Allertová je v Číně bez ztráty setu v semifinále

10. 3. 2017, 07:32
Aktuality 1
ITF ZHUHAI - Denisa Allertová ani ve třetím zápase na turnaji ITF 60k v čínském Zhuhai neztratila set. Dnes porazila Arantxu Rusovou z Nizozemska a postoupila už do semifinále. V něm vyzve jedničku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, nebo Bělorusku Marynu Zaněvskou.
Denisa Allertová

Denisa Allertová si během zimní přípravy natrhla stehenní sval a do nové sezony vstoupila nedostatečně připravená. U 'protinožců' neuhrála ve třech zápasech ani jeden set a také vinou nemoci z šesti letošních zápasů vyhrála jediný v kvalifikaci; po boji proti hráčce čtvrté světové stovky Chorvatce Teně Lukašové.

Hledat formu se tak vydala na turnaje ITF. S přítelem Janem Šátralem odletěla na dvě společné akce mužů a žen do Číny a zatímco Šátral v Zhuhai v pondělí utrpěl osmou porážku v řadě, Allertová si na podniku s dotací 60 tisíc dolarů připsala už tři dvousetové výhry.

Čerstvě čtyřiadvacetiletá Češka si po Kazašce Zarině Dijasové a Slovince Dalile Jakupovičové poradila i s šestadvacetiletou Arantxou Rusovou. S levou rukou hrající Nizozemkou, která si až tento týden v Zhuhai připsala první dvě letošní výhry, vyhrála 6-4 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-1. Mrzet ji tak nemusely ani tři nepotvrzené brejky z úvodního setu.

O postup do finále se bývalá 55. hráčka světa a aktuálně 113. žena žebříčku WTA Allertová utká s Marynou Zaněvskou, s níž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 1-1. Třiadvacetiletá Belgičanka, jež ještě loni reprezentovala rodnou Ukrajinu, dnes vyřadila po setech 6-2 6-4 nasazenou jedničku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Svěřenkyně Jana Příhody Allertová v Číně zůstane i příští týden, kdy ji čeká další podnik ITF 60k v Shenzhenu. Pak by chtěla zkusit štěstí v kvalifikacích turnajů WTA v mexickém Monterrey a na antuce kolumbijské Bógotě. V nejbližší době by se ráda vrátila v žebříčku do elitní stovky, která zaručuje starty na grandslamech.

• ITF 60k ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
páteční výsledky (10. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Allertová (6-ČR) - Rusová (Niz.) 6-4 6-3
Zaněvská (7-Belg.) - Su-Wei Hsieh (1-Tchaj-wan) 6-2 6-4
Saisai Zheng (4-Čína) - Xinyu Gao (Čína) 6-2 6-1
Jabeurová (Tun.) - Kai-Chen Chang (5-Tchaj-wan) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
Denisa bude mírná favoritka i v semifinále. Zanevská se ted sice zdá být v dobré formě, ale jinak je to určitě hratelná soupeřka. Nedávno jí v kvalifikaci v Budapešti jasně přehrála i Bára Štefková ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist