Anderson a Bautista v Abú Dhabí postoupili do semifinále

28. 12. 2017, 15:57
Aktuality 2
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - V Abú Dhabí odstartovala prestižní generálka na novou sezonu. V úvodním zápase uspěl Jihoafričan Kevin Anderson, který porazil Španěla Pabla Carreña-Bustu a postoupil do semifinále. V něm se zítra utká Rakušanem Dominicem Thiemem. Souboj s Novakem Djokovičem si pak zajistil Španěl Roberto Bautista.
Kevin Anderson

Finalista letošního US Open Kevin Anderson zakončil sezonu třemi porážkami, generálku na rok 2018 však začal úspěšně. Na exhibici v Abú Dhabí dnes jednatřicetiletý Jihoafričan porazil 6-3 7-6 španělského debutanta Pabla Carreña-Bustu, kterému nenabídl žádný brejkbol.

V pátečním semifinále se světová čtrnáctka Anderson utká s pátým hráčem světa Dominicem Thiemem, s nímž vyhrál všech sedm vzájemných utkání. Rakouský tenista byl nasazený přímo do semifinále a vstup do soutěže ho tak čeká až zítra. 

Ve druhém dnešním duelu se střetli dva nováčci a vítězně ze souboje odešel Roberto Bautista. Španělský tenista, který dostal pozvánku až díky odhlášení Rafaela Nadala, porazil 7-5 6-2 ruského mladíka Andreje Rubljova

O postup do finále si Bautista zahraje s trojnásobným šampionem Novakem Djokovičem (h2h 1-6). Srbského tenistu, který nedávno angažoval do svého týmu Radka Štěpánka, čeká první zápas od Wimbledonu. Po něm léčil zranění pravého loktu.

Jubilejní 10. ročník Mubudala World Tennis Chamnpionship, který vyhrál čtyřikrát Rafael Nadal, třikrát Novak Djokovič a jednou Andy Murray, má nejslabší obszaneí v historii soutěže. Před Vánoci se pořadatelům omluvilo hvězdné trio Rafael Nadal, Stan Wawrinka a Milos Raonic.

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2018 •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
čtvrteční výsledky (28. 12. 2017)
• Dvouhra - předkolo •
Anderson (JAR) - Carreño-Busta (Šp.) 6-3 7-6(2)
Bautista (Šp.) - Rubljov (Rus.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Mayo
Aj som úplne zabudol, že už sa hra tento turnaj.
Reagovat
mahycek
To je tak zmatená exhibice, když odstoupil už dříve Nadal a teď snad i Djoko ????? Takže 1 semif. je zítra ? Anderson- Thiem. Je to správně ?? A Bautista si zahraje s Djokem ? Kdy zítra ? Akorát je jasné, že zítra v 10.30 hraje Roger na Hopman Cupu a pak Benčičová + smíšená čtyřhra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist