Allertová se v Trnavě do finále nedostala, prohrála s Gasparjanovou

9. 5. 2015, 13:57
Aktuality 13
ITF TRNAVA - Denisa Allertová v pondělí své nejlepší postavení ve světovém žebříčku nepřekoná. Česká tenistka dnes na turnaji ITF v Trnavě neuspěla v boji o finále, když podlehla Rusce Gasparjanové.
Denisa Allertová

Denisa Allertová v Trnavě překvapila hned v úvodním kole výhrou nad bývalou světovou jedenáctkou Shahar Peerovou, následně vyřadila domácí Rebeku Šrámkovou a včera si vyšlápla i na druhou nasazenou Srbku Alexandru Kruničovou. Semifinále ale bylo konečnou.

Nad síly dvaadvacetileté Češky byla o rok a půl mladší Margarita Gasparjanová. Dvacetiletá Ruska, jež letos vyhrála už tři halové turnaje ITF na tvrdém povrchu, sice neudržela náskok brejku z úvodu zápasu, nakonec však zvítězila bez větších problémů 7-5 6-2 a tak i čtvrtý letošní zápas na antuce vyhrála bez ztráty setu.

Aktuálně 96. hráčka světa Allertová si za semifinále na podniku ITF s dotací 100.000 dolarů připíše 60 bodů do světového žebříčku, v němž se posune na zhruba 90. místo. Jejím maximem je 87. příčka. 

Na Slovensku Allertová přišla o možnost zahrát si o svůj jubilejní desátý titul z turnajů ITF. Největším turnajem, který vyhrála, byl loni podnik s dotací 50 tisíc dolarů v Istanbulu.

135. hráčka žebříčku WTA Gasparjanová vyhrála v tomto roce už 24 zápasů a utrpěla pouhé 3 porážky, z toho jednu po skreči. O čtvrtý letošní titul se s dvacetiletou Dankou Koviničovou z Černé Hory, která v druhém semifinále zdolala 6-2 2-6 6-4 sedmnáctiletou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou

Gasparjanová může svou formu v Trnavě podtrhnout i ve čtyřhře, ve které si ještě dnes zahraje po boku Ukrajinky Julie Bejgelzimerové o titul.

• ITF TRNAVA •
Slovensko, antuka, 100.000 dolarů
sobotní výsledky (09. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Gasparjanová (Rus.) - Allertová (ČR) 7-5 6-2
Koviničová (Č. Hora) - Ostapenková (Lot.) 6-2 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
EllNino
Po Lucce Hradecké zvládla 1. kolo kvalifikace i Katka, porazila trápící se Shelby Rogers 7:5 6:1, i tak je to cenný skalp, když vezmeme v potaz, že Shelby loni na antcuce v Bad Gasteinu porazila Saru, Carlu i Camillu Giorgi :)
Reagovat
tommr
to jsou pro Lucku i Katku cenný body i kdyby se jim už nepodařilo projít do hlavní soutěže - obě mají ve druhým kole těžký soupeřky (Ulu Radwanskou resp. Mladenovicovou) ... :)
Reagovat
EllNino
Jinak posledním skalpem Ally Kudryavtsevy letos zustává výhra ve 2. koleturnaje v Brisbane nad Kájou Plíškovou, od tý doby si s sebou táhne už 11 proher v řadě, dneska dokonce 6:7 ve 3. setu, to už musí být značně frutstrující
Reagovat
EllNino
Klára si fakt prohrála 12 x servis :O :))? A Karolína 10x ...Klára teda jen 2x udržela podání, to je hodně velká bída
Reagovat
Frick
Antuková Klára není hardová Lucka, no...
Reagovat
EllNino
to jo, ale 22 brejků z 28 her, to je teda psycho :D
Reagovat
smazaný uživatel
U Kláry je to normální. Často získává gamy spíš na returnu než na servisu.
Reagovat
EllNino
to já vím, ale stejně, 12 ztracených podání je i na ní moc ...:)
Reagovat
Carter
u AK detto .... tento rok je tuším druhá v počte vyhratých hier na returne :)
Reagovat
Frick
Je to zklamání pro mě. Ale tak se snad Denča trochu zvedá. Příští zastávka asi až Paříž. Snad bude dobrý los.
Reagovat
kohlik
před tím si zahraje kvalifikaci ve Strasburku příští týden
Reagovat
Frick
JJ, už to vidim. No, snad i dobře pro ni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu uvěřit, že to Denča tak zazdila a druhý set nedala. :/ Doufám jen, že tam nebylo žádné zranění.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist