Allertové se na turnaji ITF v Shenzhenu povedla odveta proti Djatčenkové

15. 3. 2018, 07:50
Aktuality 1
ITF SHENZHEN - Denisa Allertová na turnaji ITF 60k v čínském Shenzhenu zdolala 2-1 na sety Rusku Vitaliu Djatčenkovou, oplatila jí týden starou porážku ze Zhuhai a obhájila loňské čtvrtfinále. V něm se nejvýše nasazená Češka utká s další Ruskou Annou Blinkovovou.
Denisa Allertová

Denisa Allertová začala sezonu parádně, když na Australian Open vyhrála včetně kvalifikace šest zápasů v řadě a prohrála až ve svém prvním grandslamovém osmifinále s favorizovanou Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou. 

Jenže na další výhru čekala téměř dva měsíce. Sérii tří porážek ukončila až tento týden na turnaji ITF 60k v čínském Shenzhenu, kde po dvou třísetových vítězstvích nad Nizozemkou Lesley Kerkhoveovou a Ruskou Vitalijí Djatčenkovou obhájila loňské čtvrtfinále. 

Pětadvacetiletá Češka se v dnešním utkání druhého kola musela oklepat z kanára. Sedmadvacetiletou Djatčenkovou zdolala 6-2 0-6 6-4 a oplatila jí týden starou porážku ze Zhuhai, kde vypadla v prvním kole a neobhájila loňský triumf.

Odveta proti ruské soupeřce čeká na 87. hráčku světa Allertovou i v pátečním čtvrtfinále. Utká se v něm s devatenáctiletou Annou Blinkovovou, které podlehla před měsícem v prvním kole kvalifikace turnaje WTA v Budapešti.

Loni Allertová ke čtvrtfinálovému zápasu kvůli zdravotním potížím nenastoupila. Pokud v něm letos uspěje, zahraje si o finále buď proti devatenáctileté Slovence Viktorii Kužmové, nebo domácí Saisai Zheng.

• ITF 60k SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 03. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Allertová (1-ČR) - Djatčenková (Rus.) 6-2 0-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Super Denčo, jen postupuj a vyhraj to tam celé. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist