Alcaraz první letošní duel na antuce zvládl a vykročil za obhajobou titulu

16. 2., 07:37
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Carlos Alcaraz (20) odehrál v Buenos Aires první zápas od neúspěšného tažení na Australian Open, kde skončil už ve čtvrtfinále. V hlavním městě Argentiny minulý rok slavil titul a cestu za obhajobou začal dvousetovou výhrou nad domácím kvalifikantem Camilem Ugo Carabellim (24).
Alcaraz začal v Buenos Aires vítězně (© Profimedia)

Carabelli – Alcaraz 2:6, 5:7

Carlos Alcaraz stále čeká na první triumf od Wimbledonu, kde získal svůj druhý grandslam. Ve zbytku sezóny 2023 zaznamenal už jen jedno finále a chuť si nespravil ani letos v Melbourne, kde skončil před branami semifinále.

Stejně jako minulý rok dal v únoru přednost podnikům v Latinské Americe na své oblíbené antuce. Loni byl podnik v Buenos Aires jeho prvním turnajem v roce a rovnou na něm mladý Španěl kraloval. Tento rok začal proti domácímu kvalifikantovi Camilu Ugu Carabellimu, proti kterému potvrdil roli favotita, i když se místy v zápase hodně trápil.

V první sadě prohrál mladý Španěl 8 z 9 fiftýnů na servisu, od stavu 1:2 pak ale pět her v řadě vyhrál a set ukončil, když soupeři vzal podání čistou hrou. Ve druhém dějství druhý hráč světa otáčel z 0:2 na 5:2, ale pak prováhal mečboly a dovolil soupeři srovnat. V koncovce si ale už vítězství uniknout nenechal.

 

"Byl to opravdu těžký zápas. Stál proti mně bojovník a dobrý tenista. Bylo opravdu těžké hrát svou hru a přiznám se, že jsem byl i nervózní, nebudu lhát. Měl v zádech publikum, což je samozřejmě přirozené, když hrál doma. Ale jinak jsem se svým prvním zápasem na antuce od Roland Garros opravdu spokojený,” vyprávěl Alcaraz na po utkání.

Jeho dalším soupeřem na cestě k obhajobě titulu bude Ital Andrea Vavassori, který úspěšně zvládl kvalifikaci a na turnaji vyhrál už osm setů v řadě.

Španěl na okruhu ATP získal celkem 12 titulů, ale jen minulý rok na antuce v Barceloně a v Madridu se mu povedlo triumf obhájit. V argentinském hlavním městě se může stát prvním hráčem, který zde triumfoval dva roky po sobě od vítězství krajana Davida Ferrera v sezóně 2014.

Výsledky turnaje ATP Buenos Aires

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist