Američanky poletí do Moskvy s 'béčkem'

17. 4. 2008, 10:31
Aktuality 2
Do obrovských problémů se dostal americký fedcupový tým. Po sestrách Williamsových v semifinále proti Ruskám nenastoupí ani Lindsay Davenportová a Ashley Harkleroadová, která je po operaci. Nejlepší tenistkou, která do Moskvy příští týden odcestuje, je tak 112. hráčka světa Vania Kingová.
Nejzkušenější z Američanek Liezel Huberová

Američanky mají v nejsilnější sestavě tým, který mohl pomýšlet na vítězství v týmové soutěži žen. Rozhodnutí Sereny a Venus Williamsových nehrát ve Fed Cupu ale šance Spojených států výrazně snížil. Ashley Harkleroadová, která v únoru pomohla v USA v souboji s Německem, je nyní po operaci vaječníku a hrát nakonec nebude ani veteránka Lindsay Davenportová, která v sobotu kvůli horečce nenastoupila v semifinále na turnaji v Amelia Island.

Kapitánka Zina Garrisonová proto musela proti úřadujícím šampionkám povolat čtveřici Vania Kingová, Ahsha Rolleová, Liezel Huberová a Madison Brengleová - a americké šance jsou rázem minimální.

S deblovou specialistkou Huberovou, která loni změnila občanství a stala se Američankou, mohou svěřenkyně Garrisonové pomýšlet na úspěch ve čtyřhře. Teprve osmnáctiletá Brengleová a její dvě spoluhráčky ale čelí nesmírně těžkému úkolu. V ruském týmu sice chybí Maria Šarapovová, kapitán Tarpiščev má ovšem k dispozici vyrovnanou čtveřici Kuzněcovová, Čakvetadzeová, Safinová a Vesninová. Nejhorší ve světovém žebříčku je Vesninová, na 44. místě.

"Je to skvělá příležitost pro nové tváře, které získají spoustu zkušeností pod vedením respektované veteránky, jakou je Liezel. Vania, Ahsha a Madison mají před sebou skvělou budoucnost a reprezentují další generaci fedcupové soutěže," tvrdí kapitánka Garrisonová.

Komentáře

2
Přidat komentář
dabelsobul
Proc chybí Lisa Raymondová?...
Reagovat
smazaný uživatel
kdoví, ale co je Samantha Stosur po operaci, tak nemá moc s kým hrát a upřímně moc toho neodehrála a možná se jí nechce trmácet do Ruska na "prohraný zápas".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist