Arbitráž potvrdila Köllererovi doživotní zákaz startu

23. 3. 2012, 18:40
Aktuality 9
Daniel Köllerer neuspěl u sportovní arbitráže CAS v Lausanne s odvoláním proti doživotnímu zákazu startu. Osmadvacetiletý Rakušan je kvůli ovlivňování zápasů prvním tenistou, který takový trest dostal.
Profily hráčů
Daniel Köllerer

Köllerer, který se v žebříčku ATP dostal nejlépe na 55. místo, byl loni v květnu usvědčen z toho, že mezi říjnem 2009 a červencem 2010 zmanipuloval tři své zápasy. CAS dnes rozhodnutí potvrdil a uvedl, že Rakušan hned v pěti případech nabízel jiným hráčům, aby se na ovlivnění výsledků podíleli.

"Je to pro mě obrovský šok. Byl jsem obviněn, že jsem jiné hráče žádal, aby prohráli své zápasy. To je přeci nesmysl," prohlásil sedmadvacetiletý Köllerer loni v květnu, kdy výši trestu dověděl.

CAS naopak Köllererovi odpustil pokutu 70 tisíc eur (asi 1,7 milionu korun).

V srpnu 2010 byl vídeňský rodák potrestán také za napomáhání k sázení, za což tehdy dostal tříměsíční distanc.

Köllerer byl zřejmě nejméně oblíbeným tenistou na okruhu. Před pěti lety dostal za chování na kurtu půlroční trest, předloni ho po vzájemném zápase na turnaji v Itálii obvinil Brazilec Júlio Silva z rasismu. Loni v červnu na mistrovství Rakouska Köllerer údajně urážel Stefana Koubka, který ho poté napadl a byl diskvalifikován. V létě pak na challengeru ve Štětíně dokonce simuloval úder raketou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už od pohledu vypadá, jako nějakej grázl :D ..
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečnej vůl tohle. Fakt nechápu proti čemu se chce odvolávat. Na jeho místě bych radši už držel hubu a přiznal chybu
Reagovat
dadaft
snooker měl taky takového pošuka. jmenuje se Quinten Hann a taky má doživotní zákaz.
parťák pro tebe jak stvořený, Danieli.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=QqrCuIB76gs

O bláznivého Daniela nemám strach...uplatní se..prkna, která znamenají svět už na něj čekají :-).
Reagovat
smazaný uživatel
To znám. Přesně tohle video dala Caro kdysi na twitter se slovy: "Měl by se radši starat o svou hru." :D Köllerer je případ pro psychiatra...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..ono měl těch bláznivých momentů nepočítaně..třeba konec zápasu s Oscarem Hernandezem. nebo jak ho Koubek čapnul pod krkem, když ho provokoval..rvačka s Luzzim (budiž mu země lehká), když si Daniel plivl do dlaně, než mu podal ruku.

Na druhou stranu měl i pár světlých chvilek, viz třeba mač s Del Potrem na USO..
Reagovat
smazaný uživatel
konečne první vlaštovky.. spravedlnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že takových je na okruhu víc :/ !!
Reagovat
smazaný uživatel
Radek Duda je proti němu člen Klubu fair play. Většího orgána neznám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist