A zase ne. Peschkeovou o první velkou trofej připravily Dulková s Pennettaovou

31. 10. 2010, 22:41
Aktuality 2
TURNAJ MISTRYŇ - Deblistka Květa Peschkeová se prvního velkého triumfu nedočkala ani na letošním Turnaji mistryň. Finalistka letošního French Open a US Open v mixu v Dauhá podlehla společně s Katarinou Srebotnikovou argentinsko-italskému páru Dulková/Pennettaová.
Flavia Pennettaová a Gisela Dulková

Nyní pětařicetiletá Květa Peschkeová se na čtyřhru začala soustředit až ve svých třiceti letech. V sezoně 2007 začala pravidelně spolupracovat s jednou z nejlepších deblistek světa Stubbsovou. S Australankou získala pět ze svých patnácti titulů a spolupráci završily před dvěma lety prohrou ve finále Turnaje mistryň.

V loňské sezoně se dala dohromady s Lisou Raymondovou, spolupráci ale ukončilo zranění české hráčky. Ta se po French Open už na kurtech do konce roku neobjevila.

Letos vytvořila dvojku s o šest let mladší Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, se kterou se už na French Open dostala do svého prvního grandslamového finále. O titul je však připravily sestry Williamsovy. Česká hráčka, za svobodna známá jako Hrdličková, byla ve finále i na US Open, ale ani v mixu po boku Pákistánce Quershiho neuspěla.

Čtvrtou šanci na zisk velké trofeje, z toho druhou na Turnaji mistryň, měla dnes v Dauhá. Česko-slovinské duo však ve finále podlehlo 5-7 4-6 argentinsko-italské dvojici Gisela Dulková a Flavia Pennettaová a Peschkeová znovu zůstala před branami velkého úspěchu.

Pětadvacetiletá Dulková s o tři roky starší Pennettaovou, které v semifinále porazily šampionky Wimbledonu a US Open Kingovou se Švedovovou, letos vyhrály sedmý turnaj, na grandslamech však byly jen jednou v semifinále. Přesto se poprvé v kariéře posunou do čela deblového žebříčku a jako světové jedničky i letošní rok zakončí. 

Peschkeová a její spoluhráčka si rozdělí bonus 187.500 dolarů (3,3 milionu korun) za to, že v sobotním semifinále porazily americko-australskou dvojici Lisa Raymondová a Rennae Stubbsová. Vítězky nedělního deblového finále dostanou 375.000 dolarů.

Pro účastnice Turnaje mistryň sezona končí, pouze Pennettaová a Schiavoneová, jež startovala ve dvouhře, se přesunou do San Diega, kde je příští víkend čeká finále Fed Cupu proti Američankám. Pennettaová ale i přes úspěch ve čtyřhře na Turnaji mistryň bude s největší pravděpodobností hrát jen ve dvouhrách.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
nedělní výsledky (31. 10. 2010)

Čtyřhra - finále:
Dulková/Pennettaová (Arg./It.) - Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím si, že si Gisela s Flavií za letošní parádní sezónu (6 titulů na okruhu) tuto velkou trofej zasloužily. Jsou moc hezký holky a aktuálně hrají společně velmi kvalitní deblový tenis. Jediné co letos nedokázaly je vyhrát na GrandSlamu, ale já věřím, že v následující sezóně to může přijít, pokud vše opět neslupnou sestry Williams.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím... jsou to velký kamarádky, a to přátelství se promítlo i do deblů, ve kterým se jim letos náramně dařilo... vyhrály dost turnajů, zaslouženě jsou no. 1 v deblu... je mi líto Květy, ale Flavia s Giselou jsou prostě letos nejlepší a fakt si zaslouží na závěr sezony takhle velkou trofej... opravdu škoda těch grandslamů, jakou měly od Miami formu, tak jsem jim věřil, že by jeden mohly udělat, bohužel se tak nestalo... nevadí, snad se jim to povede příští rok, protože hrajou parádně!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist