Allertová v Taškentu nezaváhala a zahraje si o první letošní čtvrtfinále

26. 9. 2016, 08:25
Aktuality 3
WTA TAŠKENT - Denisa Allertová v uzbeckém Taškentu využila výhodnějšího přelosování pavouka a po potvrzení role favoritky proti Japonce Hiroko Kuwataové si zahraje o první letošní čtvrtfinále.
Profily hráčů
Denisa Allertová

Denisa Allertová minulý týden v čínském Guangzhou neobhájila finále, když už v 1. kole prohrála bitvu se Švýcarkou Golubicovou, a vypadla z Top 100. Navíc od března i vinou různých zdravotních problémů vyhrála jen čtyři z šestnácti zápasů a dobré vyhlídky neměla ani v Taškentu.

Utkat se měla s nasazenou jedničkou Johannou Larssonovou, švédská tenistka se ale kvůli nemoci odhlásila a pořadatelé ještě mohli udělat v rozlosování pár změn, A vydělala na tom hlavně Allertová. Nakonec se totiž vešla mezi nasazené, nově figuruje ve spodní polovině pavouka a dostala papírově slabší soupeřku.

Do turnaje Allertová vstoupila proti Japonce Hiroko Kuwataové, která sice byla rozehraná z kvalifikace, ale třiadvacetiletá Češka roli favoritky potvrdila a za hodinu a čtvrt vyhrála 6-3 6-4.

Vývoj prvního setu Allertová otočila z 1-3 na 6-3. V druhé sadě sice přišla o podání dokonce dvakrát a za stavu 5-2 neproměnila při svém servisu dva mečboly, ale větší drama nepřipustila.

O první čtvrtfinále po 11 měsících si třiadvacetiletá Češka zahraje ve středu buď s Rumunkou Patricií Tigovou, nebo s Ruskou Vitalijí Djačenkovou. S ani jednou se dosud neutkala.

V hlavním městě Uzbekistánu se tento týden představí celkem tři české tenistky. Až zítra do turnaje vstoupí Kristýna Plíšková, která se utká se Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou, a úspěšná kvalifikantka Tereza Martincová, jež svede souboj s Ruskou Irinou Chromačevovou.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (26. 09. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Allertová (9-ČR) - Kuwataová (Jap.) 6-3 6-4
Hibinová (4-Jap.) - Umarovová (Uzb.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
konečně taky výhra jinde než na grandslamu :) Nutno říct, že tím losem vydělala, Kuwata do 1. kola byla procházka, teď ji čeká buď Vita a nebo Rumunga Maria Tig, tak doufám, že Vita vyhraje a Denisa si zahraje v soubooji dvou "lazarů" :D ...
Reagovat
tommr
si s japonskou kvalifikantkou nakonec poradila, ale její výkon měl do ideálu hodně daleko. Problémy měla hlavně na podání o který několikrát dost zbytečně přišla - jednou dokonce ze stavu 40:0 ...
Snad už to ted bude jen lepší a Denisa dokáže využít poměrně příznivýho losu k tomu, aby si nahrála dostatek bodů pro návrat do první stovky ... :)
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,, a jak dobře to vypadalo před začátkem antukové sezóny.

Denisu ta neustálá zranění fakt hodně sráží dolů. (((((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist