Američané vyhráli čtyřhru, ve Španělsku snížili na 1:2

15. 9. 2012, 18:50
Aktuality 3
První pár světového žebříčku Bob a Mike Bryanovi udrželi americkým tenistům v dnešní čtyřhře naději na postup do finále Davisova poháru. V Gijónu porazili španělskou dvojici Marc López, Marcel Granollers 6-3 3-6 7-5 7-5 a snížili stav semifinále na 1-2.
Bob a Mike Bryanovi

Domácí pár ztratil hned svůj první servis, chybu však napravil hned v následujícím gamu rebrejkem. Po zbytek setu už ale favirozovaný pár z Ameriky nezaváhal, Španělům sebral další podání a získal úvodní sadu výsledkem 6-3.

Ve druhém setu začali lépe Španělé, kteří získali servis soupeřů hned ve druhém gamu. V tom následujícím měli bratři Bryanovi devět brejkbolů, ale ztracený servis nedokázali získat zpátky. Granollers s Lópezem si pohlídali následující servisy a bylo vyrovnáno. 

Další dvě sady už ale patřily favorizovaným Američanům, kteří vždy získali v koncovkách setů podání soupeřů a zvítězili dvakrát 7-5.

Díky dnešnímu vítězství si Bob a Mike Bryanovi prodloužili neporazitelnost v Davisově poháru na osm zápasů a udrželi americkému výběru šanci na postup do prvního finále od roku 2007. Oproti tomu Španělé usilují o čtvrtou trofej za posledních pět let a celkově šestou v historii (2000, 2004, 2008, 2009 a 2011).

O postupu do finále tak rozhodnou nedělní dvouhry, které by měl odstartovat souboj týmových jedniček - za španělské obhájce titulu je nominován David Ferrer a za USA John Isner. V závěrečném duelu by se pak měli utkat Nicolás Almagro se Samem Querreym.

"Máme radost, že jsme pro tým udrželi před nedělí naději. Věřím, že John a Sam zítra budou hrát dobrý tenis, takže uvidíme, jak to dopadne," citovala agentura Reuters Boba Bryana.

Zápas trval tři hodiny a 40 minut. Domácí se museli vyrovnat se zraněním Granollersova lýtka, které si ve druhém setu nechal ovázat. "Je to škoda, protože jsem cítil, že máme formu," řekl López. "Ale je to těžké, mně se to samé stalo teď v semifinále na US Open," dodal.

Kapitán Alex Corretja dokonce Granollersovi radil, aby radši zápas vzdal a neriskoval zhoršení zranění. "Taky nás párkrát napadlo, že to vzdá, ale přesto dobíhal všechny míče a dařilo se mu i na podání. Nakonec z toho byl asi nejdelší zápas v Davisově poháru, co jsme kdy hráli," uvedl Bryan.

Výsledky - semifinále Davis Cupu:
Španělsko - USA 2-1 po sobotní čtyřhře:

Ferrer - Querrey 4-6, 6:2, 6:2, 6:4
Almagro - Isner 6:4, 4:6, 6:4, 3:6, 7:5
Granollers, M. López - M. Bryan, B. Bryan 3:6, 6:3, 5:7, 5:7.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
John v prvnim setu velmi slusny pohyb, chybky, ale je aktivni, co taky jineho s Davidem ma delat.. Dokazal si vzit zpatky brejk a TB uz dohral s prehledem. Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
a zítra johny zničí ferrera a sam překvapí almagra
Reagovat
smazaný uživatel
To by byla paráda, ale nevěřim ani jednomu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist