Andújar v Bukurešti zvládl odvetu za loňské finále proti Chelovi

24. 9. 2011, 22:44
Aktuality 1
ATP BUKUREŠŤ - Španěl Pablo Andújar v Bukurešti v repríze loňského finále oplatil porážku nejvýše nasazenému obhájci titulu Juanu Ignaciu Chelovi z Argentiny a na rumunské antuce si zahraje o druhou trofej z okruhu ATP. Jeho soupeřem bude Florian Mayer, který bude usilovat o premiérový triumf.
Pablo Andújar

Pablo Andújar se před rokem dostal poprvé do finále turnaje WTA, v boji o titul ale podlehl i ve třetím vzájemném souboji Juanu Ignaciu Chelovi. Dnes se pětadvacetiletý Španěl dočkal odvety a na počtvrté se zkušeným Argentincem zvítězil.

I když se Chela dostával do hry často prvním servisem, Andújar získal po returnu 51 procent fiftýnů a za necelé dvě hodiny zvítězil 6-4 7-5.

"Dnes jsem odehrál dobrý zápas, hrál jsem dobře hlavně v důležitých výměnách," komentoval Andújar. "Už se na finále těším. Celý týden se cítím velmi dobře, odehrál jsem tu skvělé zápasy," pochvaluje si španělský hráč.

Ve finále ho čeká druhý nasazený Florian Mayer, kterého loni v Bukurešti porazil. "Mayer je zkušenější než já. Ale před rokem jsem si tu zahrál poprvé ve finále a od té doby jsem hodně vyzrál. Každý soupeř je těžký a finále je něco speciálního. Budu se to snažit brát tak, jako by to byl zápas 1. kola," dodal Andújar, který si už letos v Casablance připsal premiérový titul, ve Stuttgartu v boji o druhý podlehl Juanu Carlosi Ferrerovi.

Sedmadvacetiletý Němec Mayer dnes porazil rovněž ve dvou setech Itala Filippa Volandriho a postoupil do svého 5. finále. Titul však dosud neslavil.

"Byl to zápas na vysoké úrovni, Volandri hrál opravdu dobře. Jsem šťastný, protože jsem předvedl dobrý výkon," řekl Mayer, který si už ve finále letos zahrál - v Mnichově nestačil na Davyděnka. "Vím, že mám šanci konečně vyhrát, jen musím hrát opravdu na vysokém levelu," dodal.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 442.950 eur)
sobotní výsledky (24. 09. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Mayer (2-Něm.) - Volandri (It.) 7-6(3) 6-2
Andújar (4-Šp.) - Chela (1-Arg.) 6-4 7-5

Čtyřhra - finále:
Bracciali/Starace (3-It.) - Knowle/Marrero (4-Rak./Šp.) 3-6 6-4 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pablo Andújar se před rokem dostal poprvé do finále turnaje WTA, v boji o titul ale podlehl i ve třetím vzájemném souboji Juanu Ignaciu Chelovi.

To WTA mi tam sedí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist