Arbitráž zkrátila trest Montcourta za sázení na zápasy

14. 5. 2009, 21:46
Aktuality 0
Mezinárodní sportovní arbitráž CAS mírně zkrátila trest pro francouzského tenistu Mathieua Montcourta, který v minulosti sázel na zápasy. Místo osmitýdenního zákazu startu nebude čtyřiadvacetiletý Montcourt moci hrát celkem jen šest týdnů. Na pokutě ve výši 12.000 eur se nic nezměnilo.
Profily hráčů
Mathieu Montcourt

Aktuálně 135. hráč světa si od června do listopadu 2005 vsadil na 36 tenisových zápasů celkem za zhruba 150 eur. Nejednalo se sice o jeho vlastní utkání, nicméně tím porušil pravidla ATP.

Kvůli tomu počínaje 6. červencem nebude Montcourt moci hrát pět týdnů na turnajích. Malou část trestu si odpykal už vloni v létě po původním rozsudku. Suspendace pak byla přerušena do doby, než rozhodne arbitráž. I tak ale tehdy Francouz přišel o US Open, protože musel vrátit divokou kartu.

Nový verdikt také proto načasoval distanc tak, aby hráč nepřišel o start na grandslamových turnajích ve Wimbledonu a New Yorku. Polehčujícími okolnostmi podle CAS byly nízká vsazená částka i skutečnost, že se nejednalo o Montcourtovy zápasy.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist