Ani nevím, kdo je v desítce. WTA ztrácí věhlas, myslí si Kuzněcovová

12. 6. 2020, 15:00
Aktuality 13
Zatímco mužskému tenisu i nadále dominuje trio Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer, na ženské tour žádné takové osobnosti nenajdeme. To tvrdí Světlana Kuzněcovová, která si myslí, že grandslamy až příliš často vyhrávají úplně nová jména a v elitní desítce žebříčku dochází k neustálým změnám, což není pro ženský tenis dobré. WTA tím podle dvojnásobné grandslamové šampionky naopak ztrácí svůj věhlas.
Profily hráčů
Světlana Kuzněcovová

Od roku 2017 si grandslamové tituly rozdělilo 11 hráček, z nich pouze Naomi Ósakaová a Simona Halepová dokázaly na nejprestižnějších turnajích kralovat dvakrát. Za poslední tři roky se navíc na tenisovém trůnu vystřídalo hned osm různých tenistek včetně české jedničky Karolíny Plíškové.

Serena Williamsová, která se naposledy na grandslamech radovala před třemi lety na Australian Open a stále se jí nepodařilo vyrovnat rekord Margaret Courtové, po porodu už tolik nedominuje, přestože čtyřikrát hrála finále grandslamu.

Za nová jména jsou možná někteří tenisoví příznivci rádi, Kuzněcovová to však vidí jinak. "Nechci nikoho urazit, ale WTA ztrácí svůj věhlas. Ještě nedávno jsme tu měli špičkové hráčky, ale teď ani nevím, kdo je v elitní desítce žebříčku," tvrdí vítězka US Open 2004 a French Open 2009.

Čtyřiatřicetiletá Ruska už je na tour dlouho a pamatuje jiné časy. Raději by, kdyby zase někdo vyčníval, ženskému tenisu by to podle ní zvedlo popularitu. "Je to obrat o 180 stupňů oproti předchozím rokům. A není to proto, že by se průměrné hráčky dotahovaly na ty nejlepší, spíš naopak."

Situace je naopak úplně jiná na mužském okruhu. Tam stále dominují stálice, kterým se přezdívá Big Three, tedy Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer. Tito tři, mezi nimiž se stále rozhoduje o nejlepším hráči všech dob, ovládli posledních 13 grandslamových turnajů.

Jejich dominanci jako poslední přerušil Stan Wawrinka na US Open 2016. Někteří experti a fanoušci by si možná přáli, aby se situace v ženském tenise alespoň trochu přenesla i do toho mužského a mladá generace konečně dokázala zastavit velké trio v překonávání rekordů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
SpacialRecognition
"nevím kdo je v desítce" no překvapujemě, že je ohotna ukazovat svoje ignorantství na veřejnosti.
Reagovat
rybicka
Již Ezop pravil, "kyselé hrozny, kyselé hrozny..."
Reagovat
blixa
No jo, ať to bude tak, nebo tak, lidi furt kafraj ...
Reagovat
sojka1
uz jsem se tady k tomu vyjadrovala, nebyt tech tri provarenych starochu, coz je mimochodem uplne ze vseho vybocujici fenomen, jsou na tom chlapi hodne podobne, ne-li primo stejne, dokonce tusim proc... A Svetlanka, jak uz taky neni nejmladsi, tak zacina podlehat stareckemu sentimentu.... :-))
Reagovat
LukasH
Naprostý souhlas.:-)
Reagovat
George_Renel
+
Reagovat
smazaný uživatel
Přesné
Reagovat
sojka1
ne tak zcela, dobre vim, ze to Kuzna jeste umi docela pekne rozbalit, tak jsem ji setrila... :-)) Ale do dusledku vzato, je to dvojsecne, i kdyz situaci neanalyzuje, pokud operuje nejakym jevem v muzich, mohla by si uvedomit, ze je stejne stara jako Rafa a o 5 let mladsi nez Roger.... proc tedy ona, GS sampionka, taky nemete ty holky, o kterych ani nevi, kde jsou na zebru? Proc prohrava s McHalle, Giorgi, Ahn, Linette.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojsečné to rozhodně je a každému vadí něco jiného. Není to tak dlouho co jsem všude četla, ať už skončí Serena a když už teda všechno nevyhrává, tak je to vlastně taky špatně, protože není žádná osobnost.
Ale v Rusku mají rádi ty vůdce, tak asi Světlaně fakt chybí.
Reagovat
sojka1
taky jsi sekla presne... :-))
Reagovat
rybicka
+1 !!!
Reagovat
smazaný uživatel
...nebyt big3 :)

Nebyt rakety a loptičiek, nebolo by tenisu.
Reagovat
sojka1
uz zase citis krev, co? :-)) Mne jde ale vlastne o ty ostatni a jejich vzajemnou konfrontaci... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist