Alexandrovová chtěla hrát za Česko, ale pořád reprezentuje Rusko. Zatím mi to vyhovuje, uvidíme, co bude dál

15. 6. 2020, 09:48
Aktuality 14
Jekatěrina Alexandrovová už 14 let žije v České republice. Většinu života tak 25letá Ruska strávila u nás, a proto není překvapivé, že se momentálně účastní turnaje ryze českých hráček na pražské Štvanici. Rodačka z ruského Čeljabinsku chtěla v minulosti změnit občanství a hrát za nás, ale zatím se to nepodařilo. Může k tomu však stále dojít.
Profily hráčů
Jekatěrina Alexandrovová

Když jí bylo 11 let, tak se Alexandrovová spolu s rodiči přestěhovala do Prahy. Pětadvacetiletá ruská hráčka nyní žije v Říčanech, Českou republiku tak možná zná lépe než svou rodnou zemi. "Je tady můj domov."

Není to zase tak dlouho, co uvažovala, že si požádá o české občanství. "Co se mi tady líbí? Všechno. Všechno je krásné. Opravdu. Oproti Rusku je tu strašný klid. A výborné podmínky na hraní, spousta kurtů," uvedla v jednom ze starších rozhovorů, v němž mluvila plynně česky.

A jak to momentálně vypadá s tím, že by mohla na turnajích nastupovat pod českou vlajkou? "Už je to dávno, motám se v tom tam a zpátky. Zatím mi to vyhovuje tak, jak to je. Co bude dále, to se uvidí," nevyloučila možnost změny v rozhovoru pro tenisovysvet.cz.

Alexandrovová je coby 27. hráčka světa ruskou jedničkou, nicméně v Česku by byla až číslem pět za Karolínou Plíškovou, Petrou Kvitovou, Markétou Vondroušovou a Karolínou Muchovou. Ty všechny se stejně jako sympatická Ruska účastní momentálního charitativního podniku Tipsport Elite Trophy na pražské Štvanici.

I když nad změnou občanství v minulosti velmi vážně uvažovala a stále ji nevyloučila, Rusko reprezentuje velmi ráda. "Na turnajích hraji sama za sebe, ale když jsem hrála za Rusko Fed Cup, byl to fakt skvělý pocit," uvedla Alexandrovová, která na začátku roku v čínském Shenzhenu slavila svůj premiérový triumf na okruhu WTA.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
ttopi
V podstatě jí vyhovuje být někde jedničkou, než u nás pětkou. Nic jinýho bych v tom asi nehledal.
Reagovat
horska.kraslice
Myslím, že dnes už je to "odváto větrem". Pře lety tu myšlenku zvažovala, ale zřejmě necítila zájem z naší strany a ona není ten typ, že by se někam mermomocí cpala, tak to nechala být. No a dnes v pětadvaceti už je to zbytečné znovu rozviřovat, věci se usadily. Tak třeba zmíněná Kuzněcova taky léta žila ve Španělsku a nevím, že by se někdy uvažovalo, že by hrála za Španělsko.
Reagovat
ttopi
Tak někteří hráči mají bydliště v Monaku a taky za ně nehrajou. Tohle se řeší spíše v mládí, kdy je snaha svazu svou investici do hráče v něco přetavit. Je fakt, že teď, když je jí 25, je to už asi jedno.
Reagovat
horska.kraslice
Jasně, třeba v Kazachstánu o těch investicích do hráčů vědí hodně :-)
Reagovat
ttopi
Nevím na co narážíš - vysvětli :-)
Reagovat
tommr
říká ti něco jméno Rybakina?
Reagovat
Dobry-den
Zas tak dobrá není, když rupla s Martincovou i s Kristýnou...
Reagovat
lars
Terma ma zivotni formu ve spatny dobe . Vyhrala nad Muskou
Reagovat
misa
Lepší být jedničkou v Rusku než pětkou v Česku.
Reagovat
tommr
občanství změnit může, ale proč jí pořád do toho nutit? Copak nemáme u nás dostatek kvalitních hráček? Navíc by snad ani nemohla ČR reprezentovat když už hrála FC za Rusko?
Reagovat
EllNino
Jistě že mohla .... Jarka Gajdosova byla ve Fed Cupu za Slovensko i za Australii ... co potom Martina Navratilova
Reagovat
George_Renel
Já myslím že žádné Kuzminy nemáme zapotřebí.....
Reagovat
EllNino
Tak zrovna Kata je skromne děvče, mila holka, k Česku ma vztah, nevadilo by mně to
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak Kuzmina chtěla po mateřské individuální tréninky a nebylo jí to povoleno, tak se přesunula na Slovensko. Myslím, že je to jiný příběh.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist