Američané vedou nad Chorvaty 2-0, zápasy v Itálii a Srbsku komplikoval déšť

16. 7. 2016, 09:18
Aktuality 1
DAVIS CUP - Nejblíže postupu do semifinále Davis Cupu mají po pátku tenisté Spojených států. Ti na domácí půdě v Portlandu vyhráli nad Chorvaty obě úvodní dvouhry, byť Jack Sock prohrával s hostující jedničkou Marinem Čiličem 0-2 na sety. V Itálii i v Srbsku se kvůli dešti odehrál jen jeden zápas, druhé dvouhry byly přeloženy na sobotu.
Jack Sock

Tenisty Spojených států amerických dělí v duelu s Chorvatskem jediné vítězství od postupu do semifinále Davisova poháru. Ve čtvrtfinále v Portlandu vyhráli domácí Jack Sock a John Isner obě páteční dvouhry a rozhodující třetí bod mohou přidat bratři Bob a Mike Bryanovi v dnešní čtyřhře.

Heroický výkon předvedl v úvodním zápase Sock, který prohrával s chorvatskou jedničkou Marinem Čiličem už 0-2 na sety. Poprvé v kariéře však dokázal takto nepříznivý vývoj otočit a po třech hodinách a 16 minutách slavil vítězství 4-6 3-6 6-3 6-4 6-4. V rozhodujícím setu navíc prohrával 0-3, ale i s tímto handicapem si poradil.

"Příliš pětisetových zápasů jsem dosud neodehrál, zápas z 0-2 jsem nikdy neotočil. Že se mi to povedlo zrovna dnes před domácím publikem a ještě k tomu za tým, je speciální pocit," radoval se Sock.

Na Sockův bod pak navázal Isner, který přehrál hostujícího mladíka Bornu Čoriče. Devatenáctiletého Chorvata, kterému připravil už čtvrtou porážku v řadě, zasypal 23 esy a zvítězil 6-4 6-4 6-3.

Američané tak mají nakročeno k premiérové výhře nad Chorvaty. Všechny tři předchozí střetnutí vyhrál výběr z Balkánu. Vítěz portlandského duelu se v zářiovém semifinále střetne s českými, nebo francouzskými tenisty.

V italském Pesaru, kde hrají Argentinci, i srbském Bělehradu, kde jsou hosty loňští šampioni Britové, se v pátek odehráli pouze úvodní dvouhry. Kvůli dešti vůbec nezačaly zápasy Fognini - Mónaco a Lajovič - Ward.

V Itálii začali lépe Argentinci. Bod z úvodní dvouhry vybojoval Federico Delbonis, který zdolal 7-6 3-6 6-3 7-6 domácí dvojku Andrease Seppiho.

Hosté vedou i v Srbsku, kde Brity poslal do vedení Kyle Edmund. Ten v úvodní dvouhře, kterou přerušil déšť, smetl po setech 6-3 6-4 6-0 Janka Tipsareviče. Srbové i Brity jsou bez svých jedniček Novaka Djokoviče a Andyho Murrayho.

• DAVIS CUP 2016, SVĚTOVÁ SKUPINA - ČTVRTFINÁLE •
páteční výsledky (15. 07. 2016)
Itálie - Argentina 0-1 .. po úvodní dvouhře (Pesaro, antuka)
Seppi - Delbonis 6-7(4) 6-3 3-6 6-7(3)
Srbsko - Velká Británie 0-1 ... po úvodní dvouhře (Bělehrad, antuka)
Tipsarevič - Edmund 3-6 4-6 0-6
USA - Chorvatsko 2-0 ... po pátečních dvouhrách (Portland, tv. povrch)
Sock - Čilič 4-6 3-6 6-3 6-4 6-4
Isner - Čorič 6-4 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
Jack docela překvapil, Marin se nechal opět otočit ze stavu 2-0, evidentně se z Wimbledonu nepoučil. A John docela jasně smázl Bornu. No, dneska Bryani asi dají razítko na americký postup :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist