem zde již pár negativních(posměšných) názorů na tuto hráčku-kvůli jejímu stylu(antitenisu) atd.Jistě,to její věčné poskakování a "stínování"během hry působí,řekněme,komicky,někoho to může i doslova "srát..."Myslím ale,že Marion během posledních let prošla velikou změnou,patrnou na první pohled:zhubla,zrychlila pohyb,zlepšila servis(hodně!!)Tenis v jejím podání,je velice namáhavý a vyžaduje především neskutečně přesnou práci nohou a celkově vytříbenou techniku,Monika Selešová by mohla vyprávět,nebo takový Gene Mayer!Myslím také,že na okruhu WTA patří Marion k těm sympatičtějším hráčkám-tedy dle mého názoru a pohledu.Nyní ještě hraje své ČF,ta "bouřková kulisa" nad centrkurtem je úžasná,sleduji zápas na netu a v ozvučení to docela duní:-)Pokud Marion Bartoli náhodou vyhraje celý letošní Wimbledon,pro mě,jako pro dlouholetého fanouška i hráče tenisu,to bude v naprostém pořádku!!Samozřejmě-moc a moc fandím našemu Kvítku,snad jí déšť brzy pustí na kurt a Pironkovou spláchne!!
BTW-Sabine Lisickou vidím hrát úplně poprvé,mnohokrát jsem se sám sebe ptal-jak jí asi nazývají anglicky mluvící komentátoři,když Caroline je Wozniaki?Takže je to prostě Lisiki-co takový Viktor Troicki-on je Troiki??:-)Ale,ač nejsem moc na blondýnky,Sabine je velice hezká dívka a má krásnou postavu,držením těla mi dost připomínající Mary Pierce!Takže v tomto ČF vlastně ani nevím,komu fandit!Tak a teď mi "antibartolisti" dejte mínusové body:-))Jo a také doufám,že Cibule pošle domů kvílející Marii...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě Bartoli není sympatická a asi ani nebude...navíc nechápu, proč se divíš vyslovování jmen...ano Troicki je v angličtině Troiki...
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych to tak tipoval.jen me sere opet ten dest.zalevani bylo uz dost!
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapova - Bartoli a Kvitova - Azarenka = popř. finále by bylo krásné, kdyby se tam dostala Maria s Petrou..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist