Allertová čtvrtfinále v Lucemburku neobhájí. Vypadla i jednička Kerberová

17. 10. 2017, 11:34
Aktuality 12
WTA LUCEMBURK - Denisa Allertová v prvním kole halového turnaje WTA International v Lucemburku nedokázala trápící se Kiki Bertensové sebrat ani set, přičemž ve druhé sadě vedla už 3-0. Čtyřiadvacetiletá Češka tak neobhájí loňské čtvrtfinále, v němž prohrála právě s Bertensovou. V prvním kole skončila i Němka Angelique Kerberová, jež v repríze olympijského finále podlehla Portoričance Monice Puigové.
Denisa Allertová

Denisa Allertová měla v prvním kole halové akce WTA International v Lucemburku možnost oplatit loňskou čtvrtfinálovou porážku Kiki Bertensové. Trápící se Nizozemce ale ani na třetí pokus nedokázala sebrat set, prohrála 4-6 5-7 a neobhájí tak loňskou čtvrtfinálovou účast.

Česká tenistka ve druhém gamu nevyužila dvě šance na brejk, poté se jen těžko dostávala do hry a z dalších pěti gamů vyhrála jediný. Jeden ze ztracených servisů si sice dokázala vzít zpět a vzápětí odvrátit čtyři setboly, nicméně Bertensová si druhou možnost jít do vedení utéct nenechala a set na druhý pokus úspěšně dopodávala.

Druhou sadu odstartovala 110. hráčka světa Allertová skvěle. O náskok 3-0 ovšem rychle přišla. Tentokrát ale s favorizovanou Nizozemkou dlouho držela krok. Od stavu 5-5 30-0 však Bertensová zahrála výborně, čtyřiadvacetileté Češce už nepovolila jediný fiftýn a zápas zakončila v pořadí 13. a 14. esem.

Nasazenou dvojku a loňskou semifinalistku Bertensovou, která na předchozích sedmi turnajích vyhrála jen dva zápasy, dále čeká Petra Martičová, nebo Andrea Petkovicová.

Loni Allertová došla v hale v Linci a v Lucemburku až do čtvrtfinále. Letos na obou akcích skončila již v prvním kole a čím dál tím více se propadá v žebříčku. V pondělním vydání světového hodnocení klesne minimálně na 122. příčku.

Nedaří se ani Angelique Kerberové, jež byla ještě v první polovině sezony světovou jedničkou. V Lucemburku aktuálně jedenáctá hráčka světa a nasazená jednička prohrála 3-6 4-6 s Portoričankou Monicou Puigovou, na kterou nestačila také ve finále loňské olympiády v Riu, a už na čtvrtém z posledních šesti turnajů tak nezvládla hned své úvodní vystoupení.

Devětadvacetiletá Němka Kerberová doplatila na neproměňování brejkbolů, když nevyužila ani jednu z osmi šancí. Naopak v každém setu přišla jednou o servis a tlaku Portoričanky už neodolala.

"Hrály jsme spolu už popáté, takže se dobře známe. Dneska to vyšlo lépe mně," radovala se Puigová, jež upravila vzájemnou bilanci na 2-3. V Lucemburku si pomohla sedmi esy a 40 vítěznými míčky.

"S blížícím se koncem sezony začínám nacházet bývalou formu," pochvaluje si 69. tenistka světového žebříčku Puigová, kterou ve 2. kole čeká Alison Van Uytvancková z Belgie.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch (hala), 226.750 dolarů
úterní výsledky (17. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bertensová (2-Niz.) - Allertová (ČR) 6-4 7-5
Puigová (Portor.) - Kerberová (1-Něm.) 6-3 6-4
Watsonová (Brit.) - Wickmayerová (Belg.) 6-2 6-1
Broadyová (Brit.) - Mariaová (6-Něm.) 6-2 6-2
Lisická (Něm.) - Buzarnescuová (Rum.) 7-6(3) 7-6(4)
Larssonová (Švéd.) - Bouchardová (Kan.) 2-6 6-2 6-3
Parmentierová (Fr.) - Niculescuová (Rum.) 7-5 6-3
Petkovicová (Něm.) - Martičová (Chorv.) 6-1 3-6 7-6(5)
Van Uytvancková (Belg.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-2 6-4
Rodinová (Rus.) - Fettová (Chorv.) 7-5 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
sprchon
Viděl jsem jen druhou půlku druhýho setu, ale nebylo to špatný... Na to, jak dlouho Sabine nehrála. :) Ten game na 6:6 a i TB parádní.
Reagovat
EllNino
z původně jasné se vyvíjejícího zápasu udělaly holky skvělé drama plné skvělým úderů, nakonec byla šťastnější Andrea, která nejdřív nevyužila vedení 5:3, Petra pak na servisu nevyužila 3 mečboly za stavu 6:5 a v TB už to bylo z obou stran takové nervoznější, ale přeci jen pevnější nervy prokázala Andrea ...

Petra hrála poprvé od US Open, rozhodně se předvedla v dobrém světle a snad se v příští sezoně dočkáme podobných překvapení jako letos na RG a ve Wimbledonu, hru na to má, přeci jen asi víc na tu trávu a antuku, hard bude asi vždycky trochu slabší :) ... uvidíme, co předvede v Austrálii, hlavně, aby drželo zdravíčko, to je u ní alfa a omega tenisu
Reagovat
dadaft
Evža asi zas dostane náklep. ((
od Larsson!!!
přitom vůbec nezačala špatně...
Reagovat
blixa
Evžena v tý osmdesátce prostě zůstat nechce. Nechce ! Evženooo !!!
Reagovat
Frick
Myslím, že fakt, že celkem na sedmi z nich jsme mohli finále s českou účastí, je pozitivní. :o)
Reagovat
janek_da
to píšeš o čem?
Reagovat
Fandina
2017 / 7 F z ČR na I
Reagovat
Fandina
Bouchard Larsson je v MD na O2 TV Sport. Zatím je to 3:1 pro Genii. Tak jsem zvědavá, jak bude pokračovat.
Reagovat
tommr
to je zajímavý, ale mě ta MD dneska nějak nenabíhá?
Reagovat
Fandina
Mně ano a kromě nich tam jde ještě Stockholm Jaziri Fognini, Moskva Rybakina Begu a teď Sharapova Magda.
Bohužel Veselka se Seppim ne.
Reagovat
sprchon
Zápas jsem viděl po kouskách. Do stavu 2:5 v prvním se do toho Denda nemohla dostat. Pak jí trenér poradil, ať se tlačí víc dopředu a najednou to šlo, vyhrála 5 z následujících 6 gamů. První set prohrála, ale ve druhém vedla 3:0. Tím si ale dobrou pasáž zápasu vybrala a pak už to bylo tak nějak stejně jako na začátku prvního setu. Místy hezkej halovej tenis, pěkný výměny. :) Kiki jsem v singlu dlouho neviděl, ale dneska to nebylo zlý. Nechť tam dojde aspoň do finále. Jako nasazená dvojka by mohla. Z tý dolní půlky tam není skoro nikdo, komu bych přál víc. Leda ta Johanka, Pauline nebo Beatriz. Semi s Johankou by bylo zajímavý. :D
Reagovat
tommr
dneska opět předvedla velmi slabej a odevzdanej výkon a nedokázala uspět ani proti v poslední době trápící se Bertensový ...
Neobhájení lonskýho čtvrtfinále znamená pro Denisu další bodovou ztrátu a další propad v žebříčku. S Denisou to jde pomalu ale jistě z kopce ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist