Almagro zářil spokojeností, Ferrer se nadřel proti Kamkemu

12. 1. 2011, 04:22
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Španělé David Ferrer a Nicolas Almagro úspěšně vstoupili do nové sezony. Ale zatímco Ferrer měl v Aucklandu namále s Němcem Kamkem, druhý nasazený Almagro se po výhře nad Haneskem rozplýval ze svého výkonu.
Nicolas Almagro

David Ferrer loňskou sezonu zakončil podruhé v kariéře na Turnaji mistrů, kde však tentokrát neuhrál ani set. Tu letošní začíná stejně jako v předchozích pěti letech v Aucklandu. Ale nechybělo moc, aby sedmý hráč světa po roce znovu prohrál svůj úvodní zápas.

Na osmadvacetiletého Španěla, jenž měl jako nejvýše nasazený v 1. kole volný los, čekal nejlepší nováček loňska Tobias Kamke. Německý tenista v úvodu utkání využíval soupeřovy nevyhranosti a první set vyhrál 6-3. Ferrer se však s generálkou na Australian Open předčasně loučit nechtěl a v tie-breaku si vynutil třetí sadu. V té se mu podařilo jedinkrát v zápase sebrat Kamkeho servis a nakonec mohl po dvou a půl hodinách slavit postup.

Ve čtvrtfinále se šampion z roku 2007 utká s vítězem následujícího ročníku Philippem Kohlschreiberem, se kterým dosud vyhrál pět z osmi vzájemných soubojů. Němec dnes postoupil rovněž po třísetovém souboji, Marsela Granollerse ze Španělska zdolal 6-4 3-6 6-2.

Do čtvrtfinále postoupil také druhý nejvýše nasazený Španěl Nicolas Almagro, který byl se svým úvodním zápasem spokojený. Rumuna Victora Haneska porazil za 97 minut 6-4 7-6.

"Myslím, že každý zápas je důležitý, ale ten první ještě víc. Dnes jsem hrál po celou dobu dobře - od začátku jsem hrál agresivně z forhendu a dařilo se mi na podání. Odehrál jsem dva nejlepší sety za dost dlouhou dobu. Pokud takhle budu hrát, tak letos mohu dokázat velké věci," řekl spokojený Almagro.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů) -
středeční výsledky (12. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Kamke (Něm.) 3-6 7-6(1) 6-4
Almagro (2-Šp.) - Hanescu (Rum.) 6-4 7-6(3)
Isner (3-USA) - Haase (Niz.) 3-6 7-6(4) 7-5
Giraldo (Kol.) - Montaňés (4-Šp.) 6-3 4-6 6-4
Nalbandian (6-Arg.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-2
Bellucci (7-Braz.) - Robredo (Šp.) 6-4 3-6 6-1
Kohlschreiber (8-Něm.) - Granollers (Šp.) 6-4 3-6 6-2
Mannarino (Fr.) - Clément (Fr.) 7-5 6-4

Čtyřhra - čvrtfinále:
Granollers/Robredo (2-Šp.) - Čermák/Kas (ČR/Něm.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist