Ančič v Métách dohrál, nestačil na Gulbise

29. 9. 2008, 21:55
Aktuality 0
ATP MÉTY - S turnajem v Metách se rozloučil první nasazený tenista. Osmička Mario Ančič z Chorvatska prohrál v úvodním zápase s Ernestsem Gulbisem 6-7 4-6. Vstup do soutěže zvládl Srb Tipsarevič a Španěl Moya.
Ernests Gulbis

Čtvrtfinalista letošního French Open Ernests Gulbis v roce 2006 s Chorvatem Mariem Ančičem první vzájemný zápas prohrál, dnes však odvetu zvládnul. Osm dvojchyb částečně napravil jedenácti esy a po setech 7-6 6-4 postoupil do druhého kola. Dvacetiletý Lotyš se v další fázi podniku s dotací 370.000 eur utká se Srbem Jankem Tipsarevičem, který ve svém úvodním vystoupení porazil Francouze Chardyho.

Už pátou prohru z posledních šesti utkání si připsal třicetiletý Argentinec Guillermo Caňas. Od červencového turnaje v Umagu postoupil pouze do druhého kola olympijského turnaje, když mu soupeř vzdal, přestože vedl. V Métách ve třech setech podlehl už podruhé v této sezoně krajanovi José Acasusovi.

Ve úterý se na halovém turnaji představí jediný český zástupce Radek Štěpánek, jenž se v prvním duelu po US Open představí proti domácímu Julienu Bennetteauovi. Rodák z Karviné s v Métách představil už dnes po boku Dominika Hrbatého. V utkání čtyřhry proti čtvrtému nasazenému páru Melo/Sa z Brazílie sice vedli v prvním setu 5-2, nakonec však podlehli 5-7 1-6.

ATP MÉTY (Francie, tv. povrch hala, 370.000 Eur) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Gulbis (Lot.) - Ančič (8-Chorv.) 7-6(3) 6-4
Tipsarevič (Srb.) - Chardy (Fr.) 7-6(5) 7-5
Acasuso - Caňas (oba Arg.) 6-3 2-6 6-3
Moya - Montaňés (oba Šp.) 6-1 4-6 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Melo/Sá (4-Braz.) - Štěpánek/Hrbatý (ČR/SR) 7-5 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist