Acasuso v argentinském vedru postoupil

20. 2. 2009, 11:12
Aktuality 1
Argentinský tenista Jose Acasuso zůstává v boji o titul v Buenos Aires. Dvojnásobný finalista turnaje si ve druhém kole poradil s Italem Fogninim bez ztráty setu. Spolu s ním postoupili do čtvrtfinále další dva jeho krajani.
Jose Acasuso

Postupem do čtvrtfinále Jose Acasuso potvrdil, že se mu v argentinské metropoli daří. Pátý nasazený hráč mezi nejlepších osm postoupil v Buenos Aires už pošesté, dvakrát si tu dokonce zahrál ve finále.

Proti Fabiovi Fogninimu začal sebevědomě, soupeři vůbec nenabídl možnost brejku a sám naopak za stavu 4-4 uhrál pět gamů v řadě. Získal tak první set a vedení 3-0 ve druhém a když odvrátil jediné dva soupeřovy brejkboly v utkání, dotáhl zápas za hodinu a tři čtvrtě do vítězného konce.

Těžší práci měl ve druhém jeho krajan Juan Monaco, který nastoupil proti dalšímu Argentinci Martinu Vassallovi-Arguellovi. Monaco, který v Buenos Aires bydlí a v roce 2007 zde triumfoval, zvítězil za více než dvě hodiny 6-4 2-6 6-2.

Po vysilujícím utkání si stěžoval, že se zápas vůbec neměl hrát v teplotách, které dosáhly 40 stupňů Celsia. "Je těžké hrát dobrý tenis v takovém vedru," prohlásil Monaco. "Není to zdravé, organizátoři by měli víc myslet na zdraví hráčů. Naštěstí není moc turnajů, kde by se hrálo v takovém horku."

V příštím kole ho čeká kvalifikant Maximo Gonzalez, který po vítězství nad Carlosem Moyou porazil hladce také svého krajana Briana Dabula. "Na tomto turnaji jsem si hodně zvýšil sebevědomí," pochvaloval si po zápase Gonzalez, jenž vítězství nad Moyou označil za největší výhru ve své kariéře.

Výsledky - Buenos Aires (dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Acasuso (5-Arg.) - Fognini (It.) 6:4, 6:3, Hernandez (Šp.) - Junqueira (Arg.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:0, M. Gonzalez (Arg.) - Dabul (Arg.) 6:3, 6:1, Monaco (Arg.) - Vassallo Arguello (Arg.) 6:4, 2:6, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Oscar "The King" Hernandez si jde sebevědomně pro titul! ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist