Alcaraz na Hopman Cupu porazil i Čoriče, do finále postoupili Chorvaté

22. 7. 2023, 20:24
Aktuality 2
HOPMAN CUP - Carlos Alcaraz (20) na Hopman Cupu zdolal i svého druhého soupeře až v rozhodujícím super tie-breaku. Bornu Čoriče (26) na antuce v Nice porazil 6:3. 6:7, 10:5, ale následně prohrál po boku Rebeky Masárové (23) i druhou smíšenou čtyřhru a do nedělního finále postoupili Chorvaté Čorič a Donna Vekičová (27).
Carlos Alcaraz (© Profimedia)

Carlos Alcaraz v uplynulých týdnech zaznamenal první triumfy na trávě. V Londýně nejprve ovládl podnik ATP 500 v Queen's Clubu a následně ve Wimbledonu získal druhý grandslamový titul.

I když slavil teprve před pěti dny po pětisetové finálové bitvě s Novakem Djokovičem a před sebou má US Open Series na tvrdém povrchu, svou účast exhibičním na Hopman Cupu na antuce v Nice neodřekl a je největší hvězdou obnovené soutěže smíšených družstev.

Navíc rychlý přechod na antuku, na které se představil poprvé od semifinálové porážky na Roland Garros, výsledkově zvládl a francouzským fanouškům se předvedl ve dvou vítězných singlech. Ve třech setech si poradil s Belgičanem Davidem Goffinem i Chorvatem Bornou Čoričem, kterého v sobotu porazil 6:3, 6:7, 10:5.

Udržet Španělsko ve hře o finále už ale nedokázal, neboť jeho krajanka Rebeka Masárová podlehla Elise Mertensové i Chorvatce Donně Vekičovéspolečně prohráli smíšenou čtyřhru proti Belgičanům i proti Chorvatům. V závěrečném vystoupení disponovali mečbolem, ale nevyužili ho a s Čoričem a Vekičovou prohráli 6:1, 4:6, 12:14.

Do nedělního finále tak postoupila chorvatská dvojice, která vyhrála 2:1 na zápasy i nad Belgičany a vyhrála skupinu B. Prvními finalisty se stali už v pátek překvapivě Švýcaři Leandro Riedi a Céline Naefová.

• HOPMAN CUP 2023 •
Francie / Nice, antuka
sobotní výsledky (22. 07. 2023)
• Skupina B •
Chorvatsko - Španělsko 2:1
Vekičová - Masárová 6:2, 6:1
Čorič - Alcaraz 3:6, 7:6 (8:6), 5:10
Vekičová/Čorič - Masárová/Alcaraz 1:6, 6:4, 14:12
Pořadí skupin

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
turista
Alcaraz je světovou jedničkou zaslouženě.
Reagovat
aligo
Ok
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist