Almagro vyhrál už potřetí turnaj na brazilské antuce

20. 2. 2012, 07:58
Aktuality 5
ATP SAO PAULO - Nicolás Almagro ve finále antukového turnaje v hale v Sao Paulo, kam se letos Brasil Open přesunulo z Costa do Sauipe, zdolal ve třech setech Itala Filippa Volandriho a navázal na triumfy z let 2008 a 2011.
Nicolás Almagro

Brasil Open je tradiční druhou zastávkou čtyřdílné série Golden Swing - turnajů na jihoamerických antukách. Soutěž se letos po 11 letech přesunula z Costa do Sauipe do největšího města Jižní Ameriky Sao Paula, kde však v této roční době panuje období dešťů a zápasy se tak hrály v hale (v kalendáři ATP oficiálně žádný jiný halový turnaj na antuce není).

Jako obhájce titulu do největšího města Jižní Ameriky přiletěl Nicolás Almagro. Jedenáctý hráč světa startoval na turnaji díky divoké kartě od pořadatelů, protože vzhledem k daviscupovým povinnostem nebyla jeho účast v Sao Paulu dlouho jistá. Po úspěšném návratu do španělského týmu si formu přivezl i do Brazílie, kde nenašel přemožitele.

Almagro ve finále porazil 6-3 4-6 6-4 Itala Filippa Volandriho, se kterým si poradil v pátém vzájemném střetnutí v řadě. Šestadvacetiletý Španěl nastřílel 18 es a zápas zakončil po dvou hodinách. Načal tím druhou desítku titulů na okruhu ATP, přičemž všech jedenáct si připsal na antuce. Na Brasil Open triumfoval také v letech 2008 a 2011.

"Jsem šťastný, létám v oblacích. Vyhrál jsem tu už potřetí a podruhé v řadě," radoval se Almagro s trofejí v ruce. "Každý z nich má místo v mém srdci, je těžké vybrat jeden, kterého si vážím nejvíce. Cenním si všech třech a doufám, že za rok přidám čtvrtý," slíbil fanouškům svůj návrat.

"Dnes to nebyl můj nejlepší zápas tady v Brazílii, byl jsem trochu nervózní. Ale své emoce jsem měl pod kontrolou, což potřebuju hlavně v důležitých momentech. Je příjemné vyhrát turnaj, ale můžu hrát určitě lépe," dodal Španěl, jenž se přesune k obhajobě dalšího titulu do argentinského Buenos Aires.

Volandri hrál ve svém celkově 9. finále, prvním po téměř šesti letech. Ve sbírce trofejí z okruhu ATP mu zůstávají stále jen ty z antuk v St. Pöltenu (2004) a Palerma (2006).

"Myslím, že jsem dnes odehrál dobrý zápas. Snažil jsem se dostat ze sebe to nejlepší a hodně bojovat- Ve třetím setu jsem myslím hrál lépe než on, ale Nicolás neuvěřitelně podával," komentoval Volandri. "Ale výsledek (finále) je víc, než jsem tu od sebe očekával. To mi dodává hodně sebevědomí. Hraji-li konzistentně, dokážu hrát na antuce s každým," věří si třicetiletý Ital, jenž může svou formu potvrdit už v dalším zápase. V Buenos Aires ho bude čekat domácí nasazená pětka Juan Mónaco.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 475.300 dolarů)
nedělní výsledky (19. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Almagro (1-Šp.) - Volandri (It.) 6-3 4-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Butorac/Soares (1-USA/Braz.) - Mertiňák/Sá (4-SR/Braz.) 3-6 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
steve79
Jaktože si Federer připsal jenom něco přes 300 bodů, kdydž minulý rok tu nehrál a neobhajuje žádné body?? Před začátkem turnaje měl 8010, tak by měl mít 8510 né. Vysvětlete mi to někdo prosím:D
Reagovat
Teo
Se mu něco odečetlo za to, že letos neobhájil Dauhá, né?
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš že bude jezdit jeden rok jen na 1 turnaj aby měl jen stejně trofeje ? ne musí to pěkně střídat:)
Reagovat
steve79
No body, které neobhájil v Doha se mu odečetli hned po tom turnaji ještě před Australien Open. Minulé pondělí měl právě těch 8010 bodů a minulý rok nehrál v tomto období žádný turnaj, takže neobahuje žádný body, tudíž by měl získat 500 bodů. Je v tom Guláš:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj guláš, jejich určitě ne. Maestro už pár let nedodržuje pravidla platná pro hráče Top 30, nehraje požadovaný počet turnajů ATP 500. Proto Rožírek občas má některé body mimo ranking.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist