AO: Češi znají jména kvalifikantů. Berdycha vyzve Ital Vanni, Strýcovou Ruska Kuličkovová

14. 1. 2017, 09:20
Aktuality 94
Dva čeští tenisté neznali po včerejším losu Australian Open jména svých úvodních soupeřů. Dnes po skončení kvalifikace jsou již moudřejší. Tomáš Berdych narazí na Itala Luccu Vanniho, Barbora Strýcová se rovněž poprvé v kariéře utká s mladou Ruskou Elizavetou Kuličkovovou.
Australian Open

Tomáš Berdych zatím neprožívá ideální vstup do sezony, zlepšit si náladu bude chtít v oblíbeném Melbourne. Jako první se mu postaví italský vrstevník Lucou Vanni, který v kvalifikaci zvládl tři třísetové duely. V dnešní rozhodujícím třetím kole zdolal Jana Šátrala.  

Už ve třetím kole by Berdych mohl narazit na Rogera Federera, který rovněž čekal na soupeře z kvalifikace. Pětatřicetiletý Švýcar odehraje svůj první soutěžní zápas od loňského Wimbledonu, po kterém léčil bolavá záda a koleno, proti Rakušanovi Jürgenu Melzerovi, s nímž poslední vzájemný duel prohrál.


Z šesti českých tenistek začne proti kvalifikantce pouze Barbora StrýcováŠestnáctá nasazená se poprvé utká s dvacetiletou Ruskou Elizavetou Kuličkovovou, jež v kvalifikaci vyřadila Lucii Hradeckou a loni v Melbourne po výhrách nad Petkovicovou a Niculescuovou vzdala zápas 3. kola.

• LOS AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
• Los českých tenistek •
Kr. Plíšková (ČR) - Golubicová (Švýc.) | H2H 0-0
Siniaková (ČR) - Görgesová (Něm.) | H2H 0-0
Ka. Plíšková (5-ČR) - Sorribesová (Šp.) | H2H 0-0
Allertová (ČR) - Cibulková (6-SR) | H2H 0-0
Strýcová (16-ČR) - Kuličkovová | H2H 0-0
Šafářová (ČR) - Wickmayerová (Belg.) | H2H 1-1
Kompletní los dvouhry žen
• Los českých tenistů •
Berdych (10-ČR) - Vanni (It.) | H2H 0-0
Veselý (ČR) - Monfils (6-Fr.) | H2H 1-1
Pavlásek (ČR) - Whittington (Austr.) | H2H 0-0
Štěpánek (ČR) - Tursunov (Rus.) | H2H 1-2
Kompletní los dvouhr ymužů
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
VlS
kdyby ti bylo smutno po tvejch favoritkách, tak tady něco na zkrácení čekání :-)
https://youtu.be/WK5cRnwMdVY
Reagovat
janek_da
Nádhera a ani jeden unlike!
Reagovat
Pedronegro
jsou úžasní :)
Reagovat
Pedronegro
mám tušení, že Lucca Vannni bude konečná, a možná to bude dobře ...
Reagovat
smazaný uživatel
jen takova mila provokace nebo jsi ten Satryho zapas videl? Vanni se drzel predevsim servisem (pravda, Berda je na returnu sice posledni dobou mimoradne jalovy) jinak mozna postrasil prechodem na sit, ale mel na neho i Satry. Jenze i podle svych slov "vic kecal nez hral" a ja jsem tu po zapase psala neco podobneho. Na Berdu Vanni nema.. :-)
Reagovat
Pedronegro
tušení je jen tušení :)
Reagovat
Frick
1) Bára Strýcová
(WTA 470 Sydney SF, 185 b.)

Po nepříliš povedeném Aucklandu Bára složila dobrý reparát, byť pihy na kráse určitě byly. Promrhat v TB vedení 5:0 je skutečně neskutečné (nebo neskutečně skutečné? :o)) Prodloužení si pobytu na australské výhni o více jak hodinu si vybralo daň v podobě nehezkého debaklu s Agou. Byť ani odpočatá Bára by Agu asi neporazila, mohlo to být alespoň důstojnější. Ale pozitiva převažuji - skalpy třech velmi kvalitních hráček - Makarova, Vinci, Wozniacka, to se počítá.

ZNÁMKA: 2 (7/10)

2) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Hobart R32, 1b.)

Prohrát zápas i přes vedení set + brejk s hráčkou, která je na podobné úrovni, je vždy špatné. Bohužel se ukázalo, že jakmile nechodí servis je zle. Velmi zle.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

3) Lucie Šafářová
(WTA 280 Hobart R16, 30 b.)

První kolo proti nevypočítatelné Holubici Lucie zvládla, byť vyhrát set těsně 6:4 i přes vedení *5:0, to je taky unikum. Ozaki ve druhém kolo se zdálo být přívětivým losem. Do stavu 6:2 2:0, to tak odpovídalo. Ve třetí hře, při podání Japonky, měla Lucka dvě šance jít do double brejku, nepovedlo se a začalo se to pomalu s*rát. Ztráta servisu, ztráta dalšího servisu a poté i setu. Celkem nepříjemná, ale zkousnutelná kombinace. Začíná třetí sada. Lucka potupně ztratí servis z vedení 30:0, musí čekat na zaváhání při servisu Japonky. Naštěstí přichází. Lucka následně při servisu opět vede 30:0 a zase to podělá. Při podávání do zápasu Japonka znejistí a zápas za stavu 5:5 stále pokračuje. Místo toho, aby si Lucka zajistila min. TB, tak ostudně si odevzdá servis čistou hrou. Podruhé již Japonka zápas dopodává. Následně Lucka, klidně to tak napíšu, selže i lidsky a místo tvrdé sebekritiky se vymlouvá na hru Japonku. Následně je tenisovým bohem tvrdě, ale spravedlivě potrestána losem na AO :-(

ZNÁMKA: 4 (3/10)

4) Denisa Allertová
(WTA 470 Sydney Q1, 1 b.)

Denisa je na tom velice špatně :-(

ZNÁMKA: 4- (2/10)
Reagovat
Frick
5) Barbora Štefková
(WTA 470 Sydney Q1, 1 b. + GS 2000 AO Q2, 20 b.)

Trochu jsem Barče věřil, že by se konečně mohla podívat do hlavní souteže na GS, ale bohužel.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

6) Tereza Martincová
(WTA 280 Hobart Q2, 10 b. + GS 2000 AO Q1, 2 b.)

Tereza bude s australskou misí těžko spokojena :-(

ZNÁMKA: 3- (4/10)

7) Lucie Hradecká
(GS 2000 AO Q2, 20 b.)

Lucii jsem věřil, že kvaldou projde, místo konec už ve druhém kole. Určitě zklamání.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

8) Tereza Smitková
(WTA 280 Hobart Q1, 1 b. + GS 2000 AO Q1, 2b.)

Tereza v prvních třech setech sezony získala JEDEN GEM. Od koule jí zachraňuje to, že druhý set proti buřítkovi dotáhla aspoň to TB

ZNÁMKA: 4- (2/10)

9) Barbora Krejčíková
(GS 2000 AO Q2, 20 b.)

Bára příjemně překvapila výhrou v Q1 nad Muhammad, bohužel to ale bylo všechno.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

10) Marie Bouzková
(ITF 50 Daytona Beach R32, 1 b.)

Marie měla smůlu na los na turnajové no. 1 ve třech setech podlehla. Bohužel, takhle to výš nepůjde - na 25k tunajích se musí dostávat min. do SF....

ZNÁMKA: 3 (5/10)
Reagovat
EllNino
Bereš v potaz zranění Lucky Hradecké Fricku jo ? Zranění si přivodila v 1. kole kvaldy, měla ovázané stehno a lýtko a kdyby to nebyl GS, tak by skrečovala, psala to v tenisovém světě
Reagovat
Frick
To jsem fakt nevěděl, tak tedy N-ko
Reagovat
EllNino
jestli mohu doporučit, tak stranku tenisovysvet.cz, jsou tam rozhovory našich holek a kluků z kvalifikace, třeba Tereza Martincová tam píše, že takhle blbě nehrála už hodně dlouho, že třeba v Aucklandu zápas se Štefkovou nezvládla psychicky, a že v Melbourne se nemohla trefit přes síť, že vyrazla bez trenéra a že už to nikdy neudělá ... Krejčíková zase mluví o své nové deblové partnerce, dělaj to moc dobře chlapsi z tý stránky, jsou to zprávy přímo z terénu
Reagovat
Fandina
Souhlas. Ty rozhovory s tenisty vždycky po zápasech jsou výborné a dávají nahlédnout do kuchyně jednotlivých hráčů. Člověk se od nich dozví, proč hráli tak a tak a jak to viděli sami. A to je super.
Reagovat
EllNino
budeš tak mít lepší pojem o věci a nebudeš při hodnocení jen vařit z vody, ty souvislosti jsou duležitější než samotnej výsledek bez komentáře ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vařit z vody, na to je Frick mistr. Minimálně na TP :-)
Reagovat
VlS
Ta ještě aby to bylo k žrádlu
Reagovat
Padme
Teď to nemyslím sarkasticky... ale na tomhle webu se mi hrozně líbí, že od roku 2011 (kdy jsem se tu začala vyskytovat) se tu vizuálně moc věcí nezměnilo... Pořád vím, kde co najdu...
Reagovat
darek.vrana
Pravda, většinou každá změna je k horšímu:). Viz web atp, ten mě vždycky vytočí.
Reagovat
Padme
Jj přesně... a ty Rogerovy nový stránky jsou děsivý... nic tam není :(
Reagovat
Kytka
Jéje, tak to jsem ráda, že nejsem sama. Po té změně na webu ATP se mi těžko hledají některé věci, které jsem dřív našla hned.
Reagovat
VlS
Dám ti tip na hledání info - www.core-tennis.net
Reagovat
carolyn
Jedna změna tu proběhla a to asi v roce 2009 (už nevím) a byla to snad jen změna barvy stránek. A další změna byla, že se přidalo zvýraznění a ignorace uživatelů, jinak snad nic.
Ale možná by to tu chtělo jednu, ale za to radikální změnu!!!
Reagovat
EllNino
jakou ? :)
Reagovat
carolyn
:-) Admina
Reagovat
EllNino
:D ... myslel jsem si to :)
Reagovat
carolyn
fakt?
Reagovat
EllNino
jo, proč ne :)
Reagovat
carolyn
zeptejme se jeho, proč ne?
Reagovat
bIbec
jestli to někoho zajímá.. já du koukat :-)

http://www.ausopen.com/en_AU/video/index.html?tabName=interviews_videos
Reagovat
EllNino
jsou i na youtube
Reagovat
bIbec
jo, díky. Nakonec sem si to pustil na tom youtube. Na stránkách AO se mi to v průběhu videa občas začne točit. Na youtube to jede pěkně plynule, bez nějakého přerušení, takže je to lepší.
Reagovat
bIbec
jo a tiskovky sou v poho. Asi záleží na tom, co od toho člověk čeká. Hlavně že nejsou prostříhané, že člověk slyší i otázku novináře, což vždycky nebylo pravidlem.
Reagovat
EllNino
jj přesně, škoda, že takhle nejsou ty tiskovky víc :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Od té doby, co ukončil A-Rod kariéru, už nejsou tiskovky, co bývaly :(
Reagovat
carolyn
nejen tiskovky, už i zápasy cosi postrádají ...
Reagovat
Herbert_Hoover
No, chybí klasický travařský tenis. Bílou kšiltovku, vygajdané tričko s límečkem a fenomenální servis-volej prostě nenahradíš jen tak ;)
Reagovat
carolyn
to jo :-) a nejen to i takovou jakousi profesionalitu jemu vlastní, najedou s ním odešlo cosi v těch zápasech, taková atmosféra, která u jiných nebyla... navíc ty jeho rozhovory s rozhodčíma taky byli velmi osobitý :-D
Reagovat
gigin
Jeeeeee, ahoj!
Reagovat
Herbert_Hoover
No, Andy měl charisma a jeho zápasy měly šťávu. Byl jsem strašně happy, když si ho vzal pod křídla Larry..obrozený doslova. A to chtěl končit, čemuž udělala přítrž teda hlavně Brooklyn, no :) Taky jsem jeho konec obrečel, podobně jako poslední finále Wimblasu :)
Reagovat
carolyn
Berdych má kvalifikanta, to jsem zvědavá zda na něj bude stačit a proleze
Reagovat
gigin
se fakt trošku trápí no:

6/7 6/3 7/5 against Gastao Elias and 6/3 4/6 1/6 against Daniel Evans. No outstanding performance in Sydney from my side. I don't really know what was wrong with me, but I am confident that I will change that until my first match. Looking forward to it! Good night from Australia!
Reagovat
darek.vrana
Radek půjde do čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
DO FINÁLE
Reagovat
horska.kraslice
Tak jsem zvědavá, jestli Berdych pomstí Šátrala.
Reagovat
Kytka
Na tři sety? To by sakra měl.
Reagovat
horska.kraslice
Snad Berdych nepojme zápas exhibičně :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Exhibičně? V jakém smyslu? Jako, že by metal na kurtu parakotouly? :)
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
Kytka
Tak jako pojal v exhibici zápas s Dolgopolovem. V prvním setu hrál a pak začal šaškovat. Výsledek se dostavil.
Reagovat
EllNino
nechápu, proč řešíte exhibice, když tam nikdo nehraje naplno :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Však to byla exhibice, tak co by tam dělal jinýho? :)) Ne, mně jenom nějak neleze na mysl ono spojení "exhibice-Berdych"..nepřijde mi vůbec jako exhibiční typ, to možná charakterem takový Djoker nebo A-Rod..úderovou vybaveností Santoro apod. Ale Tomáš? :)
Reagovat
EllNino
tak to není exhibice ve smyslu bavit diváky, spíš jakou to tréninkové zápasy
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak určitě by to mohlo mít i takový cíl..spíš záleží na jednotlivcích, jak to pojmou. Takoví Sock s Kyrgiosem si udělali prču i z Hopman Cupu :)) A to mi přijde výš v žebříčku vážnosti než nějaké Adelaide. Actually, who cares about Adelaide? ;) Už ta sestavička napovídala o mnohém..Berdych mezi nima jako Eskymák v Etiopii imho :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad leda že by "exhibičně = na půl plynu" :) A toho bych se vůbec nebál.
Reagovat
horska.kraslice
Tak, že by se spokojil s výsledkem jako na exhibici....
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to snad nehrozí, ne? Od profesionála..profesionálové jsou teoreticky všichni, ale prakticky jich až tak moc není :)
Reagovat
horska.kraslice
Jen pokus o vtip, no....
Reagovat
brixner
No kurwa, kdo to je???
Báro, koukej z ní udělat Kostičkovovou!
Nebo se na to už vyseru!
:-))
Reagovat
Kytka
Už jsem ji viděla. Poměrně nadaná Ruska. Ale Bára by ji dát měla.
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=uhPKcTLLwcM
Reagovat
gigin
Nasazená - 17

V žebři - 17

GS - 17

Toto je jasné znamení. Povrchy tam prej zrychlyli, oni jako pořadatelé, takže měkké i, takže...
Reagovat
kada.tom
a protože je rok 2017, tak u té sedmnáctky po celý letošní rok taky zůstane :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
takže by měl skončit sedmnáctý v Melbourne, ne?
Reagovat
Padme
Fedex bohužel jednou skončí, tak nám ještě těch pár měsíců (let) nechejte...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo já mu i docela fandím teď. :) Rozhodně je to s ním zajímavější..k tomu i odhodlaný Rafa, škoda že se nemohou potkat v Melbourne :) teda no, ve finále mohou :D
Reagovat
Padme
To by bylo dobrý retrofinále :D
Reagovat
Herbert_Hoover
To by snad spadl Tenisportál..by se rozhodovalo o tom jestli 14:18 nebo 15:17...šílená představa :D
Reagovat
brixner
Gigi, tohle ja fakt dobrý postřeh!!!
Snad to Roger neposere, bude se na něj chtít vytáhnout kdejaký soploš a neumětel, jako jsou třeba Srb, Rafa, ten Anglán ze Skotska...jak se jen jmenuje...:-))
Reagovat
Kozoroh
"Anglán ze Skotska"
Rodilého Skota bys touhle větou těžce urazil :-))
Reagovat
Kozoroh
Máte někdo nebo víte o někom, že si natočil záznam studia ČT24 sledující průběžné sčítání hlasů v loňských amerických prezidentských volbách ze dne 9. 11.? ČT tento záznam cenzuruje.
Reagovat
smazaný uživatel
ČT jsou banda hnusných svi.ní
Reagovat
A.R.R.
Dominice zemřel děda.
Reagovat
EllNino
čekám jak kada.tom napíše "výborně, jen tak dál"
Reagovat
A.R.R.
Doufám že ne, to by bylo fakt moc...
Reagovat
kada.tom
ty jsi de*il viď ...
Reagovat
EllNino
omyl chlapče, ty jseš ;) a u tebe a tvé nenávisti vůči národnostem bych se nedivil už vůbec ničemu
Reagovat
kada.tom
JSEŠ .... LOL :-D
Reagovat
EllNino
to sis tady vyrobil sámu, tuhle pověst :D
Reagovat
kada.tom
já narážel na ten tvůj patvar "jseš" :-D
o to horší, že ti to nedošlo ...
Reagovat
EllNino
odbíháš od tématu, typický politik
Reagovat
kada.tom
:-D
Reagovat
blixa
Kdyby politik, politolog horší politika !! Politik generuje sračky a politolog se v nich přehrabuje ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
výborně, jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
bude ve slozitem rozpolozeni, ale z vlastni zkusenosti (Viewegh: "Co nezaziju, to nenapisu.") uz vim, ze me z kazde zivotni rany, bryndy, splinu prave tenis vytahl..
Reagovat
janek_da
Jak u koho. Ale dovedu si představit, že pár dnů, pro AO kritických, bude trošku mimo.

I když, jestli se už její děda tady trápil, tak naopak bude hrát jak o dušu, pro něho.
Reagovat
gigin
Otázka je, co to bylo za dědu. Jestli to byl takový děda, jakýho má kafíčko po ránu...
Reagovat
A.R.R.
http://sportowefakty.wp.pl/sportowybar/658949/tragedia-w-rodzinie-cibulkovej-przed-australian-open-stracila-najwiekszego-kibic

Podle toho k sobě měli blízko.
Reagovat
gigin
No tak to jest smutne, na pewno...
Reagovat
rod_laver
dědy ho dycky bil páskem když upíjel mlyko no
Reagovat
janek_da
Deda ho byl, dyz nehral tvrdy tenys. To ho kontroloval pres mobyl. Soused ho natacel. Dik. No, nevim.
Reagovat
A.R.R.
Těžko říct, u někoho to může být impuls pro co nejlepší výkon, někoho to prostě sebere a není schopen ničeho. Uvidíme jak se s tím Domča popere.
Reagovat
gigin
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/p_schedule6.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin vs Opelka tak na tenhle zapas se tesim nejvic :) amik by mu mohl zatopit servisem
Reagovat
smazaný uživatel
a ten Bublik sice sranda velika, ale vyrazne problemy s koncentraci. Gigina uz sasovanim "dostal", tak by mohl jit do sebe, roztleskavacky a pak zbytecne DF a nimrani, jak si ohlidal alespon delku, slo to hned lip.. :-) Ale jo, pohyb, nejaky ten soumensky prohoz, serv.. ;-)
Reagovat
gigin
:DDD Bublifuk no... Benetky škoda, jas :( S těma Boltama je to těžké všeobecně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist