Arvidssonová má 2. titul a opět z Memphisu. Je tu skvělé prostředí, říká

26. 2. 2012, 15:11
Aktuality 0
WTA MEMPHIS - Nikde jinde se Sofii Arvidssonové nedaří tak, jako v hale v Memphisu. Letos v Tenessee již potřetí postoupila do finále a po šesti letech zde získala i druhý titul z okruhu WTA. Na ten premiérový naopak dál čeká poražená Marina Erakovicová.
Profily hráčů
Sofia Arvidssonová

Sofia Arvidssonová letos v Memphisu postoupila počtvrté do finále turnaje WTA a hned potřetí se jí to povedlo právě v Tennessee. Poprvé hrála o titul neúspěšně v roce 2005 v kanadském Québeku, pak už se za brány semifinále dostala jen v Memphisu: v sezoně 2006 získala svůj premiérový titul, předloni prohrála až ve finále se Šarapovovou a letos se druhé cenné trofeje z okruhu WTA dočkala po triumfu nad Marinou Erakovicovou.

Sofia ArvidssonováOsmadvacetiletá Švédka sice prohrála úvodní dva gamy zápasu, pak už ale ani jednou nepřišla o své podání a zvítězila 6-3 6-4. O čtyři roky mladší soupeřce tak oplatila drtivou porážku z loňského Stanfordu.

"Když jsme spolu hrály naposledy, tak mě Marina porazila opravdu velmi jednoduše, tak jsem očekávala těžké utkání. A po těch dnešních dvou gamech se to jen potvrdilo. Ale myslím, že mi dnes dobře fungoval servis, dobrý byl i bekhend . Snažila jsem se hrát uvolněně, ale zároveň dostatečně agresivně," komentovala Arvidssonová, jež v Memphisu během své kariéry vyhrála nejvíce zápasů (18). Druhým 'nejoblíbenějším' městem je s devíti výhrami Québek.

"Tohle místo jednoduše miluji, je to jako můj druhý domov. Jsou tu skvělí fanoušci a turnaj má pro hráčky dobré zázemí, takže se tu všichni cítíme velmi příjemně," pochvalovala si Arvidssonová. "Když jsem se přiletěla, tak jsem nečekala, že bych tu mohla vyhrát. O to lepší pocit to teď pro mě je," reagovala na své vítězství rodačka z Halmstadu.

Sobota v Memphisu:

Hlaváčková s Hradeckou mají 7. společný titul a už se těší do Indian Wells

S radostí z titulu se ale mísil i smutek. Její tréninkový partner musel z USA odletět do Švédska, protože na rakovinu umíral jeho kmotřenec. "A v pátek skonal. V porovnání s tím je tohle jen obyčejný zápas. Ta výhra je pro něj," řekla Arvidssonová.

Poražená Erakovicová z Nového Zélandu prohrála i ve svém druhém finále. Loni na podzim v hale v Québeku nestačila na Češku Barbora Záhlavovou-Strýcovou.

"Sofia mi to dnes hodně ztížila. Klíčovým faktorem zápasu byl asi její servis - byl velmi ošidný, dávala mu hodně rotace. Měla jsem pocit, že jsem po něm nemohla zaútočit. Ale odehrála jsem tu několik dobrých zápasů. Vyhrála jsem několik těžkých bitev a v podstatě to byl dobrý týden. Hrála jsem dobrý tenis," nesklápěla hlavu Erakovicová, jež se jako jediná z nasazených dostala do čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Arvidssonová (Švéd.) - Erakovicová (4-N. Zél.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist