Anderson v Houstonu vyhrál 'celodenní' maratón proti Chardymu

11. 4. 2015, 07:37
Aktuality 6
ATP HOUSTON - Kevin Anderson na antuce v Houstonu udolal po více než třech hodinách Jeremyho Chardyho v zápase, který se kvůli dešti protáhl na celý den. O své desáté finále na okruhu ATP se utká s domácím Sockem. Do semifinále postoupil také obhájce titulu Fernando Verdasco, kterého čeká Američan Sam Querrey.
Kevin Anderson

Kevin Anderson bojoval o postup do semifinále turnaje v Houstonu téměř celý den. Od chvíle, co poprvé vstoupil na kurt, do momentu, kdy slavil vítězství, uplynulo téměř jedenáct hodin. Třetí nasazený Jihoafričan udolal Francouze Jeremyho Chardyho po 3 hodinách a 8 minutách boje poté, co byl úvodní čtvrtfinálový zápas na pět hodin přerušen kvůli dešti.

Osmadvacetiletý Anderson zvítězil po vyrovnaných setech 7-5 6-7 7-6, přičemž mohl utkání ukončit mnohem dříve. Jenže zápas nedokázal dvakrát doservítovat: v druhém setu za stavu 5-4 a ve třetí setu za stavu 5-3.

"Podmínky dnes byly neuvěřitelně náročné. Mohl jsem si to udělat jednodušší, ale je to něco, na čem mohu zapracovat před dalším zápasem. Musím se pochválit, protože jsem jinak odvedl velmi dobrou práci," řekl Anderson.

O své jubilejní 10. finále na okruhu ATP si šestnáctý hráč světa Anderson, který vyhrál dosud jen turnaje v Johannesburgu (2011) a Delray Beach (2012), zahraje s domácím Jackem Sockem.

Dvaadvacetiletý Američan se postaral o vyřazení už dvou nasazených hráčů, po dvojce Bautistovi ve čtvrtfinále porazil dvakrát 6-4 i turnajovou pětku Santiaga Giralda. Jihoameričan neproměnil žádný ze sedmi brejkbolů.

"Měl jsem spoustu výměn pod kontrolou, byl jsem je schopný diktovat díky svému forhendu," pochvaloval si Sock. "Ale párkrát mě zachránil servis, měl jsem trochu štěstí, že jsem prošel dál," uznal talentovaný Američan, jenž přišel o začátek sezony kvůli operaci kyčle.

Sock tak postoupil do svého třetího semifinále na okruhu ATP a pokaždé to dokázal na jiném povrchu. Loni se mu to povedlo na trávě v Newportu, na tvrdém povrchu v Atlantě a nyní i poprvé na antuce. Na kontě už má deblové triumfy z loňského Wimbledonu a z letošního Masters v Indian Wells.

Proti Andersonovi si Sock zahraje o první finále ve dvouhře. "Nikdy jsem s ním nehrál, ale už jsem ho několikrát viděl hrát. "Budu muset zůstat u svých návyků, ale bude těžké mu sebrat servis. Budu muset hrát opravdu dobře," uvědomuje si Sock.

Další dva čtvrtfinálové zápasy se kvůli nepřízni počasí dohrávali ve večerních hodinách. Nezaváhal zkušený obhájce titulu Španěl Fernando Verdasco, který si poradil 6-2 6-3 s Rusem Tejmurazem Gabašvilim.

Naopak skončil nejvýše nasazený Feliciano López, který prohrál hladce 4-6 1-6 s domácím finalistou z roku 2011 Samem Querreym. Američan si v devátém vzájemném střetnutí se současnou světovou dvanáctkou připsal teprve třetí výhru.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 488.225 dolarů
páteční výsledky (10. 04. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Querrey (8-USA) - F. López (1-Šp.) 6-4 6-1
Anderson (3-JAR) - Chardy (7-Fr.) 7-5 6-7(6) 7-6(3)
Sock (USA) - Giraldo (5-Kol.) 6-4 6-4
Verdasco (8-Šp.) - Gabašvili (Rus.) 6-2 6-3
Semifinálové dvojice: Verdasco - Querrey, Anderson - Sock.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
PetaM
Nevím, jestli to tady už někde někdo řeší ... Ale Nadal prý nebude hrát v Monte Carlu .. :)
Reagovat
PH94
Cože? :/
Reagovat
PetaM
Prý teď trénuje s Monakem.

"Nejsem to ještě úplně já, ztratil jsem spoustu dobrých zápasů, skončil jsem rychle, ale to je sport, pořád se snažím hrát dobrý tenis, na antuce se cítím nejlépe a pokusím se hrát tak, jak umím nejlépe, ztratil jsem i v žebříčku body, potřebuji hrát dobře, abych mohl konkurovat nejlepším hráčům, to, že se mi tolik nedaří? S tím jsem se musel smířit, to potká spousta sportovců v každém sportu, dnes jste na vrcholu, zítra se trápíte, tak to prostě je. Nevím, jak bude letos vypadat Roland Garros, ale jedno vím, pokud nevyhraji, rozhodně se nezastřelím, vyhrál jsem ten turnaj tolikrát, že až s tenisem skončím, budu na to moc rád vzpomínat, rozhodně se ale neodepisuji, prostě ve sportu jste jednou nahoře, jednou dole, já stále věřím, že se vrátím a budu schopen opět vyhrávat veliké turnaje, to jinak můžu tenis rovnou zabalit, pokud bych si nevěřil."

Není to asi na 100 %, ale prý prostě ne :D
Reagovat
PH94
Jojo to vím, že ted trénuje s Monacem na Mallorce, ale nikde se tu o jeho neúčasti v Monte Carlu nepíše..to by byla škoda :/ Už se těším na jeho antukový bitvy s Djokovičem :D
Reagovat
PetaM
Tak uvidíme ... Třeba je to jen fáma. Uvidíme u losu :D
Reagovat
PetaM
Tak nakonec mylné info :D Asi to prubne :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist