Anderson na US Open zdolal Querreyho a je poprvé v semifinále grandslamu

6. 9. 2017, 09:58
Aktuality 20
US OPEN - Kevin Anderson na US Open udolal poslední domácí naději ve dvouhře mužů Sama Querreyho a poprvé v kariéře postoupil do semifinále grandslamu. O finále si jednatřicetiletý Jihoafričan zahraje se Španělem Pablem Carreñem-Bustou.
Kevin Anderson

Kevin Anderson ve čtvrtfinále velkých turnajů nikdy neuspěl. Osmkrát v něm prohrál na turnajích Masters 1000 a jednou - na US Open 2015 - na grandslamu. Desátý pokus na největší semifinále v kariéře už proměnit dokázal, když včera na US Open zdolal 7-6 6-7 6-3 7-6 domácího Sama Querreyho a v 31 letech tak poprvé v kariéře postoupil mezi elitní grandslamové kvarteto.

Anderson se stal vůbec prvním jihoafrickým tenistou v semifinále grandslamu ve dvouhře po dlouhých 52 letech. V New Yorku využil slabší poloviny pavouka, když v pěti zápasech nečelil žádnému soupeři z Top 20 a z elitní padesátky narazil jen na Paola Lorenziho a ve čtvrtfinále na 21. tenistu světového žebříčku Querreyho.

Právě o dva roky mladšímu Querreymu podlehl letos po pětisetové bitvě v osmifinále Wimbledonu, ale v srpnu v Montrealu mu porážku oplatil v Montrealu a recept na něj našel i na jeho domácí půdě na US Open. 

Bylo to však po velké noční bitvě, která skončila dvě hodiny po půlnoci newyorského času. Anderson zdolal Querreyho za tři a půl hodiny 7-6 6-7 6-3 7-6, když nastřílel celkem 67 vítězných úderů. V tie-breaku čtvrtého setu odvrátil jeden setbol. "Je to neuvěřitelné," řekl Anderson, který přišel kvůli zranění loktu o začátek sezony včetně Australian Open.

O postup do finále si rodák z Johannesburgu Anderson, který žije na Floridě, zahraje v pátek proti Španělovi Pablu Carreňovi-Bustovi, který je po výhře nad Diegem Schwartzmanem v semifinále grandslamu rovněž poprvé. Mírným favoritem v boji o první grandslamové finále bude Anderson, který vyhrál oba vzájemné duely 2-0 na sety. Naposledy uspěl před měsícem na tvrdém povrchu v Montrealu.

"Může se zdát, že semifinále nebude atraktivní. Ale pro nás oba to bude těžké a já věřím, že s Pablem divákům nabídneme velkou bitvu a ten lepší z nás si tu zahraje finále," řekl Anderson.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
úterní výsledky (5. 9. 2017)
• Dvouhra muži - čtvrtfinále •
Carreño (12-Šp.) - Schwartzman (29-Arg.) 6-4 6-4 6-2
Anderson (28-JAR) - Querrey (17-USA) 7-6(5) 6-7(9) 6-3 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Mayo
Semi Busta vs Anderson a Býk vs Egoista
Reagovat
Krisboy
a finále?
Reagovat
Mayo
KA vs RF
Reagovat
Krisboy
a vítěz? :D
Reagovat
Mayo
RF :D
Reagovat
Amputace
Vy si vážně myslíte, že v případném semifinále Federer porazí Nadala? :) No nevím, já zůstávám optimistou :) Větší strach mám z dnešního zápasu, než případného semifinále s Federerem.
Reagovat
Marduch
souhlas, podle mě by to bylo naprosto otevřený, i s přihlednutím k věku obou aktérů, kdy už taky dost záleží na tom, jakou nohou ten den vstanou, resp. jaká je nahramaděná únava.
Reagovat
a.magerova
Ještě v SF ani jeden není... taky se může stát, že opět a zase na sebe nenarazí... DelPo je nevyzpytatelný.... :-/
Reagovat
Krisboy
Přesně...finále nakonec bude DelPo s Kevinem a bude po hádkách :D
Reagovat
Amputace
Já bych se tomu vůbec nedivil :)
Reagovat
turista
Je to klidně možný.
Reagovat
Kozoroh
A proč by si nemohli myslet? Zvlášť letos, kdy Roger porazil Rafana ve finále GS.
Reagovat
Franky
Roger Rafa semi by bolo absolutne otvorene podla mna i ked mam mierne obavy z pomalsieho hardu nadruhej strane Rog je uvolnenejsi ako v predoslych rokoch proti Nadalovi uz si nema co dokazovat navyse s novymi prvkami od Ljubiho zatial nachadza na Rafu recept. Najviac sa bojim ale chrbta aby ta 5zapasova zataz nanho nespadla nakonec...
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně se nejvíc bojím toho, jestli je Fed fakt v pořádku zdravotně. Pokud je, tak mu celkem věřím. Poslední kola hrál líp a i když je prý povrch pomalý, pořád je to hard. A Rafa zatím taky nehrál žádnou hitparádu.
Reagovat
a.magerova
On ten Toni Nadal ví proč se Rogera na USO 2017 bojí... ;-)

Moc si přeju, aby vaše obavy byly oprávněné.
Reagovat
babolat.cz
vždyť je to všechno alibismus. Já se nebojím říct, že rafa vyhraje a pokud neodejde delpovi zdraví, tak budou hrát spolu
Reagovat
Franky
preto si tu so svojimi velkohubymi vyhlaseniami za saska :D
Reagovat
a.magerova
Hele, babolate, minule jsem tu zahlídla Tvého bratra... babolatr..... :-)))
Reagovat
babolat.cz
who the fuck it is?
Reagovat
Stan_Borowitz
Busta egoisty v průčelí areálu po zisku rekordního titulu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist