Alcaraz si v Hamburku poradil s Krajinovičem, F. Cerúndolo vyřadil Rubljova a pokračuje na vítězné vlně

21. 7. 2022, 20:47
Aktuality 10
ATP HAMBURK - Carlos Alcaraz na ATP 500 v Hamburku nadále plní roli největšího favorita, ačkoli měl potíže i ve druhém zápase. Nejvýše nasazený musel likvidovat čtyři setboly Filipa Krajinoviče, nakonec ale svou aktuální neporazitelnost na turnajích ATP protáhl na 12 duelů a vylepšil svou letošní antukovou bilanci na 21-2. Na vítězné vlně se veze také Francisco Cerúndolo, který si vyšlápl na bývalého šampiona Andreje Rubljova a má sedmou výhru v řadě.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz prožívá naprosto fenomenální sezonu. Letos odehrál celkem 42 zápasů a jen v pěti našel přemožitele. V Hamburku se pokouší hájit svou letošní neporazitelnost na turnajích kategorie ATP 500, triumf slavil na antuce v Rio de Janeiru i Barceloně a k tomu ovládl akce Masters v Miami a Madridu.

V německé metropoli plní roli největšího favorita a nasazené jedničky a zatím si moc přesvědčivě nevede. V úvodním kole až v tie-breaku rozhodující sady zdolal domácího outsidera Nicolu Kuhna a dnes měl potíže s Filipem Krajinovičem, loňského finalistu zdolal 7-6(4) 6-3.

Devatenáctiletý Španěl jako první přišel o podání a měl velmi blízko k tomu, aby i tentokrát otáčel manko setu. Na returnu však zlikvidoval všechny čtyři setboly, v následujícím gamu brejkbol, v tie-breaku otočil stav 2-4 a ve druhém dějství už měl navrch.

Po dnešním vítězství vylepšil svou letošní antukovou bilanci na 21-2 a protáhl svou neporazitelnost na turnajích ATP na 12 duelů. V debutu v tomto dějišti bude pokračovat soubojem s Karenem Chačanovem, kterého smetl na nedávném French Open.

Francisco Cerúndolo pokračuje v životní formě. Po premiérovém triumfu před týdnem v Bastadu se veze na vítězné vlně, čítající už sedm zápasů, také v Hamburku. Dnes přehrál 6-4 6-2 bývalého šampiona Andreje Rubljova a připsal si svůj druhý skalp Top 10.

Ve čtvrtfinále se stejně jako před týdnem utká s Aslanem Karacevem. Jeho ruský protivník si po solidním úvodním měsíci sezony prochází velkou krizí a na svou druhou letošní semifinálovou účast čeká od lednového triumfu v Sydney.

Další čtvrtfinálové dvojice již včera utvořili Alex Molčan s Bornou Čoričem a Alejandro Davidovich s Lorenzem Musettim.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.770.865 eur
čtvrteční výsledky (21. 7. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Alcaraz (1-Šp.) - Krajinovič (Srb.) 7-6(4) 6-3
F. Cerúndolo (Arg.) - Rubljov (2-) 6-4 6-2
Chačanov (7-) - Fognini (It.) 6-3 7-5
Karacev (-) - Galán (Kol.) 3-6 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Rafaeoli25
Alcaraz bez komentáře, to si tenhle ne klučík, ale chlapík nezaslouží. Jsem zvědavý, jak zvládne po Hamburku, který by měl vyhrát severoamerickou šňůru. Jeho schopnost adaptace mezi povrchy je velmi dobrá, má to hodně ve svých rukou.
Reagovat
EllNino
Naštěstí tu máme tebe, takže je tu komentářů hafo :))
Reagovat
Rafaeoli25
Jsou tu jiní aktivnější, nevím proč jsem furt zmiňován já.
Reagovat
makro99
Protože seš dobrej, stimulující :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak většinou se setkávám s negativními reakcemi.
Reagovat
EllNino
My to s tebou ale myslíme dobře ...:)
Reagovat
Rafaeoli25
Zvláštní, že se nikdo nenaváží do lidí, co sem píšou v násobně větším množství.
Reagovat
Pe3k
čím to asi bude smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak už zase nejsem v ignoru kašpárku? Zamýšlí se hlavně nad sebou, hrát na všechny strany jest věc velmi odporná.
Reagovat
smazaný uživatel
čím to asi bude smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist