Argentinec Cerundolo ovládl i brazilské Campinas a vyhrál třetí challenger během dvou měsíců

6. 12. 2020, 22:46
Aktuality 8
CHALLENGER CAMPINAS - Francisco Cerundolo se v závěru sezony dostal do skvělé formy, když během dvou měsíců vyhrál 17 z 19 zápasů a získal své první tři tituly z challengerů. Po triumfech v chorvatském Splitu a ekvádorském Guayaquilu 22letý Argentinec ovládl také antuku v brazilském Campinasu, kde v dnešním finále zdolal 6-4 3-6 6-3 nejvýše nasazeného Španěla Roberta Carballése.
Francisco Cerundolo

Francisco Cerundolo měl před koronavirovou pauzou na kontě osm titulů z turnajů Futures a k tomu pět účastí ve čtvrtfinále challengerů.

Za poslední dva a půl měsíce však dvaadvacetiletý argentinský antukář zaznamenal velký pokrok, když si zahrál semifinále v rumunském Sibiu a získal tři premiérové tituly: v říjnu v chorvatském Splitu, před dvěma týdny v ekvádorském Guayaquilu a dnes v brazilském Campinasu.

Cerundolo sice už ve druhém kole čelil mečbolu, kritickou situaci ale 'přežil' a v závěru turnaje si poradil i s domácím Felipem Meligenim, jenž před týdnem triumfoval v Sao Paulu, a v dnešním finále také s nasazenou jedničkou Robertem Carballésem. Španěla porazil 6-4 3-6 6-3 a vzájemnou bilanci upravil na 2-0.

Cerundolo tak od poloviny září vyhrál 20 z 23 zápasů a ve světovém žebříčku vylepšil svou pozici o více než sto příček. Zítra se posune na 139. místo.

"Takhle povedený závěr roku jsem si v létě nedokázal ani představit. Vyhrál jsem tři turnaje a sezonu zakončil nejlepším možným způsobem. Rozhodně mi to dodá sílu dál na sobě pracovat a porvat se o posun do Top 100," prohlásil Cerundolo,

• CHALLENGER CAMPINAS •
Brazílie, antuka, 52.080 dolarů
nedělní výsledky (06. 12. 2020)
• Dvouhra - finále •
Cerundolo (7-Arg.) - Carballés (1-Šp.) 6-4 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
makro99
krása - klasický antukový tenis :)
Reagovat
Predal
úsmev a tvár ako sam querrey s vlasmi, inak fajn talent, na top100 určite má
Reagovat
makro99
aji trochu jo :)
Reagovat
brixner
Když je tu fotka a článek vo GOATovi, tak to tady žije! Jináč je to tady samej netenistasmile

Vyliskal bych jimsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ono netenistů je většina. Jsou to gaučoví odborníci.smile
Reagovat
brixner
No, já když nemam v hubě hábéčko, blbějc se vyjadřuju...sem chtěl napsat antitenistismilesmile

Jojo, GOÁTEK tu prostě chybí - V-Š-E-M !!!smile
Reagovat
Krisboy
Skutečný King Of Clay smile
Reagovat
makro99
trochu mi to připomíná Karla Nováčka v létě dvaadevadesátého - Hilversum, San Marino, Praha - 3 tituly v řadě :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist