Argentinci vykřesali naději, vyhráli čtyřhru

3. 12. 2011, 18:13
Aktuality 34
Španělští tenisté nevyužili ve finálovém souboji Davis Cupu proti Argentině první mečbol a na třetí triumf v posledních čtyřech letech zatím nedosáhli. Hosty udrželi ve hře David Nalbandian s Eduardem Schwankem, kteří v dnešní čtyřhře zaslouženě porazili španělskou dvojici Verdasco/López 6-4 6-2 a 6-3.
Vítězný argentinský pár (© daviscup.com)

Levorucí Španělé Fernando Verdasco a Feliciano López nastoupili po včerejších výhrách svých krajanů k dnešní čtyřhře s vědomím, že jejich vítězství zajistí domácímu týmu zisk Salátové mísy. David Nalbandian s Eduardem Schwankem museli vyhrát, pokud chtěli zachovat Argentině alespoň teoretickou šanci na první triumf v dějinách země.

Lépe se se svou rolí vypořádal pár Nalbandian/Schwank, který na pomalé antuce v Seville své soupeře po většinu zápasu přehrával. Verdasco s Lópezem sice patří mezi tradiční opory španělského daviscupového výběru, letos ale mají katastrofální sezonu. Nedařilo se jim už v semifinále Davis Cupu, v němž je Francouzi Llodra s Tsongou smetli 6-1 6-2 a 6-0, a set neuhráli Španělé ani dnes.

Do problémů se Verdasco s Lópezem dostali už v páté hře, kdy poprvé přišli o podání. Argentinci brejk vzápětí potvrdili čistou hrou a ani poté je Španělé při jejich servisu neohrozili. První setbol ještě Nalbandian se Schwankem promarnili, další už ale využili a ujali se vedení 1:0.

Španělské reprezentanty sice k výhře hnal zaplněný domácí stadion, ten ale i v dalším průběhu zápasu mohl jen sledovat, jak Argentinci těží s chyb Verdaska a slabší bekhendové strany Feliciana Lópeze. Výsledkem byl brejk hned v úvodním gamu druhé sady, na který už Španělé nedokázali zareagovat. V následující hře si Verdasco s Lópezem vypracovali první brejkbol, ten ale Nalbandian odvrátil esem, načež Argentinci domácím znovu sebrali servis a bez potíží zvýšili své vedení na 2:0.

Rovněž třetí set se rozhodl hned v úvodní hře, v níž Nalbandian se Schwankem znovu prolomili servis soupeřů. Španělští hráči se dál snažili nepříznivý vývoj utkání otočit a v šestém gamu byli blízko prvnímu brejku. Nalbandian ale znovu esem nebezpečí zažehnal, třetí brejkbol odvrátil rovněž z podání a tím odpor Španělů definitivně zlomil. Za stavu 5-3 si Argentinci po necelých dvou hodinách vypracovali první mečbol a ten vzápětí proměnili.

"Hráli jsme skvěle. Jsme v dobré formě a pořád žijeme. Šanci stále máme," prohlásil Nalbandian.  Španělskému deblovému páru nevyšlo ani semifinále proti Francii, v němž uhráli dokonce pouze tři gamy. "Tohle byl můj nejhorší zápas v Davis Cupu. Nejradši bych na to zapomněl," uvedl López.

I přes dnešní vítězství je šance Jihoameričanů na zisk Salátové mísy velmi malá. V zítřejších dvouhrách je totiž čekají Rafael Nadal a David Ferrer, kteří si po pátečních výhrách vylepšili svou daviscupovou bilanci na antuce už na 27-0.

Domácímu kapitánovi Albertu Costovi prohra v deblu náladu nezkazila. "Nevidím to černě. Máme tam Nadala a Ferrera, aby ten bod udělali," řekl Costa, jenž očekává, že Argentinci nasadí Nalbandiana místo Mónaka do závěrečné dvouhry.

Kdyby se Argentincům podařilo v Seville zvítězit, byli by prvním týmem po 72 letech, který otočil skóre z 0-2 po prvním dnu. V roce 1939 to dokázali australští tenisté v duelu s USA.

 

Výsledek - Davis Cup - finále (Sevilla, antuka):

Španělsko - Argentina 2:1

Verdasco/López - Nalbandian/Schwank 4:6, 2:6, 3:6.

 

Komentáře

34
Přidat komentář
tito
Výborně Rafa, respekt k Juanovi. DelPo je ve formě, zhubl a příští rok bude mazec.:-)
Reagovat
steve79
Myslím si, že tohle už Nadal nepustí. Del Petro si ten zápas prohrál asi za stavu 4:5 ve druhém setu, když udělal asi tři hloupé chyby. Ještě ale není konec. Jinak Rafa ted hraje skvěle.
Reagovat
tito
Vidím to stejně včetně Rafova výkonu. Jinak jsi dobře tipoval celkový výsledek. :-). Jo a skvělé publikum na obou stranách.
Reagovat
misoSK
Paradna 4hra od Argentincanov, Nalbo sa opat ukazal ako velky bojovnik a Schwank potvrdil, ze je skvelym deblistom, moze to zniet nezmyselne, ale dnes by som miest JMDP postavil Nalba, Delpovi po 2 hodinach dojdu sily a Nadala nemoze porazit na antuke ani keby akokolvek chcel, nemyslim, ze by ho zdolal nalbo, ale aspon by tam bol vacsi zapal pre hru a bojovnost, pri com sance Nalba i Delpa su porovnatelne v zapase s Rafom
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl, Del Potro na tom fyzicky není hůř než Nalbandian, navíc mu Nadalovy topspiny nedělají takové problémy a je lepší antukář než Nalbandian. Navíc v případě výrhy Nalbandiana by měl hrát 5. zpas Monaco? To by byla komedie.
Reagovat
skott
Taky si myslim, ze Delpo ma porad vetsi sanci, pokud tam sance teda vubec je, kdyz Nadal prohral na tri vitezne na antuce jen jediny zapas v kariere, nez Nalba, at by David byl vyhecovany jakkoliv.Nicmene Nadal si to uniknout nenecha, kdyz tentokrat muze konecne on pridat ten posledni bod pro Spanelsko.To je pro obrovska motivace.
Bohuzel, rozhodla opravdu uz patecni prohra Delpa s Ferrerem, Vasquez evidenetne spolehal na oba body pres spanelskou dvojku, ale ctyrhru by Argentinci vyhrali asi i v jinem slozeni.Verdacso byl silenej.
Ale za Schwanka jsem taky rad, ze potvrdil vybornym vykonem svoji nominaci.
Reagovat
skott
...pro nej obrovska motivace.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň je ještě dneska o co hrát a bude to zajímavé, tedy asi jen ten první zápas. V něm už tipuju konec nadějí Argentiny.
Jinak kdo viděl včera, Verdasco to opravdu nemá v hlavě vpořádku...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to myslíš že to Verdasco nemá v hlavě v pořádku?
Reagovat
smazaný uživatel
No všechny ty jeho scény během zápasu, to fakt nemusím. Tenisti jsou většinou inteligentní lidi. Pak je pár takových výjimek jako je Verdasco, kteří potvrzují toto pravidlo.
Reagovat
smazaný uživatel
,,Dnes se rozhodne o stém vítězi DC.''

Hergot, vždyť to už všichni víme! Nemusíte nám to říkat! :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomínám si, jak před rokem, jestliže mě paměť neklame, diskvalifikovali z turnaje ti trapní úředníci z ATP Schwanka pouze proto, že byl zraněný, a tedy musel zahrávat pouze kraťasy čili dropšoty a loby. Nechápu, co je na tom špatného. Ano, není to podobné silným forhendům a bekhendům ze základní čáry, ale je to pořád součástí tenisu.

Nevím, ale myslím si, že směry za touto neshodou směřovaly za rozhodčím, což je vždy ten největší ... na kurtu. Toto povolání mi silně připomíná neférové učitele. Když se člověk pouze spravedlivě naštve, hned dostane varování. Totéž platí i v případě, nepředvádí-li člověk na kurtu svůj nejlepší výkon. Ale jak to můžete ovlivnit? Ne každému se vždy daří. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco s Lopezem prohráli poslední 7 společných deblů a celkově 17 ze 20 posledních.
Reagovat
smazaný uživatel
To se stane, když spolu hrají dva machři. Oba dva chtějí být středem pozornosti, což má zatím katastrofální následky. :DDD To samé se stalo českému fotbalovému nároďáku, když hráli proti Španělsku machři jako Baroš a spol. Baroš se jenom předváděl před fanynkami na Letné tím, že se hádal s rozhodčím, aby dal najevo svoji ,,důležitost''. :DDDDD
Reagovat
UnrealTom
no škoda kdyby to Del Petro zvládl v pátek tak to po dnešku mohlo být 2:1 a bylo by to ještě víc zajímavější, né že bych nějak extra fandil Argentině ale spíš jí to přeju víc, pokud by to zítra Del Potro zvládl proti Rafovi tak snad na ten poslední duel daj Nalbandiana, určitě lepší než Monaco
Reagovat
Matti
ja fandím sice Rafovi, ale přál bych Nalbandianovi ten Davis Cup vyhrát, když grandslam se mu nepodařil. Nicméně Del Potro to bude mít moc těžké udržet je ve hře.
Reagovat
Chandler
Zdá se mi to nebo Almagro opravdu moc šancí v DC nedostává. Narážím na tragického singlistu a rádoby deblistu Verdaska.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná matematická kalkulácia, ktorá dávala Argentíne šancu na výhru bola uhrať dva body cez Ferrera + debl...takže finále DC skončilo de facto v piatok.
Reagovat
QPR_Draxter14
Bohužel pravda, po pátku mělo být 1-1
přes to vlak nejel a ani nepojede...
Šance která byla, byla bohužel promarněna. Myslím že měl být JM del Potro více agresivní. A že umí být ! Ale asi scházeli už síly nebo nevím :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní zápas, žralok kousal jako za mlada, fandil jsem tak, až mi povolil svěrač a musel jsem měnit slipy, ale co, zábava byla, na sobotu nadprůměrný !
Reagovat
VlS
Za to, co Nando s Felicianem předváděli, si nic jiného než výprask nezasloužili. Jen protože ani David se Schvankem nepředvedli nic zázračnýho to číselně nedopadlo hůř. Kde byl ten Lopez, kterej v Šanghaji došel do finále?
Reagovat
smazaný uživatel
¨*semifinále
Reagovat
VlS
tak jo, ale to je fuk, tam hrál jak Pánbů, dneska to byla slabota. A když mu to trochu šlo, tak hrál pod psa Nando a pak si to zase prohodili. Vypadali, jak kdyby debla viděli prvně v životě, tam nehráli debla, překáželi si dva singlisti, kterejm to moc nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hrajou celý rok, že je vycvičli Bryanovi je pochopitelné, že s nimi šíleně zametli Tsonga s Llodrou se jakž takž dá taktéž pochopit, ale dnešek si za rámeček nedají. Fakt mají Španělé štěstí, že mají tak supr singlisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Bryanům hrál Verdasco s Granollersem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, promiň.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že včera Juan nevyhrál
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže Argentinci včera pošetřili Nalbandiana.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ale opravdu škoda toho Del Potra včera, mohlo být veseleji. Takhle se musí vytáhnout Juan zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se vytáhne a bude to stát za to.
I tak si myslím, že by Ferrer ten poslední bod udělal, ale uvidíme.
Reagovat
Twofinger
Mas tam pismenko navic, ale snad Juan zabere... Nicmene je to malo pravdepodobny.
Reagovat
Twofinger
moc rychle ctu... a navic blbe :-) pardon. nicmene ARG. jedeeeem.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla právě ta chyba ...
Reagovat
Matti
Ty jsi fakt, jak mezek, úplně vedle a pořád mimo, navzdory okolnostem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist