Almagro po čtyřech gamech vzdal. Kvůli 50 tisícům jsem nehrál, hájí se Španěl

16. 1. 2017, 10:03
Aktuality 38
Po krátkém vystoupení na Australian Open se Španěl Nicolás Almagro hájil, že si nepřijel na grandslamový turnaj pouze pro prémii za první kolo. Zápas s Francouzem Jérémym Chardym skrečoval za stavu 0-4 po 23 minutách.
Profily hráčů
Nicolas Almagro

Almagro měl v poslední době potíže s lýtkem, ale rozhodl se nastoupit. Z Melbourne si jednatřicetiletý tenista odvezl 50.000 australských dolarů (asi 950.000 korun) za pouhé čtyři odehrané gamy. Odmítl ale, že jeho motivací byly peníze.

"Šel jsem na kurt, protože jsem si myslel, že můžu hrát. Byl jsem v Top 10, vydělal jsem si více než 10 milionů dolarů. Nehrál jsem kvůli 50 tisícům. Pro to nemám důvod," prohlásil 42. hráč žebříčku a bývalá světová devítka.

Čtvrtfinalista Australian Open z roku 2013 byl s poraněným lýtkem minulý týden na magnetické rezonanci. Při tréninku před grandslamem prý potíže neměl.

"Byl jsem na magnetické rezonanci a výsledek nebyl dobrý. Tak to je. Zvažoval jsem odhlášení, ale v průběhu minulého týdne jsem začal trénovat a bolest jsem necítil. Hrát jsem se rozhodl až dnes, ale na kurtu jsem problém znovu pocítil a já musel vzdát," dodal jednatřicetiletý Španěl.

Jen jeden set dnes v Melbourne odehrál také Luca Vanni, než zápas s Tomášem Berdychem skrečoval za stavu 1-6 poté, co si nechal ošetřit pravou nohu. Italský tenista ale v Melbourne odehrál tři zápasy v kvalifikaci.

Almagrův výdělek v Melbourne: 50.000 dolarů (950.000 korun)
50.000 dolarů za čtyři odehrané gamy
12.500 dolarů za odehraný game (všechny prohrál)
4.166 dolarů za vyhraný fiftýn (celkem jich bylo 12)
2.174 dolarů za minutu na kurtu
36 dolarů za vteřinu na kurtu
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Akože haloo, ale prečo by sa mal dobrovolne vzdať 50K, na ktoré má rebríčkovo právo?..

Aj keď zarobil 10 miliónov za tých 10 rokov kariéry. Vyrátajte si, koľko dní musel robiť na 50.000. Je to proste dobrý kšeft. To, že hráči z kvalifikácie zostanú s dlhým nosom je chyba systému, nie Almagra. Byť v jeho koži, tak sa natvrdo priznám, že som došiel pre prachy, nevidím v tom žiadny morálny problém.
Reagovat
Roger_Federer
Jakto?, vzdyt presne tohle se i v mediich řeší roky.
Je jasna snaha tyhle praktiky vymýtit, presne tohle, aby zraneni hraci nastoupovaly na kurt, z vedomim, umyslem ze to možná "pujde".. ..
Odehrat 3-5-8 gemu..a skrecuji..startovne, jedou dal, domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, registrujem to..

Pomoze jediné, odhlásenému hráčovi ponechat jeho štartovné za prvé kolo a LL vyplatit peniaze až za prípadný triumf v prvom kole. Podla mna by s tým LL stále suhlasili..
Reagovat
VlS
Naopak, za skrečoovanej zápas nevyplácet nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prehrajú 3x 0:6 a bude to este vacsia komédia...

Hráci, ktorí majú právo na hlavnu sutaz sa nebudu moct citit ukrivední v kontexte financií a Lucky looseri podla mna radi nastúpia na prvé kolo na najvacsich turnajoch aj s vedomím, ze nedostanú štandardné prémie za hlavnu sutaz..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si taký malý sociální inženýrik, vid Petko :) nevidím v tom žádný morální problém, aha, no nečudujem se, tvoje uvažování bylo vždy co možná nejvíc pragmatické, ale víc ani ťuk, hloupý produkt maximálně přizpůsobený přežít v dnešním divokém světě, nic víc. Přitom nabídneš takovou směšnou větu, chyba systému, nie Almagra. Pravda, ještě nikdy nikdo nepomohl systému zvenčí a neupozornil tak ostentativně na jeho chyby, že aano, ty chudáčík. Samozřejmě, že to je morální problém a je potřeba ho pojmenovat a jasně se vymezit proti oběma stranám.
Reagovat
FulnekUltras
Chybu systému vůbec dneska neradi přiznávají nejvíc právě ti, kteří mají jinak morálky - naprázdno - plnou hubu. Resp. při její cílené doformaci k obrazu svému jim daný systém ohromně vyhovuje. ;)))
Reagovat
brixner
Možná tu hnátu měl fakt bolavou, ono bolavé lýtko na tvrdém povrchu...Nejhorší je, že asi žádná bolest není vidět...
Reagovat
kada.tom
Nehezké od Almagra. Souhlasím s tím, že kdejaký kvalifikant/lucky loser by do zápasu rozhodně dal všechno a s Chardym by nemusel být ani bez šance.
Reagovat
Roger_Federer
Hlavne by si vydelal na pul sezony..
Reagovat
Kamikadze
Jsou to jenom kecy Nico. Nezlob se na me, ale kterykoliv tenista z neuspesne kvaldy by do toho dal vic a kdyz uz ne, alespon by pro nej tech 50 tacu znamenalo hodne, kdyz uz Tebe o penize nejde :-(
Reagovat
babolat.cz
no, jsou to kecy. Že byl..a že vydělal...důležití je, co má teď...není to Kyrgios, ale nyní těch chodičů asi bude přibývat
Reagovat
VlS
chceš říct, že kvůli blbejm 50 tisícům nebudeš vstávat z postele?
Reagovat
smazaný uživatel
na ty penize se zapomenout jiste neda, ale vis, ze mu verim vic nez celemu Vannimu? Pro Vanniho bylo 1. kolo uz maximum mozneho, s Berdou jsem ho nevidela, ale dovedu si ten valec predstavit. Almagro je karierne a vlastne i momentalne vys nez Chardy a jako takovy opravdu si veri.. ze to pujde, ze vyhraje. Ale kazda kacka dobra, to jooo, co uz.. :-))
Reagovat
VlS
Ale jasně, ale proč vůbec mluvit o penězích, když mi o ně nejde?
Reagovat
smazaný uživatel
..."odmitl, ze by motivaci byly penize." Zrejme otazka a odpoved.. :-)
Reagovat
VlS
hmm, asi jo
Reagovat
Roger_Federer
Jen Fandina by tady mohla verit :), ze kdyz uz je Niko v Australii, tak by si tech 50t nenechal zaplatit,;i kdyby do predu vedel ze skrecuje.
Neco tam na naklady vydelat musel.
Reagovat
Fandina
A teď tu o Budulínkovi.
Reagovat
VlS
Buduínek přijel na AO. Bolela ho nožička, tak odehrál 4 gemy, vzal si startovný a jel domů.
Reagovat
Fandina
:-)) a lištička se snažila ho nalákat, ať hraje déle, než čtyři game, že ho povozí na ocásku, ale on řekl ne, zdraví především :)))
Reagovat
VlS
No, jak to má budulínek s vozením na ocáskumbych nechal už radši na něm.
Reagovat
Fandina
To já ne, já myslím, že je to hodně důležité, jestli se chtěl po ocásku vozit nebo nechtěl :-))
Reagovat
a.magerova
http://www.pobavime.cz/wp-content/uploads/chces-li-byti-stihla.jpg
Reagovat
Roger_Federer
Jestly jsi na te fotce ty..muzed me zavolat?;)
Reagovat
a.magerova
I já jsem bestie vybíravá.... :-P
Reagovat
Roger_Federer
A kdy ty ses Fandinko naposledy vozila na ocasku? ;)
Reagovat
Fandina
A co ty, jak často se po něm vozíš?
Reagovat
slacker
odpovez smejde
Reagovat
Fandina
nerozkazuj hajzle
Reagovat
slacker
odpovez mu nejdrive, pak se ptej
Reagovat
Fandina
neraď mi co mám dělat
Reagovat
Roger_Federer
Vlez mi na cara;)
Reagovat
Fandina
zalez
Reagovat
Roger_Federer
Proc si zase tak napruzena..?
Reagovat
Fandina
Zalez
Reagovat
mihate
Smutné, ale realita je taká, peniaze, peniaze, peniaze.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist