Almagro zůstává na antuce bez porážky. Zastavit ho může Bellucci

25. 2. 2011, 11:35
Aktuality 1
Španělský tenista Nicolas Almagro dál vítězí na latinskoamerické antuce. Vítěz z Costa do Sauipe a Buenos Aires vyhrál svůj dvanáctý zápas v řadě a v Acapulku postoupil do semifinále. V něm se pokusí ukončit jeho sérii Brazilec Thomaz Bellucci.
Nicolas Almagro

Už po minulém týdnu bylo jasné, že Nicolas Almagro odjede ze série únorových turnajů v Jižní a Střední Americe jako nejúspěšnější hráč. Turnaj v Santiagu sice vynechal, uspěl však v Costa do Sauipe i Buenos Aires a v Acapulku může tento týden získat třetí titul v řadě.

O čtvrtfinále ale svedl zřejmě nejtěžší zápas za poslední týdny. Kolumbijec Santiago Giraldo mu byl od začátku vyrovnaným soupeřem a nevzdal se ani poté, co prohrál tie-break prvního setu. Ve druhé sadě se dokázal prosadit především po druhém podání španělského favorita a vynutil si třetí set. V něm si už ale nevypracoval žádný brejkbol, sám servis jednou ztratil a po téměř dvou a půl hodinách Almagrovi podlehl 6-7 7-5 4-6.

"Je to krásné číslo," komentoval svou dvanáctizápasovou výherní sérii Almagro, kterému k dalšímu titulu chybí už jen dvě vítězství. "Na ty dva turnaje, které jsem vyhrál, jsem nepřestal myslet a teď jsem tu v semifinále. Pořád ale zbývají ještě dva dny," dodal.

O finále si Španěl zahraje s Brazilcem Thomazem Belluccim, který se na postup mezi nejlepší čtyři nadřel ještě víc. Polák Lukasz Kubot odvrátil třináct z 19 brejkbolů a soupeři vzdoroval tři hodiny a devět minut, nakonec mu ale podlehl 7-6 3-6 a 4-6.

Výsledky - Acapulco - muži (antuka, dotace 1,1 milionu dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Šp.) - Mónaco (7-Arg.) 2:6, 7:5, 6:2, Almagro (3-Šp.) - Giraldo (Kol.) 7:6 (7:0), 5:7, 6:4, Dolgopolov (6-Ukr.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6:4, 7:6 (8:6), Bellucci (Braz.) - Kubot (Pol.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Semifinálové dvojice: Bellucci - Almagro, Dolgopolov - Ferrer.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podla toho co hral Bellucci minuly zapas s Kubotom, tak ratam ze Almagro ostane neporazeny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist