Američani v čele s Roddickem nezaváhali, čeká je Španělsko

6. 3. 2011, 19:56
Aktuality 1
DAVIS CUP - Tenisté Spojených států amerických na chilské antuce nezaváhali. Andy Roddick vyhrál i svůj druhý zápas ve dvouhře a poslal svou zemi do čtvrtfinále. V něm budou na domácí půdě hostit Španělsko, které by se mohlo opírat o Rafaela Nadala.
Daviscupový tým USA

Úspěšnou premiéru na lavičce amerického daviscupového týmu má za sebou bývalý skvělý tenista Jim Courier. Jeho debut mu sice komplikovala zranění Fishe a Querreyho, spolehnout se však mohl na kvality své jedničky Andyho Roddicka. Ten loni na vlastní přání v týmové soutěži nestartoval, letos se však do Davis Cupu vrací a hned byl ústřední postavou svého týmu.

V Chile ho domácí tenisté chtěli zaskočit méně oblíbenou antukou, někdejší světová jednička ale vyhrála 3-1 v pátek nad Massuem a dnes i nad Paulem Capdevillou. Po včerejší výhře bratrů Bryanových tak rozhodl o postupu do čtvrtfinále.

"Věděl jsem, že bude unavenější než já," připomněl Roddick Capdevillův páteční heorický výkon, kdy po téměř pěti hodinách zdolal Isnera a vrátil Chile do hry. "Já byl dnes čerstvější, měl jsem lepší nohy. To mi v dnešním zápase pomohlo vyhrát," dodal tenista, který svou zemi reprezentoval již ve 44. utkání a připsal sitřiatřicáté vítězství. Lepší je v těchto statistikách už jen John McEnroe, který odehrál ještě o pět zápasů více (41 výher).

Na konečných 4-1 upravil John Isner, který udolal domácího náhradníka Guillerma Riveru.

Ve čtvrtfinále budou Američané začátkem července hostit výběr Španělska, který tento víkend splnil roli favoritů v Belgii.

"Zápas se Spojenými státy bude extrémně těžký," tušil už v sobotu López. "S Andym Roddickem, Johnem Isnerem a nejlepším párem světa jsou jedním z nejtěžších soupeřů, které venku můžeme dostat." Ví o čem mluví. Španělsko v zámoří ještě nikdy nevyhrálo.

"Víme, že nás v létě nečeká nic lehkého. Ale ve sportu se může stát všechno a my se pokusíme podat nejlepší výkony a vyhrát," řekl čtyři měsíce před cestou za Atlantik nehrající kapitán Albert Costa.

Španělé o postupu z 1. kola rozhodli už v sobotu. Poprvé od Australian Open, po kterém si léčil zranění nohy, se na kurtech objevila světová jednička Rafael Nadal. Rodák z Mallorky v hale v Charleroi neztratil ani set a před turnaji v Indian Wells a v Miami se rozehrál do slušné formy. Dnes v zápase hraném na dva vítězné sety nezaváhal s Olivierem Rochusem.

Čestný bod domácích získal v závěrečném zápase Steve Darcis, který zdolal ve třech tie-breacích Feliciana Lópeze. "Myslím, že dnešní den se povedl. Oli (Rochus) odehrál dobré utkání proti Nadalovi a Steve porazil Lópeze. Zisk bodu je pro nás úspěchem.

Španělům ze sestavy vypadl šestý hráč světa David Ferrer, zraněného kolegu však v pátek skvěle zaskočil Fernando Verdasco.

- DAVIS CUP 2011 (1. kolo) -
kompletní výsledky (04. - 06. 03. 2011)

Belgie - Španělsko 1-4 (Charleroi, tv. povrch / hala)
Malisse - Verdasco 4-6 3-6 1-6
Bemelmans - Nadal 2-6 4-6 2-6
O. Rochus/Darcis - F. López/Verdasco 6-7 4-6 3-6
O. Rochus - Nadal 4-6 2-6
Darcis - F. López 6-7(4) 7-6(6) 7-6(3)

Chile - USA 1-4 (Santiago, antuka)
Massu - Roddick 2-6 6-4 3-6 4-6
Capdeville - Isner 6-7(5) 6-7(2) 7-6(3) 7-6(5) 6-4
Aguilar/Massu - B. Bryan/M. Bryan 3-6 3-6 6-7(4)
Capdeville - Roddick 6-3 6-7(2) 3-6 3-6
Rivera - Isner 3-6 7-6(4) 5-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist