Američanka Duvalová léčí rakovinu. Šance na uzdravení jsou vysoké

4. 7. 2014, 19:26
Aktuality 11
Život se s americkou tenistkou Victorií Duvalovou nemazlí. Osmnáctileté účastnici letošního Wimbledonu, která se při svém debutu na londýnském grandslamovém turnaji dostala do druhého kola, podle agentury AP diagnostikovali lékaři Hodgkinův lymfom - jednu z forem rakoviny.
Profily hráčů
Victoria Duvalová

Podle prohlášení odhalila zřejmě nejběžnější typ nádoru mezi teenagery u Duvalové biopsie provedená těsně před wimbledonským turnajem. Diagnózu by měly ještě potvrdit testy v USA. Nádor byl objeven v rané fázi a podle prognózy by se rodačka z Miami měla během několika měsíců uzdravit.

V posledních letech Hodgkinův lymfom přemohla například Ruska Alisa Klejbanovová či britský deblista Ross Hutchins. Naopak nedávno na rakovinu zemřela Britka Elena Baltachaová, kterou však postihla těžká nemoc jater. Od jara bojuje s rakovinou prsu Kolumbijka Castanová.

Osmnáctiletá Duvalová, která se narodila na Haiti, si už v životě prošla několika těžkými obdobími. V dětství na ostrově v Karibském moři prožila ošklivý zážitek, když ji a její příbuzné držel ozbrojený lupič v domě jako rukojmí. Před čtyřmi lety při zemětřesení na Haiti utrpěl její otec vážná zranění, když ho zasypaly trosky domu. Navzdory rozdrcené levé ruce, zlomeným nohám a plícím propíchnutým sedmi zlomenými žebry se však dokázal dostat ven.

Největším úspěchem mladé tenistky byl zatím postup do druhého kola loňského US Open po vyřazení bývalé vítězky turnaje Australanky Samanthy Stosurové. Letos ve Wimbledonu Duvalová prošla kvalifikací a po výhře nad Cirsteaovou vypadla ve 2. kole s Bencicovou. V žebříčku WTA je aktuálně na 114. místě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Karl
Další nepříjemná zpráva, která mě hodně zasáhla. :'( :-( Milá Vicky, brzy se uzdrav, jsi vážně skvělá a moc Ti fandím. Hodně štěstí, bude potřeba. :-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce aby se Victoria brzy uzdravila, je to ohromný tenisový talent :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky přeju brzké uzdravení.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně štěstí, a přeji brzké uzdravení :))
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem si to přečetl, tak mě to hodně zaskočilo. Vždyť ještě v květnu jsem Victorii viděl hrát na Sparta Prague Open... Snad to tedy dobře dopadne, Vicky se brzy uzdraví a zase bude hrát tenis. Co vím, tak ona už toho v životě hodně zkusila, takže zvládne i tohle. Moc jí přeju brzké uzdravení!

Tady jsou vzkazy od Monči Puig, Kiki Mladenovic, Madison Keys a Billie Jean King...
https://twitter.com/MonicaAce93/status/485098254926114817
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/485106673036836864
https://twitter.com/Madison_Keys/status/485102683309629441
https://twitter.com/BillieJeanKing/status/485097229183905793
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji ti hodně štěstí a brzy se uzdrav.
Reagovat
Fandina
Přeji hodně zdraví a držím palce!!!
Reagovat
VlS
Tak se hlavně holka uzdrav
Reagovat
horska.kraslice
Děvče, hodně štěstí přeji.
Reagovat
kohlik
Hlavně ať se uzdraví, je mladá a talentovaná.
Reagovat
Frick
Ale tady snad to fakt bude v pořádku. Na rozdíl od Eleny....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist