Andersona už Matosevic neporazil. Druhý titul v Delray Beach získal Jihoafričan

5. 3. 2012, 12:40
Aktuality 4
ATP DELRAY BEACH - Kevin Anderson si v Delray Beach po cenných skalpech Roddicka a Isnera svůj druhý titul už sebrat nenechal. Tenista z Jihoafrické republiky ve finále zdolal překvapení turnaje Australana Marinka Matosevice.
Kevin Anderson

Marinko Matosevic až do tohoto týdne nikdy nehrál ve čtvrtfinále turnaje ATP, jenže po čtyřech porážkách v řadě z úvodu sezony se šestadvacetiletý Australan rozjel. Začátkem února získal na domácí půdě v Caloudře svůj třetí challengerový titul a na 12 natáhl šňůru vítězných zápasů na podniku ATP v Delray Beach.

Až 173. hráč světa na Floridě prošel bez ztráty setu kvalifikací, po které v hlavní soutěži vyřadil čtyři papírové favority: Karloviče, Bogomolova, Gulbise a Selu.

Australana zastavil až ve finále Kevin Anderson, který si v průběhu turnaje připsal skalpy Andyho Roddicka či nejvýše nasazeného a 11. hráče světa Johna Isnera. Pětadvacetiletý Jihoafričan nezaváhal ani v boji o titul a unavěného Matosevice zdolal po dvou hodinovém boji 6-4 7-6.

Anderson v zápase sice dvakrát přišel o podání a sám neproměnil celkem 12 brejkbolů, přesto soupeři servis třikrát sebral a druhým turnajovým vítězstvím navázal na svůj loňský triumf z rodného Johannesburgu.

"Je to fantastické, z prvního titulu ve Spojených státech mám ohromnou radost. Po Jižní Africe je tohle můj druhý domov," radoval se pětadvacetiletý tenista, jenž se díky výhře posunul ve světovém žebříčku o šest míst na 30. pozici.

Navzdory finálové porážce prožil Matosevic nejlepší týden v životě. Šestadvacetiletý bosenský rodák během něj vyhrál v hlavní soutěži turnaje ATP více zápasů než v celé kariéře dohromady. "Už jsem nemohl, neměl jsem energii," přiznal Matosevic.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů)
nedělní výsledky (04. 03. 2012)

Dvouhra - finále:
Anderson (7-JAR) - Matosevic (Austr.) 6-4 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
hm předvedli, hráli finále, na rozdíl od jinejch klaunů.
Reagovat
Chandler
Vy dva klauni jste se fakt předvedli...
Reagovat
smazaný uživatel
to zcela nesporne: http://www.atpworldtour.com/posting/2012/499/mds.pdf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist