Allertová prohrála i třetí letošní finále, na Štvanici podlehla Němce Korpatschové

28. 7. 2019, 13:02
Aktuality 12
ITF PRAHA - Denisa Allertová na domácím antukovém turnaji ITF W60 na pražské Štvanici téměř dva a půl roku dlouhé čekání na svůj celkově 11. titul neukončila. V boji o něj šestadvacetiletá Češka podlehla třetí nasazené Němce Tamaře Korpatschové a prohrála tak i třetí letošní finále.
Allertová a Korpatschová (© pragueopen.org)

Denisa Allertová si na Štvanici postupně poradila s Belgičankou Zimmermanovou, Francouzkou Cakarevicovou, Paraguaykou Cepedeovou i krajankou Zaryckou, poslední krok na cestě za vítězstvím ale udělat nedokázala. 

Ve finále na Štvanici neuspěla stejně jako v roce 2015. Dnes šestadvacetiletá Češka podlehla 5-7 3-6 třetí nasazené Němce Tamaře Korpatschové.

Allertová přitom nezačala špatně a navzdory úvodnímu ztracenému servisu se dostala do vedení 4-1. Jenže náskok neudržela a rvní set ztratila. Ve druhém dějství domácí hráčka přišla čtyřikrát o servis, a přestože se jí dvakrát povedl rebrejk a vedla 3-2, další čtyři gamy prohrála a naděje na vítězství vyhasla.



Bývalá 55. hráčka světa Allertová se na začátku letošní sezony vrátila na kurty po půlroční pauze, kterou si dala kvůli problémům se zády. Finále si letos zahrála také v hale v Trnavě a na antuce ve Starých Splavech, ale titul nezískala. Svůj polední 10. triumf slavila už v březnu 2017 v čínském Zhuhai.

Nyní si dá Allertová  od tenisu krátký odpočinek, neboť v sobotu 3. srpna ji čeká svatba s tenisovým kolegu Janem Šátralem. Nejdéle na podzim by
Allertová měla nastupovat už pod novým jménem Šátralová.

• ITF W60 PRAHA •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Korpatschová (3-Něm.) - Allertová (ČR) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Enterprise
Karlsruhe 1. kolo Greet Minnen - Alison van Uytvanck
Los si s holkami trochu zalaškoval :-)
Reagovat
com
aspon si to spolu holky jednou rozdaj i v tenise :D
Reagovat
Fransoas
Opravdu velká škoda.Za stavu 4 : 2 se Denise nepodařil servis.Tady se tímto zlomil zápas.Němka byla lepši o něco na servisu.
Reagovat
tommr
servis měla Němka hodně slabej, ale Denisa toho bohužel nedokázala využít ...
Reagovat
Fandina
Škoda, Denča sice v prvním setu vedla 4:1, ale pak už byla lepší soupeřka. Co se dá dělat. Pořád jsem si myslela, že Denča otočí, když po prohraném prvním game vyhrála čtyři další v prvním setu, ale nestalo se tak. Co se dá dělat.
Reagovat
Tiebraker
Denča, Petruška, Kristýnka, Muška, Markétka... jdi se lecit.
Reagovat
FulnekUltras
Ještě na rybičku jsi zapomněl. ;-)

tvl, klausjugendi, dávejte i přes prázdniny na své důchodkyně pozor, nebo z těch internetů úplně zvlčí... ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=Vlvpj7KuYzE
Reagovat
rybicka
Videotéka opravdu s širokým záběrem :-).

Jinak já tu zdrobnělou přezdívku "zdědila" po předcích, mě by zdrobněle nenazvala :-)).
Reagovat
tommr
Denisa sice začla dobře, ale od stavu 4:1 už uhrála jen jednu hru z osmi. Dělá příliš mnoho laciných chyb. Je to škoda, protože soupeřka je určitě hratelná ...
Reagovat
tommr
i ve druhým setu Denisa příliš chybovala a soupeřce v podstatě stačilo vracet vysoký míče a čekat na její chyby ...
Díky postupu do finále se Denisa posune do třetí stovky žebříčku. Obávám se, že s její současnou hrou je to asi její strop a výš už se nedostane ...
Reagovat
EllNino
Myslím, že klidně může, vždyť neobhajuje prakticky nic :) A ona prostě musí po těch věčných zraněních zase trochu najít herní pohodu ... když se neustále začíná od nuly, muí to být někde znát ... vlak ujíždí
Reagovat
tommr
aby ale mohla najít herní pohodu tak by musela být delší dobu zdravá a pravidelně hrát což se u ní zdá být téměř nemožný ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist