Ani ve 46 letech nekončí. Dateová-Krummová plánuje další návrat

22. 9. 2016, 13:43
Aktuality 8
Jeden velký comeback už má za sebou, další chystá v příští sezoně. Japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová ani krátce před 46. narozeninami nechce pověsit raketu na hřebík a doufá, že se zotaví po dubnové operaci kolena a v roce 2017 se znovu zapojí do tenisového dění.
Profily hráčů
Kimiko Dateová-Krummová

Dateová-Krummová původně ukončila kariéru už v roce 1996, kdy měla na kontě tři semifinále na grandslamech a sedm titulů z okruhu WTA. Bývalá světová čtyřka se vrátila nečekaně o 12 let později. Dominovala na nižších turnajích ITF, než v roce 2009 mezi elitou získala titul v Soulu. To jí bylo bez jednoho dne 39 let a stala se druhou nejstarší vítězkou v historii.

Japonská veteránka naposledy absolvovala v lednu kvalifikaci Australian Open, po níž si musela dát pauzu. V dubnu pak podstoupila operaci kolena.

"Po operaci mi lékaři sdělili, že to bude chtít tak rok (na plné zotavení). Zatím jde všechno dobře. Pro každodenní život nemám žádná omezení, ale jako sportovkyně samozřejmě potřebuju stoprocentní doléčení a také přípravu," řekla novinářům během turnaje WTA doma v Tokiu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Krisboy
Kimiko "JardaJágr" Date-Krumm :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to vůbec fyzicky možné?
Reagovat
FulnekUltras
v Japonsku ano
Reagovat
horska.kraslice
Držím palce.
Reagovat
sprchon
Nesmrtelná. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je prostě bezkonkurenční :)
Reagovat
smazaný uživatel
výzva pro Navrátilovou
Reagovat
aligo
už mi chyběla :) ale opravdu :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist