Anderson nastřílel 34 es a v Queensu si zahraje poprvé finále na trávě

21. 6. 2015, 08:44
Aktuality 31
ATP QUEEN'S CLUB - Kevin Anderson si v londýnském Queen's Clubu zahraje poprvé ve finále turnaje na trávě. Jihoafrický tenista v metropoli Velké Británie proplouvá jako nenasazený, v semifinále ho nezastavil ani Francouz Gilles Simon. O třetí titul se ve svém jubilejním 10. finále utká s vítězem souboje Murray - Troicki, jejichž duel byl kvůli dešti přerušen.
Kevin Anderson

Prvním finalistou turnaje v Londýně se stal nečekaně Jihoafričan Kevin Anderson. Na trávě v londýnském Queen's Clubu už dříve vyřadil čtyřnásobného šampiona Lleytona Hewitta, čerstvého vítěze French Open Stana Wawrinku a v semifinále si poradil i se sedmým nasazeným Francouzem Gillesem Simonem.

Devětadvacetiletý Anderson vyhrál 6-3 6-7 6-3, když už v druhém setu nevyužil jeden mečbol. Za celý zápas nastřílel 63 winnerů, z toho 34 es.

"Tento týden podávám opravdu skvěle. Na servisu jsem vždy tvrdě pracoval. A nyní mám podání na opravdu vysoké úrovni," pochvaloval si Anderson. "V tuto chvíli je to všechno o rytmu a o tom, jak se v dané chvíli cítím. A v posledních zápasech si to opravdu sedlo."

Jihoafrický tenista postoupil do svého jubilejního 10. finále na okruhu ATP a prvního na trávě. Tituly dokázal získat pouze na dvou turnajích ATP 250: před čtyřmi lety na domácí půdě v Johannesburgu a o rok později v Delray Beach. Už nyní má jisté, že posunem na 14. místo vylepší své žebříčkové maximum.

Druhé semifinále domácí turnajové jedničky Andyho Murrayho se Srbem Viktorem Troickým se nedohrálo kvůli dešti. Murray na cestě za třetím letošním titulem po Mnichově a Madridu hrál s Troickým v prvním setu 3-3 a získal brejkbol, když si Srb po pádu na kurt poranil rameno. Než ho lékaři stihli ošetřit, začalo pršet a druhé semifinále se bude dohrávat až v neděli v poledne. Odpoledne by mělo následovat finále.

Dvojnásobný grandslamový šampion Murray útočí na již čtvrtý titul z Queensu. Letos může navázat na své triumfy z let 2009, 2011 a 2013. 

Troicki si před týdnem zahrál finále ve Stuttgartu, kde prohrál až s Rafaelem Nadalem. Srbský tenista v Londýně usiluje o své osmé finále, v nichž má bilanci 2-5.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie / Londýn, tráva, 1.696.645 eur
sobotní výsledky (20. 06. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Anderson (JAR) - Simon (7-Fr.) 6-3 6-7(6) 6-3
Murray (1-Brit.) - Troicki (Srb.) 3-3 *přerušeno kvůli dešti
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
kada.tom
Andy hraje fantasticky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten lob teďka, ten BB a pak ten skvělý úhel z FH, asi tři nejlepší míče zápasu. Nečelil ani jednomu BB, využil 2 ze 2, pohoda. Hlavně dneska skvělý na servise, Kevina pořádně nepouští ani do výměn. Zatím nejlepší zápas na turnaji a kupodivu i nejlehčí.
Reagovat
smazaný uživatel
"Páči" sa mi, ako sk komentátor používa slovo trieslo. Je síce v slovníku SJ, ale má úplne iný význam...trieslo =výťažok z kôry použ. pri spracúvaní kože; trieslo, správ. slabina. Čo už, slovenčina moja. :-))
Reagovat
Mayo
to určite Fekete alebo Minařík komentuje tipujem...našich komentátorov sa nedá počúvať až na pár výnimiek
Reagovat
smazaný uživatel
nedá, obaja sú strach a hrôza, ešte k tomu podávajú aj nesprávne info. Keď hral Rafa s Dolgom, tak vypustil... Alexander Nadal. Skoro som z nôh spadla :-)
Reagovat
George_Renel
Vůbec mi nevadí slovenština, naopak. Ale co mi u tenisových slovenských komentátorů vadí, že pro tu hru nemají absolutně cit.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplne s tebou súhlasím. Vieš, nám čo vieme po slovensky to až uši trhá, uff Na SkS sú totálni amatéri.
Reagovat
Mayo
Alexander Nadal :D škoda, že som to nepočul
Reagovat
janek_da
na slavné "postavení, nedovolené, přes všechny čáry, tedy icing" od Tittelbacha to asi nemá
Reagovat
smazaný uživatel
Ako nám to pekne vyšlo. :) Jedno finále skončilo a druhé začína. Páni, držte sa a hlavne nech je dobrý tenis.
Reagovat
Mayo
riadne oranisko tá tráva v Halle...oproti Queens rozdiel veru...
Reagovat
spaniel
Moc hezky tenis v Queens. V Halle na centru je kvuli střeše trava špatná a výměny jsou mnohem rychlejší a kratší. Trochu me překvapilo, jak malo chodil Murray na sit. Victor byl skoro 3x častěji.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to nebylo moc třeba zatím. Viktora si spíše přitahoval na síť. Ani nebyl nucený hrát kolikrát BH na plno, využíval hlavně slajz.
Reagovat
spaniel
Mas pravdu, ze to nebylo potřeba, ale neřekl bych ze si Victora na sit přitahoval. Co jsem se díval, Victor tam chodil rad a celkove úspěšně. Každopádně hezky tenis. Teď jen dat se dohromady na Mr. Andersona.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to bude těžší, Kevin má parádní formu, včera se Simonem odehrál výborný zápas, na servisu bude zlobit víc než Troska, ve výměnách taktéž. Musí jít Andy nahoru.
Reagovat
kada.tom
Andy tedy v dnešní dohrávce fakt předváděl parádní věci i za přispění Viktora :-) Return parádní :-)

No, snad zvládne i finále a Andersonův servis, měl by :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy zatím geniálně, parádní dropshoty, skvělý lob, Troicki vůbec neví.
Reagovat
Cico93
ten lob na BB bol neskutočný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, parádní. Kdo ví, jestli není Troska limitovaný. Ale měl to levé rameno, takže max při BH.
Reagovat
smazaný uživatel
A další, lob master, podle mě v současném tenise není v téhle činnosti nikdo lepší.
Reagovat
Mayo
ale veď jasné, že je..No1e
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem mohl zapomenout, ten je nejlepší ve všem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, pěkně tragický game, ten dlouhý druhý game, kdy ho nebrejknul, je oba poznamenal. Troska ucítila šanci a Andy mu to dost ulehčil.
Reagovat
Mayo
podľa mňa si zoberie späť ten servis ešte
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo, Srb se rozpodával docela, ale return máme parádní no. Každopádně dneska potenciálních hot shotů jak Dimitorv už, ty dva loby, pak ten BH prohoz v miunlém gamu.
Reagovat
smazaný uživatel
A je tam :-)
Reagovat
Mayo
monštrózny krížny bh , uff
Reagovat
smazaný uživatel
A pak taková chyba na FH.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, parádní výměna na konci. Troicki 7 z 28 (25 %) po 2. servisu, pánes na returnu se ukázal.
Reagovat
George_Renel
s těmi chybami? Míchat jihoamerický s jihoafrickým?
Reagovat
Cico93
;-) chybička se zabloudila;-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist