Arvidssonová je počtvrté ve finále, z toho potřetí v Memphisu

25. 2. 2012, 00:21
Aktuality 0
WTA MEMPHIS - Memphis - bezesporu nejoblíbenější turnaj Sofie Arvidssonové. Švédská tenistka v hale v Tennessee, odkud si před šesti letyodvezla svůj dosud jediný titul, letos postoupila už potřetí v kariéře do finále, celkově počtvrté. O premiérový titul si proti Arvidssonové zahraje Marina Erakovicová.
Sofia Arvidssonová

Sofia Arvidssonová letos na okruhu WTA ani jednou nevyhrála, na oblíbeném turnaji v Memphisu to ale změnila. Postupně si poradila se čtyřmi soupeřkami, dnes i s Italkou Albertou Briantiovou, a postoupila počtvrté do finále. Už potřetí to dokázala právě v Memphisu, kde si před šesti lety připsala také svůj dosud jediný titul.

V prvním setu bylo k vidění hned pět ztrát podání. Třikrát šla do vedení osmadvacetiletá Švédka a dvakrát náskok neudržela, brejk z osmé hry už ale potvrdila a vyhrála 6-3. Ve druhém setu nebyl v kontrastu s úvodním dějstvím 10 her v řadě ve vzduchu jediný brejkbol, až za stavu 5-5 počtvrté v utkání Arvidssonová soupeřce vzala servis, který následně potvrdila čistou hrou.

O druhý titul se utká s Marinou Erakovicovou, se kterou loni v Carlsbadu uhrála jen tři hry. Třiadvacetiletá tenistka z Nového Zélandu dnes ve třech setech porazila Rusku Věru Duševinovou postoupila do svéhoteprve druhého finále. Loni na podzim v Québeku na titul ještě nedosáhla.

Finále si zahrají také české deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. V Memphisu sahají už po třetím letošním titulu, neboť na začátku roku triumfovaly v Aucklandu a před 14 dny na podniku ITF v Midlandu. V dnešním semifinále porazily hladce 6-3 6-3 duo Krajiceková/Tatišviliová a v sobotu je čekají Ruska Duševinová s Běloruskou Govorcovovou.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (24. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Erakovicová (4-N. Zél.) - Duševinová (Rus.) 6-1 4-6 6-4
Arvidssonová (Švéd.) - Briantiová (It.) 6-3 7-5

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Krajiceková/Tatišviliová (Hol./Gruz.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist