Asi vstanu až ve středu, vtipkovala Plíšková

24. 10. 2016, 23:35
Aktuality 39
Poprvé dávala Karolína Plíšková rozhovor ve dvě hodiny v noci. Španělku Garbiňe Muguruzaovou na Turnaji mistryň porazila v utkání, které začalo v pondělí a skončilo v úterý. Poté mezi novináři vtipkovala, že se nejspíše vzbudí až ve středu.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Čtyřiadvacetiletá Plíšková při svém debutu mezi elitní osmičkou sezony odvrátila mečbol a letošní vítězku Roland Garros porazila po velkém boji 6-2 6-7 7-5.

"Teď mám samozřejmě dobrou náladu, ale jeden míček mohl být jinak a byla bych smutná," řekla Plíšková, která odvrátila mečbol za stavu 2-5 ve třetím setu a pak získala pět her v řadě.

Dlouhou bitvu s mnoha zvraty a šťastným koncem si bude pamatovat. "Asi budu hodně dlouho vzpomínat. Na jakémkoliv turnaji by to bylo vzácné, ale při premiéře na Turnaji mistryň je to ještě vzácnější," řekla.

Zápas měla přitom výborně rozjetý. "Set a půl jsem byla lepší," konstatovala Plíšková, která vedla 6-2 a 3-1 a ještě 3-0 v tie-breaku. "V tom jsem nedala první servis, což je velká chyba. Jinak si nemůžu nic vyčítat," uvedla.

Muguruzaová se v polovině druhé sady výrazně zlepšila a diktovala tempo výměn. "Máme podobný styl, a když se jedné z nás daří, tak se proti tomu nedá nic moc dělat. Musíte jen čekat na svoji šanci a ta přišla," řekla Plíšková.

Ve třetí sadě prohrávala 0-4 a 2-5, ale pořád neztrácela hlavu. "Podle svých slov byla v tu chvíli stejně klidná, jako když vyhrála první set. "Neměla jsem dojem, že je problém v mé hře. Ona hrála výtečně a do stavu 2:5 podávala skvěle. Bylo těžké jí prolomit servis. Nevím, jestli v koncovce znervózněla, nebo to chtěla dokončit rychle, ale začala odzadu chybovat a pomohla mi chybami," řekla česká tenistka.

Ve třetím setu Plíškové několikrát pomohlo i jestřábí oko. Lajnoví rozhodčí totiž často chybovali. Po jednom z míčů už si Španělka myslela, že má bod a vede 5-1, ale nakonec ji svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka o servis připravila.

"Zachránilo mě. Jestřábí oko si beru podle pocitu a myslím, že jsem docela úspěšná," řekla Plíšková. Proti Muguruzaové opravdu úspěšná byla a hlavně to bylo potřeba. Přiznala, že měla chvilku určitý pocit bezmoci. "Že je všechno proti mně. Především lajnoví. Jedna udělala čtyři chyby v jednom gamu," řekla.

Vybojovaná výhra může Plíškové dodat sebevědomí do dalších dvou duelů v Bílé skupině. "Dá mi to víc i herně. Zahrála jsem si o dvě hodiny víc, než jsem mohla. Že jsem to takhle otočila, tak by mi to mohlo pomoct do dalších zápasů."

Utkání skončilo hodinu a dvacet minut po půlnoci. Mezi novináře se na tiskovou konferenci dostala až ve dvě ráno. "Už dlouho jsem takhle pozdě nehrála a tohle je asi nejpozdější tiskovka, jakou jsem kdy absolvovala," usmívala se Plíšková.

Rovnou do postele ale z haly nezamířila. Plánovala tradiční pozápasový program - masáž, jídlo a teprve potom spánek. "Jenom nevím, kdy se vzbudím. Možná až ve středu," rozesmála osazenstvo. "Měla bych mít lehký trénink, ale to se rozhodneme s týmem až odpoledne, abych se co nejlépe připravila na další zápas," uvedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karolina,sustedit sa a podat skvely vykon,nech Ta stastie sprevadza,to opakujem ako "mantru"!Kuznetzova je velmi urputna bojovnicka,ale treba mat rozum v hrsti a skvely servis!
Reagovat
FulnekUltras
jj, servis...
Reagovat
tommr
ještě pár dodatečných postřehů ke včerejšímu zápasu:

Průběh zápasu dlouho připomínal typický utkání Kristýny Plíškový. Jednoznačná výhra v prvním setu, promarněný šance ve druhým setu a úplný odpadnutí ve třetím setu. Za stavu 0:4 ve třetím setu se ale ukázalo proč je Karolína na TM zatímco Kristýna se dlouhodobě pohybuje na pomezí první a druhý stovky ...

Jedním z faktorů který zápas převážily ve prospěch Karolíny byli i trenéři. Vztah mezi Karolínou a Vankem je hodně pozitivní zatímco Muguruza zcela evidentně Sumyka nesnáší a nerespektuje. Sumyk u Muguruzy asi dlouho nevydrží a jsem jen zvědavej kdo to ukončí dřív ...

Pozoruhodný bylo včera i chování Karolíny v závěru zápasu. Poslední dvě střídání vůbec neodpočívala na lavičce a místo toho čekala na soupeřku na kurtu. Možná i to přispělo k tomu, že Muguruza byla tak rozhozená ...

Karolína podle mě vyhrála i co se týče oblečení a to poměrně jasně. Hodně jí to seklo zatímco modrozelená kombinace Muguruzy byla dost nevkusná ...
Reagovat
bIbec
jj, Sumyk nemá u Garbine očividně žádný respekt.. je to celkem komické ty jejich OCC-čka. A Káje to slušelo to jo =)
Reagovat
blixa
No, zase trochu na obranu Sumyka, já bych řekl, že když koťátko má ve hře problém, tak nesnáší všechny kteří jsou právě po ruce :D :D Má to Sumyk těžký ;-)
Reagovat
George_Renel
Tak to je nesnáší permanentně. :-b
Reagovat
PetaM
Megahrůza je namyšlená. Je úplně jasné, proč je jejím vzorem Šarapova.
Reagovat
blixa
Ale prd. Koťátko je veselé a hravé. Ale když se nasere, sek, dráp, kous ! :D
Reagovat
VlS
No, včera na tiskovce moc vesele a hravě nevypadalo :-((
Reagovat
blixa
No dyk jsem už psal, že bylo nasrané :D
Reagovat
George_Renel
To je ta Telenovela pořád .-).
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ked som v casovej tiesni,ako vzdy,musim poznamenat:Ciarovi rozhodcovia boli FLAGRANTNE bud tendencni,alebo nekopmetentni vo vztahu ku Karoline Pliskovej.Kazdopadne boli to neprofesionalne!Preto Karoline Plisovej velke plus,ze to zvladla ako zvladla.Hrat v takych podmienkach,to niet divu,ze ten druhy set Karolina stratila,bola zjavne vyvedena zo svojej hry.Teraz si uvedomujem ako rozhodcovia mozu zasiahnut do psyche hracov/hracok.V tomto bode-akcentujem!-ma moj obdiv Karolina Pliskova,tento zapas ma vydrety a poctivy kladny vysledok!!!!
Reagovat
Jan
Být to Kvitová, tak iqe by s těmi lajnovými šílel :)
Reagovat
janek_da
To je špatné přirovnání. On šílí i když chyby nedělají.
Reagovat
blixa
Tentokrát by "šílel" i částečně oprávněně :D
Reagovat
Krisboy
V tomto případě by nejen šílel, ale úplně a totálně "zešílel". Ale zajímalo by mě, co by řekl k tomu, že Kája dokáže i přes naprostou nepřízeň lajnových přesto vyhrát, kdežto Petra i přes třeba jen mírnou nepřízeň prakticky vždy prohraje.
Reagovat
gigin
Tak hlavně si Plech veme v případě pochybnosti jestřába a pořešené. Iqe svými hysterickými výstupy dělal z Kvítí blbku, která si neumí říct o oko.
Reagovat
VlS
Filozofická otázka - může šílenec zešílet?
Reagovat
Krisboy
Tak to přenechám jiným :)
Reagovat
smazaný uživatel
opr.preklep/pisem na mobile RG/FO
Reagovat
Fandina
Ale jinak dobrý nápad Kájo, vstaň ve středu a vyhraj zápas s Kuznětsovou a pak klidně v pátek a pořád obden a vyhrávej. Máš na to!!!
Reagovat
George_Renel
To by asi zaspala debla....
Reagovat
Fandina
Tak to je fakt, ale tam je výhoda, že všechno není jen na ní, tak to bude muset napůl vstát.
Reagovat
Fandina
že za všechno nemohou lajnoví :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne vzdy blahozelam vitazom/vitazkam,v tomto pripade velmi BLAHOZELAM,zelam paradnu jazdu celym velkym turnajom.I ked rovnako ako Karolina Pliskova,tak P.Kvitova su mojimi oblubenymi hrackami,je nou i v tomto pripade Garbine Muguruza Blanco,ktora od TG/FO nehrala tak dobre,ako by sa vyzadovalo,vcera sa vsak Karoline vzopla,ale Karolina to zvladla bravurne v zavere.Len tak dalej,Karolina ma este aj 4-hru,co bude narocne,ale dufajme...!Inac Karolina mala velmi pekne oblecenie,posobi stale"svojsky"nemozno si nevsimnut u Karoliny skvelu anglictinu a usporny zmysel pre humor!
Reagovat
janek_da
Ale fandilas Blance, že?
Reagovat
janek_da
Hlavně, že už trenuje. Jí teď vysílají v přímém přenosu na WTA
Reagovat
Stan_Borowitz
jsem si říkal, hlavně ať nedostane kanára...
Reagovat
smazaný uživatel
Hahahahahah smíchy jsem se potrhala
Reagovat
Krisboy
Jen se vyspi, Kájo, zasloužíš si to. Na Světlanu vlítni jako velká voda a vystřílej jí z kurtu.
Reagovat
FulnekUltras
V tomto případě ticho po pěšině. Čechoameričanka totiž zřejmě zcela jistě ví, co říká...
Reagovat
bIbec
co to meleš? Kdo je Čechoameričanka? Co s lajnovými?
Reagovat
slacker
jses uplne blbej ze nevis kdo je cechoamerican a cechoamericanka??
Reagovat
bIbec
sem. Nechápu ten Fulnekův příspěvek.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že o nic nepřicházíš...
Reagovat
VlS
to už je na diagnózu
Reagovat
slacker
Tak na kdy jses objednany?
Reagovat
Kozoroh
Co tu tak hystericky kopeš??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist