Američanky musí o záchranu bojovat, Serena dotahovala ztrátu

21. 4. 2013, 12:16
Aktuality 12
Favorizované tenistky Spojených států to v boji o záchranu Světové skupiny Fed Cupu nemají jednoduché. V domácím prostředí v Delray Beach hrají se Švédkami 1-1 na zápasy, když zaváhání Sloane Stephensová napravovala světová jednička Serena Williamsová. Nerozhodný je také stav duelu Německo - Srbsko, ve Španělsku vedou domácí tenistky nad Japonkami. Ve Švýcarsku se kvůli dešti nehrálo.
Serena Williamsová

Švédské tenistky znepříjemňují favorizovaným Američankám barážový zápas Fed Cupu, v Delray Beach je po prvním dnu stav vyrovnaný 1:1. Zaváhání domácí dvojky Sloane Stephensové napravila světová jednička Serena Williamsová, která po dlouhém čekání na konec deště porazila Johannu Larssonovou dvakrát 6:2. Ve Fed Cupu tak zůstává neporažená. 

"Už jsem takové pauzy mnohokrát zažila, takže jsem věděla, co mám dělat. Byla jsem s týmem a snažila se zůstat čerstvá," řekla Williamsová, vítězka 15 grandslamů ve dvouhře. Ve Fed Cupu vyhrála i devátou dvouhru, i se čtyřhrou má bilanci 12:0 a měla by týmu USA uchovat příslušnost ke Světové skupině pro příští rok. 

Po úvodní prohře Stephensové se Sofií Arvidssonovou vyprovodila Williamsová z kurtu 66. hráčku světa Larssonovou za hodinu a šest minut. Švédky jsou však nadšené, že drží šanci na vítězství. "Je to trochu překvapivé, že hrajeme 1:1. Víru ale nikdy neztrácíme," řekl kapitán Lars-Anders Wahlgren. 

K postupu do Světové skupiny mají ideálně nakročeno Španělky, které v Barceloně vedou nad Japonskem 2:0. Německo a Srbsko hrají po sobotě 1:1, duel Švýcarek a Australanek má začít až dnes, protože program prvního dne spláchl déšť. I dnes ale v Chiassu počasí tenisu nepřeje a úvodní dvouhra byla odložena až na poledne.

- FED CUP 2013 SEMIFINÁLE -
sobotní výsledky (20. 04. 2013)


Stuttgart: Německo - Srbsko 1:1 po prvním dnu
Barthelová - Ivanovičová 6:7 (5:7), 6:2, 2:6, Kerberová - Jovanovská 7:5, 6:2.


Barcelona: Španělsko - Japonsko 2:0 po prvním dnu 
Suárezová - Doiová 6:3, 6:4, Solerová - Moritaová 6:2, 6:3.


Chiasso: Švýcarsko - Austrálie 0:0
Zápasy byly kvůli dešti přeloženy na neděli.


Delray Beach: USA - Švédsko 1:1 po prvním dnu  
Stephensová - Arvidssonová 4:6, 6:4, 1:6,  S. Williamsová - Larssonová 6:2, 6:2.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Venus nakonec vyhrála a urvala pro Američanky třetí bod.
Reagovat
smazaný uživatel
prala jsem ale ten vypjaty zaverecny dvanacti nebo kolikaminutovy gem Johanne, Venuse uz byla v paradni kreci a Johanna by si TB zaslouzila.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, když se na to podívám objektivně, tak si Johana ten tajbrejk určitě zasloužila. Byl to opravdu šíleně dlouhý gem...Já na to ale koukal zaujatě kvůli Sereně, aby ji nehnali na kurt ještě do čtyřhry, protože jsem už viděl, jak Venus případný třetí set prohraje.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dva zápasy, dvě výhry! Pomohla jsi týmu co to šlo, a snad to ostatní dotáhnou!
Neviděl jsem nic, ale vím, žes hrála určitě pěkně.:))
Reagovat
smazaný uživatel
No, jen aby to Serena ještě nemusela dotáhnout v deblu... Uvidíme, jestli se dneska zadaří Sloane lépe než včera. Ani po tom prvním zápase jsem ale o postupu Američanek nepochyboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude hrát Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky na to koukám...
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Sereny jsem sledoval tak jedním očkem, ale co jsem viděl, tak hrála celkem přesvědčivě.. :-)
Ale největší starost měla asi s podáním.. I když dala znovu velký počet es(na začátku 2. setu měla už 6), tak v některých gemech to byl celkem boj.. Sereně na jedné straně svítilo sluníčko do obličeje, takže si třeba musela 3x nadchodit, než vůbec ten servis dala a to ještě na ní hodně pomalý.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem to. Sloane byla včera hodně špatná. 74 UE mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, tak to je fakt hodně... No, taky jsem spíš očekával, že už včera bude hrát Venus. Sloane je sice v žebříčku výš než ona, ale od skvělého AO se jí moc nedaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za report.:))
Já chtěl včera chvíli koukat v noci, ale furt to odkládali, tak jsem se na to vybodl....
Reagovat
smazaný uživatel
Debla by měla hrát jen Venus. Ale nevím, jak by to bylo, kdyby byl stav vyrovnaný - jestli by třeba nehrála i Serena. Ale snad to Sloane zvládne alespoň dnes. Je fakt, že od AO nemá nějak formu, ona pak měla nějaké zranění, a od té doby docela bída....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist