Alcaraz na domácím Masters v Madridu opět září. Při cestě do osmifinále neztratil set

28. 4., 18:16
Aktuality 5
ATP MADRID – Carlos Alcaraz (20) zvládl na domácím Masters 1000 v Madridu i druhý zápas po téměř měsíční pauze. Španělský vítěz posledních dvou ročníků ve třetím kole porazil v prvním vzájemném zápase Brazilce Thiaga Seybotha (24) 6:3, 6:3 V osmifinále ho čeká repríza loňského finále s Němcem Janem-Lennardem Struffem (33).
Alcaraz se raduje z postupu do osmifinále domácího Masters v Madridu. (@ Profimedia)

Seyboth Wild – Alcaraz 3:6, 3:6

Carlos Alcaraz kvůli svalovému zranění v oblasti pravého předloktí přišel o Masters v Monte Carlu a nemohl obhajovat titul na pětistovce v Barceloně. Po měsíc dlouhé pauze hraje první letošní turnaj na evropské antuce až na domácí půdě v Madridu a i letos se mu ve španělské metropoli daří.

Španělský mladík, jenž příští týden oslaví 21. narozeniny, vyhrál i druhý zápas na domácí tisícovce a neprohrál už 13 zápasů v řadě. Thiaga Seybotha porazil v prvním vzájemném utkání bez větších komplikací.

Brazilec držel tempo s třetím hráčem světa pouze v začátku utkání. Od stavu 2:3 Alcaraz jasně dominoval a získal devět her v řadě. Při prvním pokusu dopodávat utkání Španěl poprvé ztratil servis a nechal soupeře snížit na 3:5. Druhou šanci už rodák z Murcie využil a slavil postup do osmifinále.

Sestřih zápasu

 

Alcaraz si zdejší celkovou bilanci vylepšil na 14:1, když jediný zápas prohrál s krajanem Rafaelem Nadalem při své premiérové účasti. Pokud by dvojnásobný grandslamový šampion triumfoval v Madridu i letos a získal celkově 14. titul, poprvé by vyhrál jeden turnaj potřetí.

Rozhovor s Alcarazem

Rubljov – Davidovich 7:6, 6:4

Andrej Rubljov na Masters v Madridu přerušil sérii čtyř porážek a dosáhl na svou první vítěznou sérii po kontroverzní diskvalifikaci v Dubaji. Ruský tenista i díky pěti odvráceným setbolům přetlačil domácího Alejandra Davidoviche ve dvou těsných setech a i při čtvrtém startu v Caja Mágica postoupil do osmifinále.

Sestřih zápasu

V souboji o druhé madridské čtvrtfinále bude osmý hráč světa čelit Tallonu Griekspoorovi, se kterým vyhrál oba vzájemné zápasy.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Madridu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
Mohol by vyhrať celý turnaj.. aktuálne tam nieje nikto lepším antukarom možno Zverev tomu to ide v Madride celkom..inak ništ.
Reagovat
Amputace
Uvidíme, až narazí na soupeře. Ale zatím to vypadá, že na antuce bude opět silný a na RG by mohl být hlavním favoritem.
Reagovat
turista
Asi ano.
Reagovat
victim
A já vůl jsem koukal na ten trapas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist