Allertová proti Cibulkové nepřekvapila

17. 1. 2017, 06:18
Aktuality 8
AUSTRALIAN OPEN - Los letošního Australian Open byl k Denise Allertové hodně krutý. Hned do prvního kola schytala šestou nasazenou Dominiku Cibulkovou. A česká tenistka proti Slovence nepřekvapila. V první sadě dokázala s favoritkou držet krok, nakonec ale finalistce z roku 2014 podlehla 5-7 2-6. Cibulkovou čeká ve druhém kole Su-Wei Hsieh.
Denisa Allertová

Denisa Allertová letos zatím nevyhrála jediný zápas. Česká tenistka uhrála jen tři gamy proti Lucii Šafářové a Carině Witthöftové. Od její dnešní soupeřky Dominiky Cibulkové se nečekalo nic jiného než povinné vítězství.

I když Allertová dnes odehrála svůj nejlepší zápas letošní sezony a světovou šestku značně potrápila, měla opravdu smolný los. Na několik hráček z ženského pavouka by určitě dnešní výkon stačil.

Do premiérového střetnutí vstoupila lépe česká tenistka. Allertová měla hned na úvod dva brejkboly, ani jeden však nevyužila a sama přišla v šestém gamu po první dvojchybě o servis. Manko brejku mohla vzápětí smáznout, ovšem ani jednu ze tří šancí na rebrejk nezužitkovala.

Statistiky zápasu
Cibulková - Allertová
63% 1. servis do kurtu 61%
1 esa 2
3 dvojchyby 9
12 vítězné míče 26
12 nevynucené chyby 38
5/12 brejkboly 2/9
1/2 hra na síti 7/9
čas 1:41

Allertová si ale přece jen ztracené podání vzala zpět. Cibulková totiž nezvládla set doservírovat a Češce darovala dvojchybou možnost úvodní dějství zdramatizovat. Nicméně i přes srovnání skóre na 5-5 se po chybách Allertové ze zisku první sady radovala Cibulková.

Na začátku druhého setu byla chvíli lepší hráčkou Allertová a díky brejku ze třetí hry šla do vedení. Téměř bezchybný výkon ale české tenistce příliš dlouho nevydržel, jelikož v dalším průběhu utkání neuhrála jediný game. Allertová rozhodně překvapení mohla dosáhnout, velký počet nevynucených chyb i dvojchyb a horší zvládání klíčových situací ji ale dnešní zápas stálo.

Pro českou tenistku znamená neobhájení loňského třetího kola jediné - vypadnutí z elitní stovky. Naopak Cibulková si oproti loňské účasti, kdy skončila překvapivě už v prvním kole, polepší. A cesta turnajem finalistky z roku 2014 rozhodně nemusí skončit ani ve druhém kole, v němž vyzve podruhé v kariéře Su-Wei Hsieh.

• AUSTRALIAN OPEN •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
úterní výsledky českých tenistek (17. 01. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ka. Plíšková (5-ČR) - Sorribesová (Šp.) 6-2 6-0
Strýcová (16-ČR) - Kuličkovová (Rus.) 6-3 6-2
Šafářová (ČR) - Wickmayerová (Belg.) 3-6 7-6(7) 6-1
Cibulková (6-SR) - Allertová (ČR) 7-5 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
sice nehrála vyloženě špatně, ale na uměleckej dojem se nehraje a s tolika zbytečnejma chybama co dneska nasekala se prostě proti špičkovejm hráčkám vyhrávat nedá ... :(
Vypadnutí ze stovky mrzí a cesta zpátky bude hodně složitá, protože Denisa ted bude muset hrát kvalifikace. Když jí ale bude sloužit zdraví tak by se do tý stovky mohla zase vyškrábat ... :)
Reagovat
VlS
Je tam článek o Tyndě a v něm :
"Obává se, aby nespadla z vlny, na níž se veze. "

Tak teda vlna? To abych se podíval, kde mám záchrannou vestu. Nebo klídek?
Reagovat
tommr
hlavně aby se zase nezranila nebo neonemocněla, protože to jí sráží nejvíc ...
Reagovat
fialka
super! Tento raz o polovicu menej winerov ako súperka, ktorá svojimi chybami veľmi pomohla. Dominike sa o5 podarili nejaké bomby. Zdala sa mi však menej agresívna, ale to len môj postreh. Číňanka v ďalšom kole je hrateľná, tak POME!
Reagovat
Lunej..
vede 2:0 na sety nad Dmitrim, velmi pekne. Dmitri se zlepsil, ale v TB Radek vladl.
Reagovat
Fandina
Co se dá dělat. Los byl krutý, ale hra nebyla tak hrozná, jak nakonec ukazuje skore. V klíčových bodech ale byla lepší Dominika a v podstatě vyhrála zaslouženě. Denči škoda a uvidíme, jak se Dominice povede dál.
Reagovat
dadaft
Denisa -- rád jsem ji zase viděl hrát, chybky byly (dvojchyby, vyhozené forhendy), ale celkově velmi dobrý dojem, Denisa má sílu (v tom nejširším smyslu) porážet skvělé hráčky.
hlavně žádné zranění prosím, a trénovat a hrát...... a věřím, že se podaří navázat na loňské úspěchy.

Dominika -- nátlakový fyzický tenis od BL, málokterá z malých hráček ho umí jako ona.
může dojít daleko, proč by ne.
Reagovat
Frick
Chyb bylo tak strašně moc, čobolačce by stačilo chvílema jen rekreačně pinkat, dokud se Denisa nevyhodí.

Ale i přesto chci věřit, že tohle nebyl (typický) zápas hraček, co dělí skoro 90 míst.

Vlastně si říkám, že nějak takhle by asi vypadal zápas Dominiky a Petry, když by Petra měla jeden z těch vyhazovacich dnů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist