Američanka Gauffová se v osmnácti letech stala světovou jedničkou ve čtyřhře

15. 8. 2022, 09:59
Aktuality 19
Americká tenistka Cori Gauffová se v 18 letech stala druhou nejmladší světovou jedničkou ve čtyřhře. Do čela deblového žebříčku WTA se posunula po nedělním zisku titulu na turnaji v Torontu, kde triumfovala po boku krajanky Jessicy Pegulaové. V mladším věku kralovala čtyřhře jen Martina Hingisová, která se usadila v čele pořadí WTA v roce 1998 jako sedmnáctiletá.

Ve dvouhře se po více než roce vrátila do elitní desítky Rumunka Simona Halepová. Bývalou světovou jedničku vynesl titul z Toronta z patnáctého na šesté místo. Poražená finalistka Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie se poprvé v kariéře posunula do první dvacítky a figuruje na 16. pozici.

Karolína Plíšková, kterou brazilská hráčka v semifinále vyřadila, klesla po neúspěšné obhajobě bodů za loňské finále, kdy se hrálo v Montréalu, na 17. místo. Druhou Češkou v žebříčku je o dvě příčky za ní Barbora Krejčíková.

Žebříčky WTA

Jednatřicetiletý Španěl Pablo Carreño ovládl právě Montréal a po zisku premiérové trofeje z turnajů Masters se vrátil do nejlepší dvacítky, konkrétně na 14. pozici. Poražený finalista Hubert Hurkacz dál uzavírá elitní desítku.

Žebříčky ATP

V čele žebříčků podstatné změny nenastaly. Světovými jedničkami jsou nadále Polka Iga Šwiateková a Daniil Medveděv z Ruska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Dobry-den
To se musí pořádně oslavit. A ideálně třeba i odstoupit ze dvouhry z Cincinnati. smile
Reagovat
Krisboy
Hm, tak ať si to užije. Nic proti ní, ale jak píše tommr, jedničkou je jenom díky covidu a válce.
Reagovat
milik254
Díky covidu? Spíše kvůli covidu nebyla jedničkou už dávno
Reagovat
Krisboy
Tak jinak: Žebříčky jsou v současné době kvůli covidu a válce naprosto nevypovídající.
Opakuju, že nemám nic proti Cori, ale žebříček je nutno brát s nadhledem.
Reagovat
milik254
A jak je ovlivněný covidem?
Reagovat
tommr
zkus si třeba přečíst tento článek na zdejších stránkách: "Neočkovaný Djokovič stále nesmí do USA, přichází i o Masters v Cincinnati" ...
Reagovat
milik254
Ok a jak to ovlivňuje pozici Coco na žebříčku?
Reagovat
misa
Asi si zítra zahraje na centru a uvidí, jaký je rozdíl mezi ní a špičkou. Může jen doufat, že na US Open dostane do 1. kola nějakou hratelnou soupeřku.
Reagovat
EllNino
Noooo taky může schytat nějakou kládu zase, už aby byla nasazená ...
Reagovat
misa
Nasazení na grandslamu je dost daleko (teď okolo 240 bodů). Maruška by mohla na podzim získat nějaké pěkné body v její oblíbené Guadalajaře :)
Reagovat
com
ja cetl jakej je rozdil mezi ni a pickou smilesmile
Reagovat
Krisboy
Přál bych ti, abys to jednou poznal.
Reagovat
com
blondie me uz zaucila, takze se o me bat nemusis smilesmile
Reagovat
Blondie
Kristovanoho ale už, come! XD
Aby tě nějaký věci nenaučil Hrdlička za to, že mu děláš do Karo XD
Reagovat
tommr
Katka je v deblovým žebříčku až třetí i když je úřadující vítězkou dvou GS a TM zatímco Gauffová je první i když ještě nevyhrála žádnej GS. Žebříček je tak pokřivenej protože se letos nedávaly žádný body za Wimbledon ... smile
Katka by si mohla první místo vybojovat zpátky už v Cincinnati pokud tam bude hrát debla s Bárou. Nezáleží to ale bohužel jen na ní ...
Reagovat
Maisterstich
kapesníček?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Trapný...
tommr má pravdu.
Reagovat
milik254
Kdyby byl Wimbledon bodovanej, jsem si jistý, že by Coco čtyřhru na něm hrála, takže kdo ví, jak by Wimbledon dopadl
Reagovat
tommr
uvidíme jak dopadne jejich konfrontace v Cincinnati. Teoreticky by se KrejSi mohly střetnout s Gauff/Pegula v přímém souboji v semifinále ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist