Argentinci vyhráli čtyřhru, v Rusku vedou 2-1 na zápasy

10. 7. 2010, 15:44
Aktuality 0
DAVIS CUP - Tenisté Argentiny se po čtyřhře přiblížili postupu do semifinále Davisova poháru. Eduardo Schwank s Horaciem Zeballosem vyhráli nad dvojicí Davyděnko/Kunicyn a Jihoameričani vedou 2-1 na zápasy.
Eduardo Schwank a Horacio Zeballos

První bod pro Argentince získal v pátek na poslední chvíli uzdravený David Nalbandian, který si ve třech setech poradil s Rusem Davyděnkem. O vyrovnání se v moskevské hale postaral Michail Južnyj, jenž neměl problémy s Leonardem Mayerem.

Více o zápasu Rusko - Argentina:

• Pátek: Nalbandian porazil Davyděnka. Bod pro Rusy získal Južnyj

O velmi důležitém bodu se tak rozhodovalo v dnešní čtyřhře, přičemž ani jeden tým nemá ve svém středu deblové specialisty. Domácí kapitán Shamil Tarpiščev na dvorec poslal zkušeného Nikolaje Davyděnka s Igorem Kunicynem. Ti spolu odehráli na okruhu ATP jen pět duelů, z nichž vyhráli jediný.

Argentinec Tito Vazquez vsadil na Eduarda Schwanka s Horaciem Zeballosem, kteří se sehrávali už v květnu na Světovém poháru družstev. Schwank si na nedávném Wimbledonu zahrál semifinále po boku Chely.

Samotné utkání nabídlo přesnější hru Jihoameričanů. Ti méně chybovali a po 186 minutách vyhráli 7-6 6-4 6-7 6-1.

Vyřazení Rusů může v neděli odvrátit Nikolaj Davyděnko, který bude favoritem proti Leonardu Mayerovi. Toho ještě může nahradit jeden z údpěšných deblistů. V případném rozhodujícím souboji by mělo dojít na konfrontaci Michaila Južného s Davidem Nalbandianem.

Vítěz utkání se o postup do finále střetne s Francií, nebo Španělskem.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále, 09. - 11. 07. 2010) -
výsledky zápasu Rusko - Argentina (Moskva, tv. povrch / hala)

Rusko - Argentina 1-2 ... po čtyřhře
páteční výsledky:
Davyděnko - Nalbandian 4-6 6-7(5) 6-7(6)
Južnyj - L. Mayer 6-3 6-1 6-4
sobotní výsledky:
Davyděnko/Kunicyn - Schwank/Zeballos 6-7 4-6 7-6 1-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist