Andrejev ve Gstaadu suverénní, zahraje si o první čtvrtfinále sezony

26. 7. 2011, 07:55
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Igor Andrejev neprožívá úspěšnou sezonu, spravit chuť by si ale mohl na antuce ve švýcarském Gstaadu. Dvojnásobný finalista turnaje do soutěže vstoupil hladkým vítězstvím a zahraje si o první letošní čtvrtfinále.
Igor Andrejev

Antukový turnaj ve Gstaadu je jeho oblíbeným. V roce 2008 si Igor Andrejev v krásném prostředí švýcarských alp zahrál ve svém prvním finále (prohrál s Federerem), které o čtyři roky zopakoval (nestačil na Haneska). Navíc přidal také dva semifinálové starty. Za poslední tři sezony si už ale o žádný titul, kterých má na kontě tři, nezahrál.

V letošní sezoně je dokonce maximem osmadvacetiletého Rusa pouze 2. kole. To už nyní ve Švýcarsku dokázal vyrovnat, když si na úvod poradil hladce 6-3 6-2 s Němcem Mischou Zverem. Andrejev v zápase nečelil žádnému brejkbolu a zvítězil za pouhých 68 minut hry.

Aby si poprvé v tomto roce zahrál ve čtvrtfinále, bude si muset poradit v dalším zápase s nasazeným Španělem Graollersem, nebo domácím Bohlim.

Teprve pátý vítězný zápas za posledních pět měsíců si připsal Denis Istomin. Čtyřiadvacetiletý Uzbek v zápase se s Rakušanem Martinem Fischerem odvrátil 12 ze 16 brejkbolů a nakonec vyhrál 6-3 3-6 6-4.

O teprve druhé letošní čtvrtfinále bude Istomin usilovat proti třetímu nasazenému Michajlu Južnému z Ruska, jenž měl v úvodním kole volný los. 

Nejvýše nasazenými hráči ve dvouhře jsou španělský obhájce titulu Nicolas Almagro a domácí Stanislas Wawrinka. Švýcar může pomstít svého krajana Alexandera Sadeckého, který sice podával v prvním kole na vítězství a vyrovnání svého životního maxima (2. kolo Gstaad 2010), Peteru Luczakovi však nakonec podlehl a Australan postoupil letos poprvé do 2. kola turnaje ATP.

Rosol poprvé postupuje ve čtyřhře
Český tenista Lukáš Rosol, kterého čeká duel 1. kola s Francouzem Benneteauem v úterý, si ve Gstaadu připsal první vítězný zápas ve čtyřhře na turnaji ATP. Brněnský rodák společně s Portugalcem Frederikem Gilem postoupili do 2. kola poté, co odvrátili sedm z osmi brejkbolů a zdolali 6-3 3-6 10-4 duo Delgado/Marray.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
pondělní výsledky (25. 07. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Haider-Maurer (Rak.) - Marti (Švýc.) 6-1 6-4
Istomin (Uzb.) - Fischer (Rak.) 6-3 3-6 6-4
Andrejev (Rus.) - Zverev (Něm.) 6-3 6-2
Luczak (Austr.) - Sadecky (Švýc.) 3-6 6-3 7-6(4)

Čtyřhra - 1. kolo:
Rosol/Gil (ČR/Portug.) - Delgado/Marray (Brit.) 6-3 3-6 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist