Američanka Lepchenková dostala čtyřletý trest za doping

4. 3. 2022, 18:16
Aktuality 4
Americká tenistka Varvara Lepchenková dostala čtyřletý distanc za doping. Informovala o tom Mezinárodní tenisová federace. Podle agentury AP se pětatřicetiletá hráčka proti trestu rozhodla odvolat k arbitráži CAS.
Profily hráčů
Varvara Lepchenková (© AFP)

Lepchenková měla loni v červenci v Budapešti pozitivní test na metabolity adrafinilu a modafinilu. Poté startovala na třech dalších turnajích včetně Charlestonu, kde získala svůj jediný titul. Až poté byla v srpnu suspendována.

Bývalá 19. tenistka světa měla problémy s dopingem už v roce 2016. Tehdy měla pozitivní test na meldonium. Nakonec ale byla obvinění zbavena, protože uspěla s obhajobou, že tablety přestala brát ještě před zařazením meldonia na seznam zakázaných látek. Lepchenkové momentálně patří ve světovém žebříčku 128. místo.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
vladka
typická Američanka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
... takže ji suspendovali od srpna, aby jí zůstal titul?smilesmile
Reagovat
Nenela
Ta uz si nezahraje
Reagovat
aligo
zase tahle
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist