Američan James Blake se oženil

18. 11. 2012, 18:30
Aktuality 2
James Blake se připojil k početné skupině ženatých tenistů na okruhu ATP. Dvaatřicetiletý Američan se minulý pátek v kalifornském Del Mar oženil s reportérkou Emily Sniderovou.
Profily hráčů
James Blake a Emily Sniderová

V dětství měl pět let měl skoliózu a velkou část dne musel nosit speciální výztuhu. Mladík z newyorksého Yonkers se ale trpělivým cvičením problému zbavil a stal se profesionálním tenistou. V sezonách 2002 a 2003 byl hráčem Top 30 a časopis People ho zařadil mezi nejvíc sexy sportovce. Kluk s krátkými dredy podepsal i smlouvu jako model.

Slibně se rozjíždějící kraiéra se ale přibrzdila v roce 2004, kdy Blakea potkalo vážné zranění. V Římě při tréninku s krajanem Robbym Gineprim uklouzl na antuce a krkem narazil do sloupku držícího síť. Blake si zlomil krční obratel a hrozil mu invalidní vozík. 

Jen o pár týdnů později Balekovi umřel na rakovinu otec Tom a sotva vyléčil zranění páteře, přišla další rána. Stresem z úmrtí otce ho napadl vzácný virus, po němž ochrnul na polovinu obličeje. Lékaři se obávali oslepnutí. Nejhorší scénář se ale nenaplnil a Blake, již s vyholenou hlavou, se vrátil na kurty.

A pokračoval v psaní příběhu jako z Holywoodu. Byl třikrát v grandslamovém čtvrtfinále (US Open 2005 a 2006 a Australian Open 2008), v roce 2006 si zahrál s Federerem finále Turnaje mistrů, na okruhu ATP získal celkem 10 titulů, dvakrát vyhrál Hopman Cup a v roce 2007 výrazně pomohl k triumfu Američanů v Davis Cupu. Byl i světovou čtyřkou.

James Blake s manželkou EmilyNyní už Blakeovi táhne na 33 let a v tenisovém kolotoči i vinou různých zranění už tolik nezáří. Sympatický Američan si ale užívá v osobním životě. V červnu se stal otcem dcery Riley Elizabeth a minulý pátek 9. listopadu se oženil s reportérkou Emily Sniderovou, se kterou chodí od roku 2008.

Svatba se konala v plážovém resortu v kalifornském Del Mar a zúčastnilo se jí kolem 150 hostů včetně Andyho Roddicka, Mardyho Fishe, Johna Isnera či Sama Querreyho. 

Ženichovi šel za svědka bratr Thomas, nevěstě rovněž sourozenec Jason. Svatebního procesí se zúčastnila i pětiměsíční dcerka Riley Elizabeth, kterou měla na starosti matka nevěsty.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemohu si odpustit prispevek k tomuto clanku. Opravdu v civilu vypada trochu jinak, nez na kurtu, Je to i tim, ze uz na nem skoro neni videt. Uz jsem mela obavy, jestli jsem neprehledla informaci o konci jeho tenisove kariery, Letos jich bylo neskutecne moc. Asi to uz bude velice brzy, zvlast, kdyz si uz naplno uziva normalniho rodinneho zivota.Je to ale tajnustkar, nikdy v hledisti jeho pritelkyni neukazovali nebo alespon ja o tom nevim a dokonce je i otcem! Doufam, ze jeho dcera bude mit oci po tatinkovi,pokud ano, tak bude poradna kocena. Tak Jamesku hodne stesti v novem zivote, At Ti rodinna pohoda vydrzi dele nez ta tenisova..
Reagovat
smazaný uživatel
No mohli by ste ma mučiť, škrtiť, ale podľa tej fotky by som Jamesa nespoznal :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist