Americký mladík Tiafoe zastavil devět zápasů neporaženého Zvereva!

16. 8. 2017, 23:31
Aktuality 54
ATP CINCINNATI - Co se v předchozích dvou týdnech ve Washingtonu a v Montrealu nepovedlo Andersonovi, Nišikorimu, Kyrgiosovi či Federerovi, dokázal na Masters v Cincinnati hned první vyzyvatel Francis Tiafoe. Devatenáctiletý Američan na domácí půdě zdolal 4-6 6-3 6-4 o rok staršího Němce Alexandera Zvereva, připsal si první skalp hráče Top 10 a poprvé v kariéře postoupil do 3. kola turnaje ATP.
Francis Tiafoe

Alexander Zverev v předchozích dvou týdnech neprohrál devět zápasů v řadě, v neděli jako první v sezoně nepustil k mečbolu Rogera Federera a vyhrál turnaje ATP 500 ve Washingtonu a ATP Masters 1000 v Montrealu. Na kontě tak má už pět letošních titulů, čímž se vyrovnal nejlepšímu Federerovi.

Tento týden dvacetiletý Němec patřil mezi favority dalšího podniku Masters v Cincinnati, kde neměl ve své polovině pavouka po sérii odhlášek žádného soupeře z Top 10. Solidní los však v další úspěch nepromění.

Zverev v Ohiu nestačil v souboji dvou hráčů NextGenATP na domácího mladíka Francise Tiafoea. Devatenáctiletý Američan zdolal světovou sedmičku 4-6 6-3 6-4 a v celkově 14. utkání proti hráči Top 50 si připsal teprve druhou výhru. S členem Top 10 hrál podruhé a po březnové porážce s Federerem si dnes připsal svůj životní skalp.



"Tohle je úžasný pocit. Ještě nikdy jsem neporazil takhle vysoko postaveného hráče a jsem rád, že se mi to povedlo zrovna tady," radoval se šťastný 87. hráč světa Tiafoe, který Zverevovi oplatil letošní porážky z Australian Open a Wimbledonu.

Tiafoe si připsal svou sedmou výhru na okruhu ATP a vůbec poprvé vyhrál dva zápasy po sobě. O překvapivý postup do čtvrtfinále a hned na turnaji Masters 1000 si zahraje s krajanem Johnem Isnerem, s nímž loni na US Open ztratil vedení 2-0 na sety. Isner je posledním nasazeným hráčem ve své čtvrtině pavouka. 

Ve spodní polovině pavouka zůstal z nasazených kromě Isnera už jen Grigor Dimitrov, který si dnes poradil ve dvou setech se Španělem Felicianem Lópezem.

V dalším kole Bulhar, jenž obhajuje loňské semifinále, narazí na Juana Martína Del Potra, s nímž prohrál všech pět vzájemných zápasů. Argentinec Del potro, který v prvním kole vyřadil Tomáše Berdycha, dnes porazil dvakrát 6-4 domácího Mitchella Kruegera.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 5.244.930 dolarů
středeční výsledky (16. 08. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tiafoe (USA) - A. Zverev (4-Něm.) 4-6 6-3 6-4
Dimitrov (7-Bul.) - F. López (Šp.) 7-6(5) 6-4
Carreňo (11-Šp.) - M. Zverev (Něm.) 6-3 7-6(2)
Chačanov (Rus.) - Fabbiano (It.) 6-2 6-2
Kyrgios (Austr.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-3 7-6(6)
Del Potro (Arg.) - Krueger (USA) 6-4 6-4
Ferrer (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6-4 6-7(5) 6-1
Sugita (Jap.) - Sousa (Portug.) 3-6 7-6(5) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
letityfanousek
To se přece dalo čekat, že po takovém vypětí 14 dnů nebude A.Zverev schopen pokračovat ve vítězné šňůře dál. To je klasický příklad. To vítězství nemá žádnou hodnotu, maximálně $$ za postup ale sportovně nula. Až dosáhne ten černoušek aspoň QF na GS tak to bude úspěch. Jo abych to rasově vyrovnal, tak napíšu, že toho bělouška A.Zvereva řadím mezi adepty na no1 v budoucnu. Hraje skvěle.
Reagovat
Fandina
Gríša porazil DelPa. Tak to mám radost, že postupuje, když už mi radost nedělá Berďulka, tak alespoň Grigor. Go Gríšo go go!!!
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TennisTV/status/898011910666420224
Reagovat
Torn
Nějaká prohra musí někdy přijít, to k tomu patří. Saša je mladej a určitě na to má. Že si dovolil po dvou titulech za sebou prohrát v prvním kole? Je to taky jenom člověk :). Rozhodně je to pochopitelné a omluvitelné než to, že někdo celou sezónu hraje tužku a pak zazáří na tednom turnaj a zase rok je mrtvej (myšleno všeobecně).
Reagovat
mahycek
Tohle je neuvěřitelné, A. Zverev se nechá vyřadit, sice jsem nad tím utkáním váhal, ale nakonec dal na výhru. Tím mi shodil celý tiket, všech 14 zápasů včetně fotbalu, jsem měl odfajfkované . Neměl jsem ho tam dávat, dobře věděl, že tam drtivá většina první patnáctky není, tak moc úsilí tomu nedal. Ha.zlík jeden. Nejde ani tak o prachy, bylo to pár tisíc, jen za 250 kč. Za 10 dní budou všichni jako rybičky . Jestli to vůbec Nadala bude bavit, má dalšího krajana, místo Mullera.
Reagovat
Nola
https://sport.sme.sk/c/20628842/mariana-vajdu-zaskocil-nahly-koniec-pri-djokovicovi.html
Reagovat
gigin
Velký rozhovor v nové Tennis aréně, dobré.
Reagovat
Nola
s Vajdom? rada by som si to precitala, ale nebudem to kupovat... ak vies poradit, ako sa k tomu dostat inak, tak hod odkaz, dakujem
Reagovat
gigin
Naskenuju, pošlu ti do vzkazů. Dej mi 20 minut.
Reagovat
Nola
si zlaticko
Reagovat
gigin
Viem.
Reagovat
sprchon
Nemáš tam prosím tě i Hřebce a Maky? Četl jsem jen úryvek...
Reagovat
gigin
Všetko mám.
Reagovat
George_Renel
Vajdu zaskočil, příznivce tenisu překvapil, Djokoviče potopil.
Reagovat
Kozoroh
Díky za odkaz.

Trenér má být připraven na to, že skončí ze dne na den. No1emu se nedařilo a hledal nový impulz. Vajda už ho neměl kam posunout.
Reagovat
Nola
Vajda nebol iba trener.... boli zohrana dvojka, videla som ich spolu live....
Reagovat
fialka
super! S výkonom nie som spokojná. Ak bude aj naďalej takto podávať, tak sa skoro bude porúčať. Úspešnosť 1. podania 59%. hej, servis nikdy nebol jeho silná stránka, ale predsa. Chvála, že Gasquet pomohol. Aj ten však mal lepšiu - 66%.

Mal by využiť, že mnohí rivali sú mimo. Neraz sa však stalo, že práve to bolo kameňom úrazu. Ramosa by mohol dať, ale Gyros, hmm? Predpokladám, že Karloviča dá, ale aj on by bol hrozbou. Bombardérov Rafa nemusí, čo už.
Reagovat
fialka
Najviac ma štve, že jeho zápasy dávajú v noci a to je silná káva. Nočné duely idú s pôvodným komentárom a záznamy DIGISport nedáva. Donekonečna doobeda opakujú duely, ktoré live idú iba po obede a večer. Je to naprt.
Reagovat
Labi
nevím jak je to s rychlostí kurtu letos ale Cinci je tradičně rychle což Rafovi moc nesvědčí, co je ale horší je to, že musí dojít minimálně do SF aby ten bodový příděl za něco stál, jinak to je jen další namáhavý turnaj který před US Open moc nepomůže
Reagovat
fialka
Ak by hral iba 2-seťáky, tak by to snáď nebol až taký problém. Horšie by boli dlhé zápasy a tie Rafa máva. Len nestratiť koncentráciu a veriť.
Reagovat
Nola
Gasquet je mozno najoblubenejsim superom pre komplet B4, Rafov asi najviac, zapas som nevidela, ale Risa by snad Rafu nedal, ani keby hral o barlach....
Reagovat
fialka
Súhlasím, má s ním bilanciu 15:1, ale každá šnúra sa raz pretrhne.
Reagovat
Mayo
Náhodou už to, že je v 3.kole je úspech :D
Reagovat
fialka
Každý fan by chcel úspech čo najväčší a nádej zomiera posledná. :)
Reagovat
Labi
teda moc nemusím ale tohle je těžký pacient...
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to nijak extrémne nepripadá. Zápas vyhral, normálne súperovi podal ruku. Potom to z neho spadlo.

Clovek 10 rokov na sebe tvrdo maká, potom dosiahne dosial najvacsie vitazstvo, musi to byt velka satisfakcia...Navyše ludia tohto typu pleti sú o nieco temperamentnejší prirodzene..
Reagovat
babolat.cz
Tsonga také lítá a skáče...
Reagovat
Torn
Co to je za blábol? :D Rasa nemá absolutně vliv na chování...porovnej afroameričana a keňana, je to jako nebe a dudy. Tohle je dáno kulturním pozadím. Jedna věc je se radovat, druhá vypadat jako afektovaná ... (nechci psát ani co), navíc v prvním kolem Cinci, kdy porazí hráče, co je v TOP10 teprve chvilku, zcela mimo mísu, hranice a v žádné galaxii nebo dimenzi tohle není normální projev rádosti hráče...
Reagovat
aligo
klasický Američan, de*il za každé situace... po tomhle trapném a nesportovním výstupu na konci už mu nefandím... tratil mé sympatie...
Reagovat
Pe3k
Co děláš, trolhand tvrdí, že je to normální...asi u nich v Petrzalce :D
Reagovat
fialka
Čo ty vieš o Petržalke?

https://markosalini.blog.sme.sk/c/448008/oda-na-petrzalku.html?ref=viacbloger
Reagovat
Pe3k
Nic, jen že odtama je Kližko a Peter trapný kabát alias trolhand.
Reagovat
fialka
Ani ja Kližka nemusím. To však neznamená, že sa budeš o nej ironicky vyjadrovať. Toho druhého osobne nepoznám, preto pomlčím.
Reagovat
Pe3k
Já Klizka naopak můžu, lépe řečeno, jeho tenis, on sám už takový sympaťák není...
Reagovat
fialka
Mne tie jeho veľkohubé vyhlásenia nesedia. Inak proti jeho hre nemáš veľké výhrady. Neustále má s niekým spory.
Reagovat
fialka
*nemám
Reagovat
Pe3k
Njn přesně jako trolhand...
Jak tipuješ Rafu na US open? Vzhledem k tomu, že ostatní členové big4 ochořeli, je býček favorit... všechny ty jeho problémy byly jen mentálního charakteru,. nakonec je nejzdravější člen big 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozrime, retardíček sa dostava do stresu ..

Zlatý:)
Reagovat
Mayo
Zverev podľa očakávania v Cinci neuspel.
Reagovat
Mayo
Vamos Tiafoe
Reagovat
Krisboy
Francis je velký tenista.
Reagovat
aligo
Vždyť má jen 188
Reagovat
Torn
To divadlo Tiafoa na hřišti bylo až na hranici slušnosti, hroznej afekt.
Reagovat
Aussie
To tedy bylo! Řekl bych spíš, že za hranicí slušnosti. V jednom bodě sekal a mlátil kolem sebe rukama jak šílenec asi celou minutu. Kdosi z diváctva se pokusil nastavit mu ruku k plácnutí, on po ní seknul, na štěstí se minul, kdyby se byl trefil tak zlomil divákovi, sobě, nebo oběma nějaký ten prst.
Obávám se, že jak jsem mu předtím fandil, po tomhle vyvádění rázem ztratil moje sympatie.
Reagovat
Krisboy
Třeba si dají odvetu na US Open a Saša ho zase vrátí na zem :)
Reagovat
mkubis17
no, Saša byl rád že chodil
Reagovat
svetova.dvojka
A kdyby v Montrealu Gasquet proměnil proti Zverevovi jeden se svých matchpointů, měl by Saša Zverevů neuhrál na amerických Masters vůbec nic..., měl by bilanci 0:2, kdepak to jednička nebude...
Reagovat
EllNino
tomu říkám logika ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze on je promenil, takze vse co si napsal bylo zbytecne.
Reagovat
ttopi
Přesně tak. Taky nechápu tyhle teorie, že kdyby něco, tak něco. Právě proto, že proměnil, tak se prokázalo, že bude jednou velkým hráčem.
Reagovat
babolat.cz
a pokračuj...kdyby Saša vypadl, tak by Roger získal titul a tím pádem by v Cinci normálně hrál a žádná záda by ho nebolela.
Reagovat
ttopi
A kdyby Djokovič nedopoval, nemusel by teď hrát zraněnýho a končit předčasně sezonu.
Reagovat
babolat.cz
Nole má právo na odpočinek, potřebuje oraz, stejně jako Fedex celou antukovou sezonu...
Reagovat
Nola
a je to tu.... nedavno ma jeden uzivatel poucoval, preco do diskusie taham Fedexa, FFF - fanatici kopu okolo seba ako male deti bez zjavnej priciny
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist